Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

  •  
    Polygon

    1

    1

    GraphicLine

    novinky

    GraphicLineGraphicLine

    co se děje...

    Zpěvák Kryštof Michal, který v současnosti působí v kapele Portless, se stále soudí se svým někdejším spoluhráčem Hynkem Tomanem o značku Support Lesbiens. Svého bývalého kolegu, který si do formace našel nové muzikanty, viní z pokusu o zpronevěru. Té se měl dopustit tím, že si na sebe převedl ochrannou známku Support Lesbiens. Další kolo pře bude v soudní síni pokračovat 29. října. (HV)

    Slavný rocker se slavným hercem dali dohromady album předělávek písní od The Who, Led Zeppelin, Jimiho Hendrixe nebo Johna Lennona. Deska pojmenovaná Hollywood Vampires se v obchodech objeví v polovině září. Muziku na ní nahrávala samá esa včetně Paula McCartneyho nebo Davea Grohla. Když už nic jiného, mohla by to být docela zábava. (HV)

    Kanadská rocková formace Nickelback byla nucena zrušit všechny zbývající termíny turné No Fixed Address 2015, a to kvůli nutnosti prodloužit hlasový odpočinek zpěváka Chada Kroegera, kterému byla v červnu diagnostikována cysta v hrtanu. V posledním období podstoupil hned několik operací a ošetřující lékař mu doporučil pauzu na šest až devět měsíců, aby se zcela zotavil. (JŠ)

    Australský herec Hugh Jackman absolvuje v listopadu a prosinci ve své rodné zemi koncertní turné s názvem Broadway to Oz. Představí na něm naživo písně z broadwayského muzikálu Hugh Jackman: Back on Broadway. Turné čítá osm vystoupení, přičemž ho Jackman zahájí 24. listopadu v Melbourne. Později se představí ještě v Sydney, Brisbane, Adelaide a Perthu. Na pódiu ho bude provázet 150 hudebníků, zpěváků a sboristů. (JŠ)

    Kapely Vltava a Čankišou v létě úspěšně dokončily crowdfundingové kampaně a chystají pro fanoušky nové desky. Vltava tu svou pojmenovala Osamělý jezdec, brněnští alternativci Čankišou název teprve oznámí. (JK)

    Aukční síň Sotheby‘s se zase dostala do hudebních médií. Draží totiž slavné piano známé z hitů skupiny ABBA, jako třeba Waterloo nebo Dancing Queen. Sotheby‘s očekává prodej s odhadem šesti až osmi set tisíc liber. Kdybyste měli zájem, zastavte se 29. září v Londýně. (JK)

    Hudbě už prý stejně nikdo nevěří, a tak se Morrisey po velkém komerčním úspěchu loňské autobiografie pustil do dalšího psaní. Beletristická prvotina někdejšího frontmana Smith se bude jmenovat List Of The Lost a v anglickém originálu se začne prodávat už koncem září. O překladu do češtiny nemáme žádné informace. (HV)

    V srpnu bylo horko kolem britsko-irské klučičí kapely One Direction. Na začátku měsíce se objevila informace o tom, že po jarním odchodu Zayna Malika se formace do konce roku rozejde a její členové se budou věnovat sólovým aktivitám. Na pravou míru ale vše nakonec uvedl jeden ze čtyř současných členů Niall Horan, jenž rozpad skupiny popřel. Kluci si dají jen na rok pauzu. (JŠ)

    Čtvrt roku po koncertě kapely Imodium v rámci série G2 Acoustic Stage v pražském Retro Music Hall vychází 11. září záznam na CD a DVD nazvaný Autentik. Na vydání živáku naváže broumovská kapela již v říjnu koncertní šňůrou Autentik Tour, která je zvláštní v tom, že si vybrala města a v nich oslovila fanoušky, aby si určili místo, na kterém by ji chtěli vidět hrát. Podle toho se pak management Imodia dohodl na vystoupení s provozovatelem vybraného objektu. (JŠ)

    Záznam koncertu amerických rapmetalistů Rage Against The Machine, který zorganizovali jako poděkování fanouškům za prodej singlu Killing In The Name v roce 2009, vyjde 16. října jako koncertní film. Vystoupení tehdy bylo zdarma, protože díky tomu, že se singl po letech coby protest proti X Factoru dostal na vrchol britského žebříčku, shromáždila formace přes 64 726 liber na charitativní účely. (JŠ)

