Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

5 otázek pro...

Tata Bojs

Co poslouchá...

TOMÁŠ HANÁK

Čerstvé (z)boží

Dalekko

Headliner 1/2

Muse

Headliner 2/2

Muse

Téma

Alkohol ne, raději knihu

Rozhovor

Ivo Pospíšil

Legenda

B. B. King

Headliner 1/2

Kryštof

Headliner 2/2

Kryštof

Enface

Thom Artway

Rozhovor

Radůza

Fenomén

Jiří Černý

Rozhovor

Sick of it All

Rozhovor

Refew

Průvodce

Píseň po písni

Pohled

KURTOVA NESNESITELNÁ TÍHA BYTÍ

Retro

Ian Curtis

TOP

10 kapel, které se vrátily k hard rocku

Festival

Barbora Šubrtová

Enface

Peter Pan Complex

Rozhovor

Lukáš Krol

Čerstvé (z)boží

Electric Lady

Legenda

Keith Morris

Rozhovor

Fanánek

TOP

Kolik máš jmen, tolikrát jsi Snoop Doggem

Song Story

Mötorhead

Festival

20 let Brutal Assault

Rozhovor

Holywood Undead

Fakta

Muzika a věda

Čerstvé (z)boží

Artvox

Story

Caro Emerald

TOP

5 hvězd YouTube

Insider

Michal Šamánek

Story

Neil Young

Reportáž

Tomáš Klus

Rozhovor

Lake Malawi

TOP

Lake Malawi

Story

Tori Kelly

  • RectangleGraphicLine

    text Lucie Drugdová

    foto Universal Music

    GraphicLine

    Tori Kelly

    Zahalené vnady, odhalená duše

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Story

    1

  • Odmítá vizáž laciné striptérky a v klipu ji asi nikdy neuvidíte rozvášněně olizovat kladiva, sekyrky či šroubováky. Za své postoje vyfasovala Tori Kelly nálepku „příliš obyčejná pro hudební byznys“. Jenže pak uchvátila manažera Justina Biebera, rozbrečela Sama Smitha a napsala píseň s Edem Sheeranem. Na konci června cílevědomá zpěvačka konečně vydá debutové album Ubreakable Smile.

    GraphicLineGraphicLine

    Američanka mluví, se jmenuje Unbreakable Smile a je druhým singlem z jejího debutového alba se stejnojmenným názvem, které je říznuté popem, soulem a r’n’b.

    Tvrzení, že je Tori Kelly až příliš nezáživná, znamenají ve výsledku ale pouze to, že se odmítá na koncertech zmítat jen ve spodním prádle a v klipech ukájet své touhy u olizování nářadí, jako například Miley Cyrus.

    Pro všechny manažery a producenty z hudebního průmyslu, kteří si o ní mysleli, že je příliš obyčejná, nudná a přehnaně milá, připravila Tori Kelly překvápko. „Když jsem se vrátila ze schůzky, kde jsem se o sobě dozvěděla, že se absolutně nehodím do současné pop music, sedla jsem, všechny emoce vypsala na papír a vznikla z toho písnička,“ svěřila se. Hitovka, o které dvaadvacetiletá

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Story

    2

  • RectangleGraphicLineGraphicLine

    Rozhodně nikdy neplánuji tancovat polonahá na pódiu

     

    Hitovka Unbreakable Smile je vzkazem pro všechny, kteří ji označili za nudnou.

    GraphicLineGraphicLine

    Tori Kelly – Unbreakable Smile

    Group
     

    Most Talented Kids a už ve dvanácti letech podepsala nahrávací smlouvu, rozhodla se nakonec vybudovat si kariéru po svém a label po dohodě opustila. „Byla to asi jedna z nejlepších věcí, jaká se mi mohla stát, protože jsem mohla tvořit nezávisle a postupně získat vlastní fanouškovskou základnu,“ řekla k tomu magazínu Elle.

    Jen s podporou rodičů tedy začala nahrávat a zveřejňovat na YouTube předělávky známých hitů jako třeba The Only Exception od Paramore, po kterém její kanál začalo odebírat

    „Rozhodně nikdy neplánuji tancovat polonahá na pódiu, vždycky se totiž snažím být příkladem pro mladé holky. Ukázat jim, že se rozhodně nemusí svlékat, aby něco dokázaly,“ přiznala.

