Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

5 otázek pro...

Kipper Eldridge

Co poslouchá...

Tomáš Dvořák

Čerstvé (z)boží

Lo/Ve, Define Me, Y?

Headliner 1/2

Jan Haubert

Headliner 2/2

Visací zámek

Téma 1/4

Tři ztracené generace

Téma 2/4

Honza Peterka

Téma 3/4

Unholy Preachers

Téma 4/4

Just for Being

TOP

Abeceda

Story

Sex Pistols

Rozhovor

Kmeny

Rozhovor

Gallows

Headliner 1/2

Madonna

Headliner 2/2

Madonna

Rozhovor

Kiesza

Rozhovor

Ektor

Story

Archive

Insider

Anthony Jouet

TOP

Největší turné

Rozhovor

Dandy Warhols

Rozhovor

Metronomy

Vítěz Apollo

Adrian T. Bell

Portrét

Noel Gallagher

Slova

Noel Gallagher

Rozhovor

Yarda Helešic

Rozhovor

Miroslav Wanek

Story

MikkiM

Film

Kurt Cobain

Televize

Videorama

Ženský element

Vivienne Westwood

Pohled

Ochránce umění Kanye West Beckovo album neslyšel

  • (FILES) In this February 8, 2015 file photo, winner for Album Of The Year Beck reacts as Kanye West appears on stage at the 57th Annual Grammy Awards in Los Angeles February 8, 2015. West on February 11, 2015 urged an overhaul of the Grammys to award commercially successful musicians, even as the rapper toned down his criticism of this year's surprise winner Beck. The famously mercurial West stole the spotlight at the music industry's awards night Sunday when he rushed toward the stage as Beck -- the innovative rocker who has enjoyed critical acclaim, if a niche following, for two decades --accepted the Album of the Year award for his lush, melancholy  Morning Phase.  Soon after the broadcast, West said that Beck should  respect artistry  and give his award to superstar Beyonce for her self-titled album, one of her most intense works which features the ode to marital bliss  Drunk In Love  sung with husband Jay-Z.  AFP PHOTO / ROBYN BECK / FILES
     

    POHLED

     

    Rapper, zpěvák, producent a samozvaný ochránce umění Kanye West zarputile pracuje na tom, aby byl vidět, a ještě k tomu bylo jeho vystupování kontroverzní. Je v tom ale jako slon v porcelánu. Na letošním udílení amerických cen Grammy se nechal slyšet, že v kategorii album roku měla vyhrát eponymní nahrávka jeho kamarádky Beyoncé.

    Ochránce umění Kanye West Beckovo album neslyšel

    GraphicLineGraphicLine

    text JAROSLAV ŠPULÁK (PRÁVO)

    foto isifa

    GroupGroup

    Taylor Swift v každém sporu s Westem vítězí

    GraphicLineGraphicLine
     
     
     

    Bublina splaskla a West je za pitomce. Aby se vůbec k Beckově desce dostal, musel se sejít se zpěvačkou, kterou podobně napadl v roce 2009 při předávání MTV Video Music Award za nejlepší ženský videoklip. Taylor Swift vyhrála s videem k písničce You Belong With Me, což Westa tak naštvalo, že se přiřítil na scénu, vytrhl tehdy dvacetileté oceněné mikrofon z ruky a pronesl: „Hej, Taylor, opravdu se s tebou raduju a nechám tě řeč dokončit. Ale Beyoncé měla jedno z nejlepších videí všech dob.“ Narážel tehdy na klip k písni Single Ladies (Put A Ring On It).

    Šokovaná zpěvačka svou děkovnou řeč nedokončila a odešla z pódia. Publikum ji ocenilo potleskem a Westa vypískalo. Když pak Beoyncé získala hlavní cenu pro nejlepší videoklip roku, nechala Taylor Swift ve svém čase její děkovnou řeč dokončit.

    Během reklamní přestávky tehdy odsoudila Westovo chování Pink, která k němu přišla a pohrdavě kroutila hlavou. Na Twitteru se k ní později přidali Katy Perry, Kelly Clarkson, Adam Lambert, Janet Jackson a další. West se pak omluvil na svém blogu, ale následně omluvu stáhl.

    Napětí mezi ním a Taylor Swift trvalo i během roku 2010. West zpěvačce poslal několik omluv a ona mu pak poskytla odpuštění v písničce Innocent ze svého alba Speak Now. O několik měsíců později ale West opět vykopal válečnou sekeru a médiím řekl, že je pošahané, aby byla Taylor Swift nominována na Grammy s albem Fearless. Teprve potom emoce opadly a nyní jsou oba schopni vyrazit spolu na večeři.

    Taylor Swift nicméně vítězí. V roce 2009 nechtěně přiměla Kanyeho Westa, aby se v přímém televizním přenosu projevil jako hulvát, a letos s ním šla na večeři, kde hráli album Becka. Ke cti rappera budiž přičteno, že byl schopen kvalitu kolekce Morning Phase ocenit.

    Otázkou samozřejmě je, co se stane, až v budoucnu Beyoncé zase něco nevyhraje, on bude v sále a cosi mu našeptá, aby na pódiu opět něco plácl. A třeba o albu, které vůbec neslyšel.

    Nestalo se tak a West tu křivdu neunesl. Vypravil se směrem k pódiu, aby přerušením děkovné řeči vítězného Becka, jenž dostal cenu za kolekci Morning Phase, vyjádřil názor, na který se ho nikdo neptal. U mikrofonu však nakonec udělal otočku a vrátil se na své místo. Později novinářům řekl, že mu cosi v hlavě řeklo, aby vyrazil a postavil se za Beyoncé. Rozumnější cosi jej pak naštěstí zastavilo.

    Paradoxní na tomto arogantním extempore je, že Kanye West, který sám sebe nazývá ochráncem umění, Beckovo album vůbec neslyšel. Poprvé je totiž zaslechl až na večeři pár dnů po Grammy, kterou si domluvil s jinou svou bývalou obětí, zpěvačkou Taylor Swift. „Jeden večer jsem byl na večeři s Taylor a ironií bylo, že zrovna hráli Beckovo album. Pomyslel jsem si: ‚Člověče, to je celkem dobré.‘,“ přiznal před několika dny West v rozhlasové relaci Breakfast Club stanice Power 105. „Vsadím se, že je to dobré album. Poslechnu si ho v klidu, možná je to opravdu album roku.“

 
×
Čtete:
2015/3
Ochránce umění Kanye West Beckovo album neslyšel

Hip Hop 1/2

Elementy ulice

Hip Hop 2/2

Pio Squad

Klasika 1/2

Teď vážně

Klasika 2/2

Dagmar Pecková

Folk

Bez cancáku

Hard & heavy 1/2

Ocelové srdce

Hard & heavy 2/2

Nightwish

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary!

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Test

HD Kvíz

Deska měsíce

Kid Rock

Recenze

Recenze 19. března

Recenze

Recenze 9. března

SMS/REC

SMS Recenze

Duel

Madonna

Naživo

José González

Naživo

The Preatures

Naživo

Death From Above 1979

Naživo

The Subways

Naživo

Metronomy

Naživo

Red Bull Music Academy Bass Camp

Naživo

Ennio Morricone

Naživo

Fink

Naživo

Jelen a Nebe

Naživo

Hitchcook Live, Psycho

Naživo

Mark Lanegan Band

Naživo

LA4

Naživo

Katy Perry

Naživo

Looptroop

Naživo

Macy Gray

Tipy

Kam vyrazit

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.