Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Editorial

Editorial

Novinky

Novinky

Headparáda

Headparáda

Zaostřeno

Prokopat se ven

Pražské devadesátky ožijí ve filmu

Ve studiu

5 otázek pro… Oceán

Zaostřeno

Abendband

Tak trochu na severozápad

Festival

Metronome Festival

Zahájení bude ve velkém stylu

Obrazem

Mačkátkem Macháčka

Pohled

Nejúspěšnější hudební pořad

Zaostřeno

Čistý festival

Na Rec. Stage bude recyklovaná show i striptýz

Můj soundtrack

Petr Kopfstein

Na U2 se nedá zapomenout

Čerstvé (z)boží

Ivana Mer

Mezi námi vílami

Zaostřeno

Festival Respect

Co se hraje ve světě

Headliner

James Cole

Sestup do hlubin

Téma

Hudba vs. Politika

Mohou zpěváci mluvit?

TOP

Dobrý den, kozy ven

12 klipů nevhodných k práci

Rozhovor

Muse

Jsme jako loutky na šňůrkách

TOP

20 songů na zlomené srdce

aneb jak zvládnout rozchod

Albumstory

Prince

Purple Rain

Rozhovor

Royal Republic

My hrajeme Chuck Norris rock

Story

Skyline

Pořád stejně jako v osmnácti

Hlášky

Rob Zombie

Nejlepší věci přijdou, když máte hlad

Rozhovor

Hooverphonic

Žádný stres, jenom spousta zábavy

TOP

Bob Dylan

Jako solnej sloup aneb 10 Bobů po Česku

Ženský element

Rihanna

Ženu ani květinou neuhodíš

Příběh

Dj Derek

Záhadná smrt nejstaršího dýdžeje světa

Dotazník

Atmo Music

Nikdy jsme nekalkulovali

Rozhovor

Slowdive

Líbánky po dvaceti letech

Rozhovor

Caro Emerald

Jsem jen holandská holka

TOP

Hvězdy z ulice

aneb 9 bezdomovců mezi hudebníky

  •  

    text Lucie Drugdová

    Hvězdy z ulice

     
     

    10

     

    top

    1

  •  

    Jewel

    Dobrovolné bezdomovectví

     

    Dřív než tahle countrypopová zpěvačka s roztomilým ksichtíkem získala slávu a prodala miliony desek, živořila docela dlouhou dobu na ulici. Přesněji řečeno ve své dodávce, kam se dnes už jednačtyřicetiletá Američanka dobrovolně nastěhovala jako teenagerka. Už od dětství se sice toužila stát zpěvačkou, ale rozchod rodičů jí sebral odhodlání i sebevědomí, takže když se po střední škole odstěhovala do Kalifornie, natáhla číšnický mundúr a místo na pódiu to rozjížděla mezi stoly v restauraci. Osmnáctiletá Jewel ale tehdy absolutně nezvládala fakt, že musí pravidelně a tvrdě makat. „Bylo mi osmnáct a měla jsem hrozný strach, že se budu muset vzdát všeho, na čem mi kdy záleželo. Jen jsem brečela a nenáviděla život,“ přiznala hvězda, která se tehdy děsila hlavně toho, že si svůj sen o zpívání nikdy nesplní. Pracovala ve spoustě hospod, ale víc než o objednávky se starala o příběhy hostů, vykládala si s nimi o zážitcích a životě. Není tak divu, že všude dostala prakticky okamžitě padáka, topila se v dluzích a horko těžko se uživila. Rozhodla se tedy rezignovat, na všechno se vykašlat, sbalila si kytaru, pár kusů oblečení a odešla bydlet do své dodávky. „Když jsem se tam nastěhovala, ucítila jsem obrovskou úlevu, že už nemusím vyjít s pěti sty dolary na měsíc a konečně můžu začít být kreativní,“ přiznala zpěvačka, která přežívala na mrkvi a arašídovém másle, občas něco šlohla v obchodě a koncertovala po kavárnách, aby neumřela hlady. Právě během jednoho vystoupení si jí všiml místní zpěvák a zmínil se o ní manažerce. Pak už přišla smlouva s Atlantic Records a debutové album, jež se stalo dvanáctkrát platinové. „Byl to prostě pohádkově šťastný konec,“ dodala Jewel.