    Britský zpěvák a kytarista David Gilmour v rozhovoru pro Classic Rock potvrdil, že skupina Pink Floyd se už nevrátí a její loňské album The Endless River bylo poslední. Sdělil to rázně a jasně: „S Pink Floyd je konec. Byl jsem v té kapele osmačtyřicet let včetně roků s Rogerem Watersem. Roky, které se považují za naše nejlepší období, byly z pětadevadesáti procent hudebně naplňující, radostné a plné zábavy a smíchu. Určitě nechci, aby zbylých pět procent změnilo můj pohled na ty úžasné časy, které jsme prožili.“ (JŠ)

    Soud se Support Lesbiens nekončí

    Alice Cooper točil s Johnny Deppem

    Nickelback zrušili turné, padla i Praha

    Hugh Jackman zkusí muzikály

    České kapely se sebraly

    Slavné piano na prodej

    Morrisey chystá román

    One Direction si dají rok pauzu

    Imodium jede za fanoušky

    Vyjde záznam děkovacího koncertu Rage Against The Machine

    David Gilmour potvrdil konec Pink Floyd

    GraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLine
     
     
    RectangleRectangleOLYMPUS DIGITAL CAMERARectangle

    Fanoušci Guns‘n‘Roses měli v srpnu druhé Vánoce. Slash a Axl oznámili, že doba jejich nevraživosti skončila, a všichni víme, jak si fandové takové zprávy vykládají. Jako kdyby to nestačilo, krátce poté vyšla zpráva, že Slash ještě letos vystoupí v Čechách. Stane se tak 19. listopadu v pražské Malé sportovní hale. (JK)

    Slash se vrací

    Rectangle
     

    Ostrovní metalová kapela Iron Maiden nabízí na svém novém dvojalbu The Book of Souls (na trhu je od 4. září) mimo jiné skladbu Tears Of A Clown. Věnovala ji zesnulému herci Robinu Williamsovi. Zpěvák Bruce Dickinson ji označil za svou nejoblíbenější. „Ptám se sám sebe, jak mohl mít takové deprese, když vždy vypadal tak šťastně,“ řekl o americkém komikovi, který se loni v srpnu oběsil. (JŠ)

    Iron Maiden zpívají o Robinu Williamsovi

    GraphicLineGraphicLine
     
    GraphicLineGraphicLinezdroj: Supraphonzdroj: Universal Musiczdroj: Sony Musiczdroj: Supraphon

    zdroj: Sony Music

 
×
Čtete:
2015/9
Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

Ve studiu

5 otázek pro... KLARA

Co poslouchá...

Erik Tabery

Čerstvé (z)boží

Mirka Miškechová

Headliner 1/3

Meky Žbirka

Headliner 2/3

Procházka Abbey Road

Headliner 3/3

Pete Brown

Fenomén 1/4

Pár jsou dva

Fenomén 2/4

Pár jsou dva

Fenomén 3/4

Pár jsou dva

Fenomén 4/4

Pár jsou dva

TOP

Zapojte se

Rozhovor

Sto zvířat

Fenomén

Hacienda

Enface

CocoRosie

TOP

7 nejlepších komiksových obalu

Téma

Vypsaná FiXa vs. Wohnout II

Rozhovor

Eagles of Death Metal

Story

Duran Duran

TOP

Genius loci

Headliner

Foals

Rozhovor

Patrik Rytmus Vrbovský

Pohled

Ako sa žije sídliskový sen

Story

Please the Trees

Hlášky

Keith Richards

Rozhovor

War on Drugs

Song Story

Kate Bush

Vzpomínka

Romek Hanzlík

Anketa

Stalo se 3

Rozhovor

Joe Bonamassa

Story

Twisted Sister

Enface

Mucha

Čerstvé (z)boží

Inheritance

Insider

Veronika Douglas

Story

Kurt Cobain

Rozhovor

Lavagance

Enface

Shinedown

Test

H-D Kvíz

Rozhovor

Derrick Morgan

Story

David Gilmour

Ženský element

Lauren Mayberry

Televize

Videorama

Výročí

Kalendárium

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika 1/2

Teď vážně

Klasika 2/2

Jarmila Novotná

Folk

Bez cancáku

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary!

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

Mluvené slovo

Nechte si vyprávět

Odjinud

Mimochodem

Recenze

Recenze měsíce

Recenze

Recenze 17. 9. 2015

Recenze

Recenze 3. 9. 2015

Duel

Voxel

Naživo

Maella, eFeM, Kuba Alexa

Naživo

Jim Adkins

Naživo

Zebra Katz

Naživo

Eurotrialog

Naživo

Brutal Assault Festival

Naživo

INTERPOL

Naživo

Kings of Leon

Naživo

HALESTORM

Naživo

Grape festival 2015

Naživo

Cocotte Minute

Naživo

Trutnoff 2015

Naživo

Okoř 2015

Naživo

Adrian T. Bell, Tony Key, Ira Mimosa, Dead Sailor

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.