Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

5 otázek pro...

Lenny

Co poslouchá...

Anna Polívková

Čerstvé (z)boží

Maella / Frequency / Plum Dumplings

Headliner 1/2

David Koller

Headliner 2/2

David Koller

Téma

Jednou a naposledy

Téma 1/4

Muzikanti

Téma 2/4

Muzikanti

Téma 3/4

Muzikanti

Téma 4/4

Muzikanti

Rozhovor

Jan Burian

Headliner 1/2

The Prodigy

Headliner 2/2

The Prodigy

Rozhovor

Xavier Baumaxa

Průvodce

Xavier Baumaxa

Fenomén

„Divné“ nosiče

Story

Tereza Černochová

Rozhovor

VR/Nodody

Festival

Mighty Sound

Rozhovor

Bastille

TOP

Sedm duetů, které nikdo nečekal

Rozhovor

Punkt meets Music Infinity

Rozhovor

Jiří Kučerovský

Enface

Zdeněk Bína

Rozhovor

Johny Machette

Insider

Lešek Wronka

Pohled

Walk Choc Ice by byli schopni života i dnes

Story

Mark Knopfler

Story

Giorgio Moroder

Rozhovor

Mydy Rabycad

On the Road

Mandrage

Story

Kelly Clarkson

Ženský element

Björk

Rozhovor

Record store day

V hlavě

Ema Brabcová-Dietrichová

Test

HD kvíz

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Klasika

Pavel Haas Quartet

Folk

Bez cancáku

Folk

Jakub Ondra

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

  •  
    Group

    text Kay Buriánek

    Průvodce halucinogenním světem nočních parties, širokým spektrem taneční hudby, labyrintem EDM, kde ze dne na den nezůstává na kameni kámen

    | The Geek x VRV | Zeds Dead | Bassnectar | | Tom Morello | Brodinski | tracky měsíce |

    MDMA

    EMD

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    1

  •  

    The Geek x VRV: Electric City EP

    Hudba zadarmo a nekradená je vždycky nejlepší. V Paříži usídlené duo The Geek x VRV na sebe poprvé výrazněji upozornilo v rámci pulzující a neustále se proměňující elektronické scény remixem songu All We Need podstatně etablovanější Odeszy. A teď darovalo světu sedmiskladbové EP Electric City, které vydalo na labelu All Good Records. Je prošpikované cedulkami jako future bass, electro-soul, chill i banger. Je fuk, co tyhle termíny znamenají a jak daleko jsou od střízlivého definování jejich produkce. Paříž má rozhodně něco do sebe a na hudebnících svým šarmem nešetří. Electric City je čerstvý vítr, a i když preferuje delikátnější polohy, tracky I Loved You nebo Believe In Me vás určitě neuspí. Zpestřete si svůj playlist. A navíc zadarmo.

    Freebie měsíce

    GraphicLineGraphicLine
     
     
     
     

    Poslouchejte a stahujte tady

    GraphicLineGraphicLineGroup

    EMD

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    2

  •  

    Mixtape měsíce

    GraphicLineGraphicLine
     
     

    Zeds Dead: Mix For Pete Tong

    Zeds Dead není jenom nesmrtelná hláška Bruce Willise z legendárního Pulp Fiction, ale také duo elektronických mágů z Kanady. Nejenom na jejich vlastní věci, ale i na poměrně časté mixy se čeká se zatajeným dechem, protože bývají esencí toho nejlepšího v daném období a zároveň mají vtip a často i překvapí nějakou nečekanou žánrovou odbočkou. I jejich poslední třicetiminutový mix pro Pete Tonga má vysoký standard. Výživná půlhodinka future houseu, deep houseu, garage a gejzíry trapu. Mezi jmény se objeví Jack U, Flosstradamus, 501, Snavs, Rell The Soundbender, Braille a mnoho dalších. Tracky od Zeds Dead samozřejmě nemohou chybět. Tenhle mix není jen inspirace pro pouštěče, je to čirá radost.