    1

     
     
     

    10

     

    top

    2

  •  

    ASAP Rocky

    Smrt, drogy, vězení a úspěch

    Než se v roce 2011 proslavil svými skladbami na internetu a o rok později zazářil ve společnosti Kendricka Lamara jako předskokan na turné Drakea, byl rapper ASAP Rocky nejen členem skupiny ASAP Mob, ale taky příležitostným dealerem drog. A to i přestože právě pohrávání si s omamnými látkami bylo hlavním důvodem, proč se ve svých dvanácti letech ze dne na den ocitl v útulku pro bezdomovce. „Můj táta udělal pár špatných rozhodnutí. Prodával drogy, abychom se měli dobře. Musím říct, že náš život byl fakt super, teda až do té doby, než ho chytili a on šel do vězení,“ svěřil se Rocky. Rodina se tak musela vrátit z Pensylvánie zpět do Harlemu a znovu začít na úplně jiné životní úrovni. Společně s matkou a bratrem totiž ASAP skončil v úkrytu pro bezdomovce na Brodway Avenue. „Máma neměla jinou možnost. Byly to fakt těžké časy, ale rozhodně ne konec světa, jelikož život je přesně takový, jaký si ho uděláš,“ vypráví rapper. Jenomže ubytovnou pro bezdomovce to jen začalo. Starší bratr Ricky, který byl prvním, kdo ASAPOVI ukázal hip hop, se totiž vydal ve stopách otce a bohužel na prodej drog a vymáhání dojel mnohem hůř. Během jednoho kšeftu byl ve svých dvaceti letech zastřelen. „Chodil jsem v té době do školy blok od místa, kde se to stalo. Vzpomínám si, jak máma přiběhla a křičela, že Ricka střelili,“ vzpomíná. Ani smrt bratra ale nezastavila v té době čtrnáctiletého ASAPA, aby si sehnal „matroš“ a vyrazil zkoušet své štěstí do ulic a postaral se tak o to, aby měli co do pusy. „Nemohli jsme jít do kina ani na oběd,“ vzpomíná rapper na důvod svého riskování. „Víte, nesmíte si drogové dealery ani věci kolem idealizovat a vzhlížet k nim. Všichni pak chtějí jen moc, bohatství a vyskočit z toho. Já tyhle věci nechtěl, a proto se mi povedlo dostat se ven,“ říká ASAP, jehož zatím poslední album At. Long. Last. ASAP. ve Státech získalo zlatou desku.

    2

     
     
     
     

    10

     

    top

    3

  •  

    Lil´ Kim

    Bez domova ke slávě

    Ani americká rapperka, textařka a herečka Lil´ Kim vždycky neměla na všechny ty parády, co má dnes ověšené na krku a namalované na obličeji. Narodila se totiž jako obyčejná holka z Brooklynu rodičům, kteří rozhodně nebyli žádní boháči. Aby jí alespoň zajistili stabilitu a klidné prostředí pro výuku, poslali ji do katolické školy. Bohužel jim ale asi nedošlo, že důležitá je i ta domácí pohoda, protože v domě byly na denním pořádku hádky, potyčky, a dokonce i násilí. Právě z důvodu, že otec Lil´ Kim rozhodně nebyl žádný svatoušek, se od něj matka spolu s tehdy devítiletou Kim rozhodla utéct. „Byla to doba, kdy jsme s mámou žily v kufru auta a spaly na zadních sedačkách,“ svěřila se v jednom z rozhovorů. Brzy ale skončila zpět u šíleného otce, se kterým nikdy příliš vřelý vztah nenavázala a který ji kromě věčných psychických nátlaků prý jednou dokonce pobodal i nůžkami. Není tak divu, že si opět sbalila svých pár švestek, v šestnácti letech odešla z domova i ze školy a bydlela střídavě všude, kde se dalo. Chvílemi například přespávala v zapadlých uličkách a jindy zase u své sestřenice Sherondy v Queensu. Právě věčné potloukání a poflakování se po nočních ulicích bylo ale paradoxně asi to nejlepší, co ji mohlo v životě potkat. Narazila tak totiž na tehdy ještě neznámého rappera The Notouriouse B. I. G., jenž ji vzal pod svá křídla i do své postele a poté, co se proslavil, z ní udělal také členku skupiny Junior M. A. F. I. A., kterou založil a uvedl tak do světa showbusinessu i své přátele. Po podpisu smlouvy s nahrávací společností Atlantic Records a vydání první desky v roce 1995 tak Lil´ Kim získala slávu i dostatek prostředků k tomu, aby už nikdy nemusela přespávat v kufru auta. Jejího přítele Biggieho Smallse ale bohužel v roce 1997 zastřelili.

