Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

5 otázek pro...

Lenny

Co poslouchá...

Anna Polívková

Čerstvé (z)boží

Maella / Frequency / Plum Dumplings

Headliner 1/2

David Koller

Headliner 2/2

David Koller

Téma

Jednou a naposledy

Téma 1/4

Muzikanti

Téma 2/4

Muzikanti

Téma 3/4

Muzikanti

Téma 4/4

Muzikanti

Rozhovor

Jan Burian

Headliner 1/2

The Prodigy

Headliner 2/2

The Prodigy

Rozhovor

Xavier Baumaxa

Průvodce

Xavier Baumaxa

Fenomén

„Divné“ nosiče

Story

Tereza Černochová

Rozhovor

VR/Nodody

Festival

Mighty Sound

Rozhovor

Bastille

TOP

Sedm duetů, které nikdo nečekal

Rozhovor

Punkt meets Music Infinity

Rozhovor

Jiří Kučerovský

Enface

Zdeněk Bína

Rozhovor

Johny Machette

Insider

Lešek Wronka

Pohled

Walk Choc Ice by byli schopni života i dnes

Story

Mark Knopfler

Story

Giorgio Moroder

Rozhovor

Mydy Rabycad

On the Road

Mandrage

Story

Kelly Clarkson

  • GroupGraphicLine

    text lucie drugdová

    foto sony music

    GraphicLine

    Kelly Clarkson

    Pohádka o poprockové Popelce

    Polygon
     
     

    5

    GraphicLine

    story

    1

  • Devatenáctiletá servírka se vydala do Hollywoodu dobýt svět. Naděje stát se slavnou zpěvačkou tam ale shořela stejně rychle jako byt, ve kterém žila. A tak se zhrzená, zbavená iluzí, sebevědomí i majetku vrátila jen s depresemi zpět do Forth Worth. Tahle dívka se jmenuje Kelly Clarkson a v současnosti je nejúspěšnější vítězkou soutěže American Idol, držitelkou tří cen Grammy a celosvětovou superstar, která právě naservírovala sedmé studiové album Piece by Piece.

    GraphicLineGraphicLinePolygon
     
     

    5

    GraphicLine

    story

    2

    „Myslím, že mi dcera chtěla vylézt z břicha a říct, abych už konečně držela hubu,“ vypráví s úsměvem americká zpěvačka Kelly Clarkson. Na svém novém albu totiž začala makat už během těhotenství a dřina se jí evidentně vyplatila. Singl Heartbeat song kritici přijali pozitivně a časopis Billboard dokonce přirovnal jeho jiskru k hitovce Stronger. Zdá se tedy, že deska Piece By Piece má potenciál vyšvihnout první vítězku americké verze SuperStar zase na nějaký ten týden až na vrchol světových hitparád.

    Zpěvačkou díky Čelistem

    Vždycky kolem sebe ale tahle dvaatřicetiletá poprocková diva růžově vytapetováno neměla. Z nepochopeného rozvodu rodičů a „kočovného dětství“ se totiž až dodnes úplně nevzpamatovala a není divu, že bolestivé zážitky ovlivnily i její tvorbu. Třeba pecku Because Of You měla v šuplíku už od šestnácti, kdy ji v slzách napsala za dvacet minut. „Víte, máma musela dělat všechno sama. Bylo to opravdu těžké. Myslím, že

  • GraphicLineGraphicLine

    Byli jsme opravdu chudí, takže na mé první klávesy se mi musela skládat celá rodina

    GraphicLineGraphicLine

    Být single přece neznamená být gay

    Za to, že je tahle rodačka z texaského Forth Worthu dnes slavnou zpěvačkou, může ale z velké části režisér Steven Spielberg a jeho film Čelisti. Do doby, než jednou v televizi viděla film o krvelačných žraločích bestiích, totiž chtěla být námořní bioložkou. Po chvále učitelů, kteří ji slyšeli zpívat na záchodě, se nakonec napevno rozhodla okouzlit hudební svět. Velkou překážkou se pro ni ale stal nedostatek peněz v rodinných kapsách. „Byli jsme opravdu chudí, takže na mé první klávesy, které jsem dostala ve třinácti, se mi musela skládat celá rodina. Dodnes to beru jako ten nejkrásnější dárek,“ vzpomíná.


    Z roznašečky koktejlů americkým idolem

    Po škole se tedy snažila vydělávat všude, kde se dalo, a přitom obcházela nahrávací

    právě proto, co jsem zažívala, teď píšu písničky, které by měly být poselstvím pro ženy. Snažím se je inspirovat a ukázat jim, že mohou dokázat vše, co je jen napadne,“ svěřila se MTV.

    Pak už to šlo s její kariérou ráz na ráz. První singl A Moment Like This skočil v Billboard Top 100 z 52. místa na první příčku a dokonce tak překonal skoro čtyřicet let starý rekord Beatles, jejichž Can´t Buy Me Love na hitparádovou jedničku dosáhlo ze sedmadvacáté pozice. Nahrála ústřední skladbu k filmu Láska nebeská nebo Deník princezny 2 a dokonce se vytáhla svým zpěvem i při inauguraci prezidenta Obamy. „Chce se mi pokaždé plakat dojetím, že můj

    společnosti. Pro ty byla ovšem neviditelná, stejně jako pro velká producentská zvířata v Hollywoodu, kam se rozhodla odjet hledat štěstí a velkolepou kariéru. Našla však jen nezájem a vyhořelý pronajatý byt. A tak se vrátila zpět domů jen s oblečením, které měla na sobě, pošramoceným egem, depresemi a bez chuti dál zpívat. Za to, že nakonec neskončila jako uvaděčka v kině, telefonní spojovatelka nebo roznašečka koktejlů (tím vším se živila), může líbat ruce své kamarádce Jessice. Právě ta za ni totiž vyplnila a podepsala přihlášku do prvního ročníku soutěže American Idol, který Clarkson v roce 2002 vyhrála. „Nikdy nezapomenu na to, co pro mě Jessica udělala. Jako děkuji jsem jí pořídila kabriolet,“ vysvětluje.

