Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

Ve studiu

The Prostitutes

Můj soundtrack

Masker

Čerstvé (z)boží

Max Bazowski

Headliner 1/3

Jelen

Headliner 2/3

Jelen

Headliner 3/3

Jelen v říjnu

Enface

Sima Martausová

TOP

8 posmrtných alb

Rozhovor

Zebra Katz

Enface

Myles Kennedy

Reportáž

Fenomén Liberec

Rozhovor

Paulie Garand

Čerstvé (z)boží

Červen

Headliner 1/2

Ellie Goulding

Headliner 2/2

Ellie Goulding

Rozhovor

Support Lesbiens

Art

7 nelepších architektonických obalů

Story

Story Acey Slade

Výslech

Mortal Cabinet

Rozhovor

Health

Téma 1/2

Producenti

Téma 2/2

6 dalších vyhledávaných producentů

Rozhovor

St. Germain

TOP

Madonna

Story

Jackie Crash

Jackie Crash

Papa Roach

Rozhovor

Five finger Death Punch

Retro

Kraftwerk

TOP

Bez šance

Návrat

Bez ladu a skladu

Anketa

Hudebnická knihovna

Rozhovor

Xindl X

Vizuál

Nabil

Rozhovor

Chelsea Wolfe

Výslech

TroubleGang

Rozhovor

The Dead Daisies

Song Story

Mňága a Žďorp

Rozhovor

Hrdinové nové fronty

Ženský element

Janet Jackson

Rozhovor

Mikoláš Růžička

Test

H-D Kvíz

Rozhovor

Tonya Graves

Insider

Martin Červinka

Televize

Videorama

Turné

Ben Cristovao

Kalendárium

Památné dny

Hip Hop 1/2

Elementy ulice

Hip Hop 2/2

Honza Pentifull

Klasika

Teď vážně

Folk 1/2

Bez cancáku

Folk 2/2

Kings of Convenience

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary!

Alternativa 1/2

Kroky podzem

Alternativa 2/2

Čankišou

EDM 1/2

MDMA

  •  

    text Kay Buriánek

    Průvodce širokým spektrem taneční hudby, kde ze dne na den
    nezůstává na kameni kámen

    | High Klassified | Slander & Nghtmre | The Hood Internet | A1 Bassline |
    | Rome Fortune | Marshmello | Yogi | Snails | Led Zeppelin |

    MDMA

     
     

    6

    EMD

    1

  •  
     

    Fool’s Gold je vedle Mad Decent jeden z labelů, jež naprosto neomylně determinují současnou taneční scénu, která ještě nezahučela do všepožírajícího tanečního mainstreamu.

    High Klassified: Time In Vain

     
     
     

    | Video měsíce |

    foto: facebook umělce

     
     
     
     

    High Klassified:
    Time In Vain

    Jedním z aktuálních jmen, kolem kterého se teď soustředí část zájmu, je i kanadský producent z Montrealu High Klassified. Jeho aktuální EP Kronostasis je venku teprve pár dní, ale o čem se hodně mluví, je kromě hudby i video k jednomu z tracků Time In Vain. Kdo má trochu ujetý vkus a nevadí mu lehce obscénní, divný, a zároveň esteticky koukatelný materiál, ten by si na Time In Vain mohl pochutnat. Jste-li spíše konzervativnější, tak tohle rovnou přeskočte.

     
     

    6

    EMD

    2

  •  
     

    Slander & NGHTMRE:
    Nuclear Bonds

     
     

    | EP měsíce |

    Slander & NGHTMRE:
    Nuclear Bonds EP

    Dvojice Slander patří do našeho pravidelného hledáčku od samého začátku rubriky MDMA. Jednak vydává vyváženě kvalitní materiál a za druhé jsou její věci také spolehlivým party pojivem. Tentokrát spojila síly s další vycházející hvězdou losangeleské elektronické taneční scény, která si říká NGHTMRE. Čtyři základní tracky jsou sofistikovanou směsí trapu, bass music, chytrých melodických motivů a občasného hostujícího vokálu. Tohle je přesně ten současný zvuk, který odráží aktuální dění v této oblasti nekomerční electronic dance music. Není divu, že tracky z Nuclear Bonds, stejně jako další materiál od Slander i NGHTMRE objevíte v setech takových jmen, jako jsou Porter

    Robinson, DJ Snake nebo samotných Flosstradamus. Základní EP si můžete stáhnout zadarmo prostřednictvím BitTorrentu, a pokud si něco málo připlatíte, dostanete k tomu navíc jedenáct vymazlených remixů, artwork v tom nejlepším rozlišení, wallpapery a video ze zákulisí. No, neberte to.

     
     

    6

    EMD

    3

  •  
     

    The Hood Internet:

    The Mixtape Volume Nine

     
     

    The Hood Internet:
    Mixtape Volume Nine

    | Mix měsíce |

    The Hood Internet nejsou žádní nováčci. Tohle produkční duo z Chicaga, které se od začátku specializuje na mash upy hip hopu, tanečních věcí a indie rocku, je přesně tím názorným příkladem žánrové svobodomyslnosti a univerzálnosti, což lidé doceňují, i když nejslavnější éra mash upů je už dávno za námi. Aaron Brink aka ABX a Steve Reidell aka STV SLV neboli Steve Sleeve mají od začátku i blog, na kterém zveřejňují „svoji“ hudbu, respektive jimi modifikovanou hudbu, kterou mají rádi. Už v roce 2007 je New York Magazine označil za brilantní, což jim také pomohlo zvýšit kredit i jako dýdžejům. Zajímavostí je i to, že pánové mají dost zvláštní smysl pro humor a kromě projektu The Hood Internet kurátorují i web Album Tacos, na němž zveřejňují grafické mixy obalů ikonických alb s fotkami tacos a jiných tradičních mexických pokrmů. Nicméně

    teď se pochlapili novým, již devátým mixem, na kterém poslepovali svoje oblíbené songy z posledních dvou let. Pokud by vás měla přesvědčit jména, vězte, že vedle sebe, na sobě, ve trojce či gang bangu najdete třeba Ratatat, Major Lazer, DJ Snake, Dillona Francise, Outkast, ODESZA, The Weeknd, Tame Impala, Chromeo, Jamie xx, Hudsona Mohawke, Mura Masa a tunu dalších. Ne, nebojte se, nebude vám z toho tláskání špatně.