    3

     
     
     
     
     
     

    10

     

    top

    4

  •  

    Ed Sheeran

    Přespávání v metru, dřina a sláva

    Jeden z nejomílanějších příběhů současnosti je i ten o Edu Sheeranovi, který se téměř tři roky potuloval po ulicích a cizích gaučích, aby se mu pak tvrdá dřina a sebezapření vrátily v podobě milionů na účtu a celosvětové slávy. Tenhle zrzek se totiž rozhodl dobýt svět a byl pro to ochoten obětovat cokoli – dokonce i střechu nad hlavou. A tak se jen s pár librami v kapse, batohem a kytarou vydal do Londýna, kde se živil hraním na ulicích, po hospodách nebo malých klubech. To, kde bude usínat, pro něj ale vždycky bylo takovým malým překvápkem na konec dne. „Spal jsem třeba ve vyhřívaném oblouku před Buckinghamským palácem, pak týden zase v metru, kdy jsem vždycky po koncertě čekal do páté ráno, než ho otevřou, a do dvanácté jsem si pospával ve vlacích. A příští den zase znova,“ vyprávěl umělec o svých začátcích, jejichž zvládnutí mu z velké míry prý pomohl taky věčný kamarád alkohol. „Na ulici jsem potkal hodně zajímavých lidí, kteří měli spoustu ještě zajímavějších zkušeností, které by ale asi osmnáctiletý kluk mít neměl. No, a když už vážně nebylo kde přespat, na pódiu během vystoupení jsem se zeptal, kdo má volné místo na gauči, a to obvykle skvěle fungovalo,“ vyprávěl Sheeran o svých praktikách, jak během koncertu ulovit teplou postel. Za jeden rok zvládl vystoupit třistadvanáctkrát a svými upřímně dojemnými baladami se tak zapsal do paměti nejen tisícům žen, ale také rapperovi Examplovi, s nímž vyrazil na společné turné. Když pak Sheeran odletěl hrát po klubech do Los Angeles, všiml si ho Jamie Foxx, vzal ho bydlet k sobě domů, tahal ho na party, do rádií, a dokonce mu půjčil i studio. Nakonec přišla smlouva s Atlantic Records, zrzka si vzal do parády manažerský tým Eltona Johna a on začal spolupracovat s takovými jmény jako je Pharell Williams nebo Taylor Swift.

    4

     
     
     
     
     
     

    10

     

    top

    5

  •  

    Patti Smith

    Hladovění a noci v parku

    Punkrocková hvězda Patti Smith už pěknou řádku let vyprodává koncerty po celém světě. Když ale jako dvacetiletá přehodnocovala svůj život, na nadějnou kariéru to s ní příliš nevypadalo. Své dítě dala k adopci, vyhodili ji ze školy a později taky z práce. Není tak divu, že se jen s číšnickou uniformou od matky vypravila jako mnozí kamarádi zkusit štěstí do New Yorku. Samozřejmě si ale cestu za slávou nepředstavovala tak trnitě, a tak jen v džínech, černém roláku a plášti do deště nakonec strávila dlouhou dobu hlavně tím, že hledala, u koho by mohla přespat nebo kde pracovat. I když nechávala žádosti snad ve všech obchodech a knihkupectvích, štěstí se na ni neusmálo a musela se spokojit s pohostinností místních parků. „Utahaná a hladová jsem se potulovala se svými věcmi zabalenými v ranci, na způsob vandráka v uzlíku bez hůlky,“ přiznala Patti, která si občas zdřímla i v metru, v němž jezdila z konečné na konečnou. Přestože získala práci číšnice, zrovna moc dobře se v podniku neuvedla a brzy ji čekal vyhazov. Její kariéra umělkyně tedy zatím vypadala tak, že na St. Mark´s Place sledovala poflakující se lidi. „Cítila jsem se tam bezpečně. Nikdo si mě nevšímal. Byla tam komunita mladých tuláků, kteří spali v parcích v podomácku vyrobených stanech,“ vypráví Patti Smith ve své knize Just Kids. Občas prý tahle budoucí ikona potkala v Prattu, kam jezdila, když jí bylo nejhůř, někoho známého, u koho se mohla osprchovat a občas i přespat. „Věděla jsem, že než si najdu práci, budu spát na lavičkách, v metru a na hřbitovech, ale nebyla jsem připravená na neustálý hlad, ten mě opravdu trýznil. Byla jsem kostnatá osoba s rychlým metabolismem a velkou chutí k jídlu. Ulevilo se mi, když mě zaměstnali jako pokladní v knihkupectví na okraji města,“ vypráví ve své knize zpěvačka o místě, kde se seznámila se svou láskou, inspirací, záchranou i nejlepším přítelem Robertem Mapplethorpem. Právě homosexuální fotograf, jenž nakonec zemřel na AIDS, jí dodal odvahu, sebevědomí i pocit bezpečí, když poté, co si našetřili nějaký ten drobák, společně začali bydlet poblíž Prattu.