    Polygon
     
     

    5

    GraphicLine

    story

    3

  •  
    GraphicLineGraphicLine

    Kelly Clarkson

     
     

    Kelly Brianne Clarkson se narodila 24. dubna 1982 v texaském Forth Worth jako obyčejné dítě obyčejným rodičům. Kdyby její zpěv neslyšeli učitelé na školním záchodě, asi by nakonec skončila u roznášení hamburgerů nebo trhání lístků v kině. Nakonec se však vítězstvím v American Idol katapultovala do světa showbusinessu a následně se stala miláčkem Ameriky. Dnes má tahle poprocková zpěvačka na kontě tři ceny Grammy, alba Thankful (2003), Breakaway (2004), My December (2007), All I Ever Wanted (2009), Stronger (2011), desku s největšími hity Greatest Hits: Chapter One (2012), vánoční album Wrapped In Red (2013) a letošní Piece By Piece. Spolupracovala s Rebou McEntire, Vincem Gillem, Johnem Legendem nebo Robbiem Williamsem. Od roku 2013 je provdaná za syna svého manažera Brandona Blackstocka, kterému v červnu loňského roku porodila holčičku River Rose.

    pra-pra-pra-dědeček bojoval v občanské válce a já teď zpívala pro našeho prvního afro-amerického prezidenta,“ líčila emotivní okamžik pro vždy emotivní Oprah.

    Lesba, jež má problémy s váhou

    Ale aby nebylo toho štěstí moc, byla zpěvačka skoro sedm let sama a veřejnost si začala myslet, že je s ní něco trošičku v nepořádku. Buď se vysmívali její stále kolísající váze, nebo „divné“ orientaci. „Lidé věřili tomu, že jsem lesba. To mi ale připadá trošku jako urážka této komunity. Být single přece neznamená být gay,“ svěřila se Clarkson Cosmopolitanu a dodala, že by si nepřála nic víc, než aby „na holky“ opravdu byla. „Měla bych tak krásné, skvělé a žhavé slečny,“

    usmívá se. Nakonec si ale přece jen vzala muže, a to syna svého manažera, se kterým má dceru River Rose. „Měli jsme rande v den, kdy umřela moje hrdinka Whitney Houston, což bylo špatné znamení, a Brandon se navíc strašně bál, že když nám to nevyjde, jeho otec ho zabije,“ vzpomíná na rozpačité začátky vztahu.

    Přestože je dnes Kelly Clarkson šťastná, dál se věnuje psaní textů, které jsou o překonávání překážek a hlavně sebe sama. Své zatím poslední album Piece by Piece popsala jako „povznášející“. V rámci jeho propagace vybídla své fanoušky, aby si přečetli zveřejněné texty a podělili se o příběhy, které jim jejich slova připomínají, což strhlo obrovský zájem. Deska vyšla na začátku března a její úspěch by měl podpořit i duet s Johnem Legendem nebo jeden z textů, který napsala zpěvačka Sia.

    Polygon
     
     

    5

    GraphicLine

    story

    4

  • RectanglePolygon
     
     
     

    5

    GraphicLine

    story

    5

    TextFrame

    Since You Been Gone

    Za výkon v hitovce Since U Be Gone byla americká zpěvačka odměněna cenou Grammy.

    GraphicLineGraphicLineGroupTextFrame

    A Moment Like This

    Po vítězství v první řadě American Idol bořila Kelly Clarkson hitparády se skladbou A Moment Like This.

    GraphicLineGraphicLineGroup
     
    TextFrame

    Heartbeat Song

    Poslechněte si singl z nového alba.

    GraphicLineGraphicLineGroup
     
     
 
×
Čtete:
2015/4
Kelly Clarkson

Ženský element

Björk

Rozhovor

Record store day

V hlavě

Ema Brabcová-Dietrichová

Test

HD kvíz

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Klasika

Pavel Haas Quartet

Folk

Bez cancáku

Folk

Jakub Ondra

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Deska měsíce

The Prodigy

Recenze

16. 4. 2015

Recenze

2. 4. 2015

SMS/REC

SMS Recenze

Duel

Xavier Baumaxa

Naživo

Burton Špindl Spring Sessions

Naživo

Kapitán Demo

Naživo

THE DANDY WARHOLS

Naživo

Xavier Baumaxa

Naživo

Dry The River

Naživo

Keep Prague Loud/Purist

Naživo

Manfred Mann‘s Earth Band

Naživo

Tomáš Klus

Naživo extra

První křížek na krku aneb 15 obrazů památného večera

Naživo

Prague Allnighters

Naživo

Archive

Naživo

Michal Hrůza

Naživo

Mydy Rabycad

Naživo

Visací zámek

Naživo

LUNO

Tipy

Kam vyrazit?

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.