    Její nekompromisní postoj k lacinému předvádění ale pramení hlavně z názorů a hodnot, ve kterých ji vychovávali rodiče. Kalifornská umělkyně se totiž narodila do hudební rodiny, kde se hrálo na basu, klávesy i saxofon, poslouchal se gospel a stále dokola omílala všelijaká křesťanská muzika. Právě to, že měla ve sluchátkách věčně na plné pecky puštěnou zpěvačku Crystal Lewis, nechalo stopu na její tvorbě i přemýšlení. „Tahle hudba pro mě byla a je strašně emotivní. Všechnu vášeň, co ve mně vyvolává, se pak snažím promítat do psaní vlastních textů,“ vyprávěla zpěvačka.

    Přestože se Tori Kelly účastnila všemožných dětských soutěží, vyhrála například i American

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Story

    3

  • GraphicLineGraphicLine

    Nemusím uklízet zbytky ze své minulosti

     

    Tori Kelly a její úspěšná coververze skladby Thinking About You.

    GraphicLineGraphicLine

    Tori Kelly & Angie Girl – Thinkin About You

    Group
     

    I když je pravdou, že v budování kariéry spoléhala Tori Kelly už od dětství prakticky jen sama na sebe, v roce 2010 si jako šestnáctiletá chtěla trošičku pomoci účastí v American Idolu, kde ale nakonec neuspěla. „Víte, tenhle typ soutěže mě naučil alespoň jednu důležitou věc, a tou je vystupovat vždy jen sama za sebe, bez snah si na cokoli hrát. Když se tedy dnes ohlédnu zpět, naštěstí vidím, že se mi to prozatím pokaždé podařilo,“ vylíčila kladnou stránku neúspěchu.

    Prohrané tažení za slávou ji ale nakonec namotivovalo k dvakrát větší dřině. Tvrdý

    stále více lidí. „Tuhle písničku jsem nahrávala sama ve svém pokoji s půjčenou kytarou, na kterou jsem uměla jen asi tři akordy,“ svěřila se. Přestože prosazování se na vlastní pěst byl trošičku maratón, Tori Kelly už si ani neumí představit, že by se vydala jinou cestou. „Nevím, jaké je být dětská hvězda v centru pozornosti. Rozhodně nejsem jako Miley Cyrus nebo jakákoli z podobných zpěvaček, které vyrůstaly před celým světem. Po klidném dospívání se tak naštěstí můžu naplno věnovat kariéře místo toho, abych musela uklízet zbytky ze své minulosti,“ naráží na chování Miley Cyrus, která se snaží přimět svět zapomenout na dětskou roli Hany Montany rekordem ve vyplazování jazyku.

    Právě to zaujalo manažera Justina Biebera Scootera Brauna, který nečekaně přišel na jedno z jejích vystoupení do malé kavárny. Její bezprostřednost a přirozenost ho uchvátily natolik, že se rozhodl představit ji šéfům Capital Records. S nimi si po počátečních obavách nakonec plácla. „Každý si určitě říkal, nad čím vůbec přemýšlím, když má Scooter tak velký úspěch s Justinem. Jenže

    zápřah se jí vrátil v podobě obrovského úspěchu coververze hitu Thinking About You od Franka Oceana, které má dnes na YouTube už přes dvaadvacet miliónů zhlédnutí. „Byla jsem tehdy hrozně šťastná, ale najednou mi v hlavě přistála otázka, jestli je tohle opravdu tou správnou a jedinou věcí, za niž bych jednou chtěla být známá,“ svěřila se. Odpověď přišla v podobě vydání prvního EP s názvem Handmade Songs By Tori Kelly.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Story

    4

  • RectangleGraphicLineGraphicLine

    Ed Sheeran je přesně ten typ hvězdy, kterou bych se jednou chtěla stát také

    Řady ostřílených mladíků, které okouzlila osobnost i hlas děvčete s rozevlátými kadeřemi, rozšířil také Sam Smith. Svou slabost pro tvorbu Tori Kelly projevil nejen tím, že ji s sebou loni „přibalil“ jako předskokanku k turné This Lonely Hour, ale i slzami během jedné z jejích písní. „Tehdy jsem hrála pro mě asi nejsmutnější skladbu Paper Hearts.

    já to měla úplně opačně. Chtěla jsem někoho, kdo se bude chtít stoprocentně soustředit na moji kariéru,“ přiznala.

    Chvíli poté, co svůj osud vložila do rukou producentských es a hudebních odborníků, začali si jejího talentu konečně všímat i další umělci v čele s Edem Sheeranem. S tím si okamžitě přirostli k srdci, a dokonce napsali písničku na její novou desku. „Ed je totiž přesně ten typ hvězdy, kterou bych se jednou chtěla stát také. S každým v okolí zachází neuvěřitelně uctivě a pokorně,“ rozplývala se mladá zpěvačka a pro server Buzzfeed.com dodala, že naprosto ohromující pro ni bylo sledovat jeho raperské alter ego. Úspěšný písničkář jí své sympatie zase vyjádřil tím, že jí umožnil vystoupit po svém boku na megakoncertu v Madison Square Garden.