    5

     
     
     
     
     
     

    10

     

    top

    6

  •  

    Shania Twain

    Domácí násilí a oplzlosti

    Kanadská zpěvačka oceňovaná v kategorii country a zabydlená na předních příčkách žebříčků nejvíc sexy žen planety dřív prožívala život jako z hororu od Stephena Kinga. S matkou a sourozenci totiž ve třinácti letech utíkala před ujetým nevlastním otcem z malého městečka Timmins do torontského zařízení pro bezdomovce. Jerry Twain, jemuž Shania od svých čtyř let říkala tati, ale nebyl typickým násilníkem. Na jedné straně si totiž Shania sice vzpomíná na psychické i fyzické násilí, co systematicky způsoboval její matce, například to, jak jí držel hlavu ponořenou v záchodové míse. „Opravdu jsem myslela, že se utopila nebo že jí rozbil hlavu a ona se už nikdy neprobudí. Vypadala mrtvá, protože byla v bezvědomí a jen bezvládně visela,“ vzpomíná na hrůzné zážitky spojené s terorem své matky i na to, jak jí otec v dospívání šeptal oplzlosti do ucha, když si myslel, že už spí. Na druhou stranu ale absolutně nechápala, jak se takhle může chovat člověk, ke kterému vzhlíží. „Jako kdyby v něm byl Jekyll a Hyde, to bylo to nejhorší. Milovala a respektovala jsem ho za všechno, co pro nás udělal. Byl obrovský dříč, věnoval se nám a ve spoustě věcech byl skvělým příkladem. Takže mě celá ta situace velmi mátla,“ vzpomíná zpěvačka. Dalším důvodem, proč se matka rozhodla sebrat děti a tábořit v bezdomoveckých útočištích, byla chudoba. Shania totiž například musela už odmalička zpívat v zakouřených hospodách, aby rodičům finančně pomohla. Doma ale stejně často zbýval jen jeden chléb pro celou rodinu, chyběly peníze na zaplacení nájmu, a děti tak chodily prakticky každý den do školy hladové. „Je velmi těžké se soustředit se na učení, když vám kručí v břiše. Žárlila jsem na ostatní děti, ale hrdost mi nikdy nedovolila říct, že bych si fakt ráda dala jejich jablko, pokud ho už nebudou jíst,“ svěřila se. Shania Twain tak se svou matkou a sourozenci pobývala v už zmíněném úkrytu pro bezdomovce v Torontu, pak v komunitním domě na území High Parku a nakonec i ve vybydleném domě, kde se poté sama v šestnácti letech na několik měsíců utábořila, a to v době, kdy matka vzala Jerryho na milost. V roce 1978 se ale musela začít starat i o své sourozence, jelikož rodiče zemřeli během dopravní nehody.