     
     

    6

    EMD

    4

  •  
     

    A1 Bassline začínal jako teenager v kapele, která ještě jela na kulminující MySpace vlně něčeho, čemu se tehdy říkalo elektro punk. Některé její tracky jsou dodnes perly, jako třeba Club Action nebo Penis vs. Vagina. Stejně jako nic nezůstalo z MySpace, k velké škodě ani po Partyshank nezůstal žádný ucelený útvar v podobě, řekněme, alba. Christian Shank a Howard P. Sausage se rozešli a oba se začali věnovat mnohem seriózněji taneční muzice. Howard si založil dubstepový projekt Tek-One a Christian pod názvem A1 Bassline začal objevovat hloubky typického britského East London garage, techna a houseu.

    A1 Bassline: Technicality

     
     
     

    | Deska měsíce |

    foto: facebook umělce

     
     
     
     

    A1 Bassline:

    Technicality LP

    Vydal nespočet singlů a EP, mixtapů pro různé blogy i prestižní weby a teď konečně vyšla i celá deska, která komplexně demonstruje, kde je A1 Bassline dneska. Obsahuje i tracky jako All Night Long a Odd Soulz. Viděl jsem ho v jednom malém londýnském klubu dýdžejovat na release party singlu tehdy ještě neznámého Exampla a už tehdy byl ten kluk daleko před pelotonem stejně talentovaných producentů té doby. Technicality je temná, brutální, chladná, strojově přesná, a přesto divná techno deska s černou duší.

    V dnešní době stále větší obliby vracejícího se techna a druhé vlny britské garage nemůže zůstat novodobými clubbery a ravery nepovšimnuta.

     
     

    6

    EMD

    5

  •  
     
     
     

    | Top 5 tracků měsíce |

    Dance? Dance! Rome Fortune je ten chlápek, který si je schopen na jedné straně zahrávat s ILoveMakonnen a Rich The Kid, na straně druhé klidně s Four Tet. Dance! je jeho nový song produkovaný nadpozemským Kaytranadou a ukazuje směle na horizont, kde se skví Fortunova zářná budoucnost.

    Marshmello je jedno z nejvíc diskutovaných nových jmen roku 2015. Mysteriózní inkognita jsou v kurzu, o tom žádná, už v dubnu letošního roku přišel tenhle mladík bez tváře s nesmyslně nazvaným trackem Summer a od té doby nás zásobuje kvalitními věcmi a napíná. Jinak tomu není ani u Keep It Mello, tracku s hostujícím rapperem Omarem LinX, který je ukázkovým mixem unikátní elektroniky a hip hopu.

    Rome Fortune

    Marshmello

     
     
     
     

    Rome Fortune:

    Dance!

    Marshmello:

    Keep It Mello

    (ft. Omar LinX)

     

    Další „no face“ producent! Yogi z LA opět skóruje. Tentokrát si do svého trapového království nepozval nikoho menšího než Pusha T a švédskou vokalistku Elliphant, aby společně zplodili infekční track, v němž se potkává typický Yogiho trapový rukopis s „heavy bass“ vlivem Pusha T a trochou feminního hip hopu.

    Snails se evidentně nenudí. Letos sází jeden banger za druhým a Frogbass není výjimka. Navíc hrdě reprezentuje Snailsův unikátní sound, kterému se začalo vtipně říkat vomitstep. Žabí kvákání, basa jako zemětřesení a nakažlivý vokální sampl, to je Frogbass ve své celé vomití kráse.

    Nejsem vůbec příznivcem podobných modifikací, ale Ramble On v ATTLAS remixu, nebo možná spíš bootlegu, je docela povedená a relativně vkusná pocta velikánům rocku Led Zeppelin. Přidané smyčce, bicí a variace pomocných melodií povznesli Ramble On do jiných sfér a není to rozhodně pro song samotný dehonestující. Naopak, nese to ducha moderní doby v té lépe snesitelné poloze.

    Yogi

    Snails

    Led Zeppelin

     
     
     
     
     

    Yogi: Siri
    (Feat. Elliphant And Pusha T)

    Snails:

    Frogbass

    Led Zeppelin:

    Ramble On (ATTLAS Remix)

     
     
     
     

    6

    EMD

    6

 
×
Čtete:
2015/11
MDMA

Mluvené slovo

Vyprávěj

Odjinud

Mimochodem

Tip

Struny podzimu

Recenze měsíce

Dave Gahan & Soulsavers

Recenze

19. 11. 2015

Recenze

5. 11. 2015 1/2

Recenze

5. 11. 2015 2/2

Duel

Richard Müller

SMS REC

SMS/RECenze

Naživo

Young Fathers

Naživo

Converse workshop

Naživo

Nouvelle Prague

Naživo

Madonna

Naživo

Jaga Jazzist

Naživo

Tata Bojs

Naživo

Róisín Murphy

Naživo

Prodigy

Naživo

Joe Satriani

Naživo

Health

Naživo

Sto zvířat

Naživo

Troublegang

Naživo

Kryštof

Naživo

Simply Red

Naživo

Anti-Flag

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.