    Polygon
     

    6

    GraphicLine
     

    Story

    5

  •  
    GraphicLineGraphicLine

    Tori Kelly

     

    Právě skladbou Paper Hearts dojala Tori Kelly k slzám Sama Smitha.

    GraphicLineGraphicLine

    Tori Kelly – Paper Hearts

    Group
     
    Group

    Victoria Loren Kelly se narodila 14. prosince 1992 v Kalifornii. Zpívat začala ve třech letech, ve dvanácti hrát na bicí a o tři roky později přidala ještě klavír a kytaru. Zvítězila v soutěži America‘s A Most Talented Kids a jako čtrnáctiletá poprvé zveřejnila na YouTube své předělávky známých hitů, se kterými později sklidila obrovský úspěch. Její vlastní tvorba je inspirovaná popem, soulem, r’n’b a gospelem, v němž nachází největší inspiraci i uvolnění. Na vlastní pěst vydala EP s názvem Handmade Songs By Tori Kelly (2012), druhé, pojmenované Foreword, už pak vypustila pod záštitou Capitol Records (2013), u kterých na konci června vyjde i její debutová deska Unbreakable Smile. Dvaadvacetiletá zpěvačka nesnáší upoutávání pozornosti nahotou, děsí se pádu z pódia a ráda si občas zacituje z Bible třeba žalm 91:4, což byl také zámek obrazovky na jejím telefonu. Složila píseň k filmu Dárce, podílela se na charitativní skladbě We Are The World: Next Generation a spolupracovala například s Pharellem Williamsem nebo Edem Sheeranem. Stala se také jednou z vítězek YouTube Music Awards 2015.

    No a slečna, se kterou tam Sam byl, mi pak napsala esemesku, že se dojetím rozbrečel a na chvíli musel odejít,“ svěřila se zpěvačka.

    Zaznamenat zatím ještě málo „provařenou“ osobu Tori Kelly jste mohli například i v pecce Lullaby Professora Greena a svůj hlas promítla spolu s Miley Cyrus také do hitu Come Get It Bae Pharella Williamse. Právě kromě autora hitovky Happy nebo už zmiňovaného Eda Sheerana nakonec spolupracoval na debutové desce spolu s Tori Kelly i uznávaný producent Max Martin, s nímž dali dohromady energií nasáklou píseň Nobody Love.

    Deska by měla vyjít 23. června a sama autorka se nejvíc těší na to, až lidé začnou podrobně pitvat všechny její texty. „Mám ráda, když fanoušci rozebírají významy písniček a chápou věci úplně jinak, než jsem je původně myslela. Připadá mi to zajímavé a vlastně i docela zábavné,“ říká Tori Kelly a dodává, že v žádné ze skladeb na albu rozhodně nebude

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Story

    6

 
×
Čtete:
2015/6
Tori Kelly

Story 1/2

Nile Rodgers

Story 2/2

Nile Rodgers

Reportáž

Coachella

Festival

Okoř článek

Story

Blur

Peníze

Kiss

Ženský element

Joss Stone

Test

H-D kvíz

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika 1/2

Teď vážně

Klasika 2/2

James Horner

Folk 1/2

Bez cancáku

Folk 2/2

Justin Lavash

Mluvené slovo

Nechte si vyprávět

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz & Blues 1/2

Bluesbar

Jazz & Blues 2/2

Petr Ostrouchov

Indie

Ty kytary!

Alternativa 1/2

Kroky podzem

Alternativa 2/2

Květy

EMD

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

Kryštof

Recenze

Recenze 18. 6. 2015

Recenze

Recenze 4. 6. 2015

Duel

Kabát

SMS/REC

SMS/RECenze

Naživo

David Koller

Naživo

Trail of Dead

Naživo

Bobby McFerrin

Naživo

David Guetta

Naživo

Kiss

Naživo

Rise Against

Naživo

Karin Park

Naživo

Our Last Night

Naživo

Stick To Your Guns, Deez Nuts, Trash Talk, Being As An Ocean

Naživo

Roxette

Naživo

Monkey Business

Naživo

Def Leppard

Naživo

Kabát

Naživo

Budějovický Majáles

Naživo

Converse WorKshop

Naživo

Beatsteaks

Tipy

Kam vyrazit?

Festivalový speciál 1/4

FESTIVALY 2015

Festivalový speciál 2/4

FESTIVALY 2015 - červen

Festivalový speciál 3/4

FESTIVALY 2015 - červenec

Festivalový speciál 4/4

FESTIVALY 2015 - srpen/září

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.