    6

     
     
     
     
     
     

    10

     

    top

    7

  •  

    Kurt Cobain

    Přibarvené živoření pod mostem

    Že si ani zesnulý král depresí Kurt Cobain v dospívání nestlal zrovna na růžích, je všeobecně známo. Od dětství pendloval mezi příbuznými a vystřídal víc než deset domácností. Jako teenager, zlomený a poznamenaný rozvodem rodičů, pak tedy klidně vyměnil teplou postel za mnohem dobrodružnější noclehárny než je dětský pokoj. Rebelsky si totiž udělal pohodlí třeba v kartonové krabici od ledničky na verandě jednoho přítele, choulil se na chodbách činžáků, kde na noc vždycky vyšrouboval žárovku a ráno se snažil vypakovat dřív, než se pracující lid podívá ze dveří. Když už bylo opravdu špatně (a to se stávalo velmi často), vypravil se s parťákem Paulem Whitem do nemocnice v Grays Harbor, aby tady přespávali v čekárně a vyzvedávali si jídlo na cizí čísla pokojů. „Měli tam televizi a my se na ní mohli dívat celý den,“ vzpomíná White na zážitky se zakladatelem kapely Nirvana. Tehdy si doktoři a ošetřovatelé mysleli, že jsou příbuzní nějakého těžce nemocného nebo umírajícího pacienta, takže si jich moc nevšímali. Přestože se Cobain párkrát vrátil zpátky k některému z rodičů, nakonec se stejně zase spakoval a přifařil se do domu nějakého známého nebo ke kamarádům na zadní sedačku auta. Největší diskuse z jeho bezdomoveckého života ale stejně vyvolává příběh o živoření pod Young Street Bridge, o němž má zpívat v pecce Something in the Way. Cobain totiž vždycky tvrdil, že ho rodiče vyhodili z domova, musel nechat školy a bydlel právě pod tímhle mostem. Historka pak způsobila, že se Young Street Bridge stal jedním z Cobainových symbolů, vznikla zde spousta fotek Nirvany, fanoušci si z něj udělali poutní místo a píšou o něm i mnohé zpěvákovy životopisy. Podle jeho rodiny a kamarádů je ale tenhle příběh vymyšlený stejně jako spousta dalších, kdy se ze sebe Cobain snažil udělat mučedníka, a tak si skutečnost drobátko přibarvil. „Pod tím mostem nikdy nebydlel. Schovával se tam, ale na březích, kde se hladina mění s přílivem a odlivem, se bydlet rozhodně nedalo. To si Kurt přimyslel,“ tvrdí Krist Novosellic, s nímž se Cobain seznámil ve škole. „Bylo to zastrčený místo, kam chodili kouřit trávu všichni z okolí, ale nic víc,“ dodává Cobainova sestra. Možná je tak dobře, že žádost o to, aby most nesl Cobainovo jméno, byla zamítnuta z důvodu podněcování k sebevraždám a lákání feťáků. Nakonec ale rada schválila přejmenování malého území blízko místního parku, v němž na Cobainovu památku postavili desku se sochou kytary.

    7

     
     
     
     
     
     

    10

     

    top

    8

  •  

    Kelly Clarkson

    Hollywoodské vzplanutí

    Přestože dnes pěkně baculatá zpěvačka Kelly Clarkson nevypadá, že by nějak strádala, byly doby, kdy se živila jako uvaděčka v kině nebo servírka v mléčném baru a rozhodně si nemohla vyskakovat. Na první klávesy se jí musela složit celá rodina, a zatímco se ostatní holky parádily, ona nosila pořád dokola pár kusů oblečení. No a tak není divu, že se stejně jako tisíce dalších ambiciózních a nadějeplných mladých děvčat rozhodla prorazit v Hollywoodu, kam odjela hledat štěstí se svou kamarádkou. Příběh, který pak Kelly Clarkson prožila, je doslova jako z pohádky o Popelce, i když slovo popel v něm nejprve hrálo poněkud negativní roli. Během chvíle, co dívky obcházely konkurzy, začal totiž hořet bytový komplex, kde bydlely. Když se pak z castingu vrátily, nenašly nic víc, než jen jeho trosky. „Bylo to opravdu šílené a kruté. Právě jsme s kamarádkou přijely a musely jsme se nastěhovat zrovna v den požáru. Nikoho jsme tam neznaly. A když říkám nikoho, myslím tím opravdu nikoho. Takže jsme pár dalších dní musely přespávat a žít v autě,“ svěřila se Clarkson. Po několika dnech nepohodlného bivakování v kufru ale děvčata zjistila, že Los Angeles o ně příliš zájmu nejeví, a tak se jen s prázdnýma rukama a plnou hlavou černých myšlenek vrátila zpět domů k rodičům do texaského Forth Worth. Tam ale za Kelly Clarkson její nejlepší kamarádka Jessica vyplnila a podepsala přihlášku do první řady talentové soutěže American Idol, kterou nakonec mladá zpěvačka v roce 2002 vyhrála. „Jessice jsem za to koupila kabriolet,“ svěřila se držitelka tří cen Grammy.

    8

     
     
     
     
     
     

    10

     

    top

    9

  •  

    Tupac Shakur

    Otec za mřížemi

    I tenhle zesnulý „černý princ“ měl stejně jako spousta dalších rapperů těžké dětství. Kvůli aktivitě v hnutí Černí panteři byli oba rodiče Tupaca Shakura často v problémech, na útěku nebo na policejní stanici. „Nikdy jsem vlastně ani pořádně nevěděl, kým můj otec byl,“ svěřil se v jednom z rozhovorů. Místo jeho biologického táty Billyho Garlanda ho totiž vychovával matčin přítel. S tím si ale rodinného života taky moc neužil, jelikož za loupežné přepadení dostal šedesát let natvrdo. Začalo tak věčné toulání a stěhování se z místa na místo jen s matkou a nevlastní sestrou. Jelikož Afeni Shakur zrovna moc peněz neměla, Tupac chodil v oblečení po různých známých a strávil spoustu času v levných podnájmech s odpojenou elektřinou, nebo dokonce jako bezdomovec. Nejdřív okusil ulice New Yorku a pak i Baltimoru, kam chodil na uměleckou školu, ale mezi zbohatlické floutky nikdy úplně nezapadl, takže ji po třech letech opustil. Nic se nezměnilo ani v Kalifornii, kam se rodina odstěhovala. Dluhy pořád rostly a Tupac se ve svých sedmnácti letech začal kamarádíčkovat s místními gangy, prodávat drogy, kouřit trávu a dál pokračoval v kariéře bezdomovce. Nakonec vydržel na ulici živořit přes rok, než se rozhodl vymanit z vlivu pasáků a dealerů a splnit si svůj sen. To se mu nakonec povedlo a se 75 miliony prodaných hudebních nosičů je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejúspěšnější rapper všech dob.

    9

     
     
     
     
     
     
     
     

    10

    top

    10

 
×
Čtete:
2016/5
Hvězdy z ulice: aneb 9 bezdomovců mezi hudebníky

Story

Mumford & Sons

Jak se zrodil fenomén

Téma

Slavní a neznámí

Enface

Catfish and the Bottlemen

Chceme naplnit stadiony

Průvodce

Hard Rock Cafe

Jak prase obletělo Londýn

Retro

AC/DC

Drolící se monument

Televize

Videorama

Rozhovor

Of Monster And Men

Island nás vytvaroval

Rozhovor

Nano

Nové začátky i naděje

Jackie Crash

Angels & Airwaves

Po stopách Blink-182

Story

Richard Ashcroft

Mainstream sežral naši kulturu

Trip

At The Drive-In

Bolest, slast a husí kůže

Rozhovor

Gage

Bavte se. Beng!

Fakta

Eric Clapton

Jak se sklář stal kytaristou

Rozhovor

The Neighboorhood

Image je stejně důležitá jako hudba

Story

PJ Harvey

Koho bolí realita

Kvíz

Headliner test

Heavy

Natvrdo

Hip Hop

Elementy ulice

Folk 1/2

Bez cancáku

Folk 2/2

Martina Trchová

Bráním se označení písničkářka

Klasika

Teď vážně

Indie

Ty kytary!

Jazz a blues

Bluesbar

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

Mluvené slovo

Vyprávěj

Recenze měsíce

Radiohead

A Moon Shaped Pool

Recenze měsíce

Beyoncé

Lemonade

Recenze

19. 5. 2016

Recenze

5. 5. 2016

Duel

Atmo Music

Sen

SMS REC

SMS Recenze

Naživo

Headliner Ponton

Ponurý nářez

Naživo

Hans Zimmer

Surové pohlazení geniálního šílence

Naživo

CocoRosie

Přehlídka individuality

Naživo

Marpo

Největší show českého rapu

Naživo

Motown muzikál

Příběh soulu stojí za vidění

Naživo

KLARA.

Divoký křest podomácku

Naživo

Prague Conspiracy

Falešná hra na rock'n'roll

Naživo

Protomartyr

Spalující emoce

Památné dny

Stalo se...

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.