     
     
     

    Poslouchejte a stahujte tady

    GraphicLineGraphicLineGroup

    EMD

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    3

  •  

    Brodinski: Brava (2015)

    Deska měsíce

    GraphicLineGraphicLine
     
     

    Na tuhle desku se dlouho čekalo. Brodinski (vlastním jménem Louis Rogé) je synonymem pro novou školu francouzského elektra a víc než cokoli načichlého diskem je mu mnohem bližší jižanský hip hop. Zapoměňte na Daft Punk, zapomeňte na Ed Banger Records a rozhodně zapomeňte na Davida Guettu. Brava je in memoriam hluboká poklona mentorovi DJ Mehdimu, který zasvětil Brodinskiho do propojování techna, houseu a hip hopu.

    I když deska vznikala v Paříži a Los Angeles, její srdce buší v Atlantě, jejíž scéna je momentálně hiphopovým hot spotem a z ní pochází i většina hostujících rapperů (Young Scooter, ILoveMakonnen, Shitro, Bloody Jay a další). Brodinski má vkus, ví přesně, co se nosí, a producentské schopnosti si vybrušoval na albech Theophiliuse Londona nebo Kanye Westa. Navíc jako majitel labelu Bromance má celosvětový respekt a získat na své první autorské album všechny hosty tak nebyl problém. Ze třinácti tracků je jedenáct vyšperkováno vokály a rapem, povětšinou jižní provenience. A to už samo o sobě svádí ke klasifikaci desky jako trap music, což by ale mohlo být přece jen trochu zavádějící. Ano, trapové elementy jsou dost výrazné, ale nejsou laciné a prvoplánové.

    Brava má i přes velký počet hostujících jmen velmi konzistentní rukopis a pevnou producentskou ruku, která nedovolí, aby se tak velký hudební útvar rozplizl a roztekl do nudného opakování a následného zacyklení. Techno a acidové prvky jsou stigmatem všeho, co vzniká a vychází pod hlavičkou Bromance, a není divu, že i na tomto albu jsou to jasné a přiznané stavební prvky. Ve výsledku je Brava jedna z oprávněně očekávaných desek roku 2015, co ona očekávání minimálně naplňuje, dokonce i možná předčí.

     

    EMD

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    4

  •  

    Top 5 tracků měsíce

    GraphicLineGraphicLine
     
     

    Jack Ü: Take Ü There (AWE Remix)

    Be Real (Ft. Dej Loaf) (Wax Motif x Gladiator Remix)

     
     
     
     

    Skrillex. Diplo. Spolu. Jack Ü. Tihle dva, navíc dohromady, jsou skoro vždycky zárukou nejenom kvality, ale hlavně nekonečné párty. A udávají směr. Nemusí se nám to líbit, ale je to tak. Potřebujete před poslechem vědět víc?

    Tenhle remix reprezentuje všechno, o čem je momentální crossover. Rapper z LA Kid Ink a hostující Dej Loaf půjčili svůj song na hraní australskému Wax Motif a trapovým věrozvěstům z Los Angeles Gladiator. A co z toho vzniklo? Moderní future house facelift dodal původnímu tracku upbeatovou taneční nakažlivost, masivní basovou linku a perkuse v ghetto bass stylu. Takhle se to dělá!

    Group Group

    EMD

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    5

  •  

    Kill Paris: Space Forest

    Dolly Parton: Jolene (Todd Terje Remix)

    Kid Cudi: Love

     
     
     
     
     

    Další kolegové ze Skrillexova labelu OWSLA. I tentokrát se jede experiment mimo rámec zavedených formulí na výrobu tracků made in Kill Paris. I tady se skloňuje stále častěji používaný termín future bass. Sám Corey aka Kill Paris o tracku říká, že to je „heavy chill“, což samo o sobě nedává moc smysl, ale třeba na tom něco bude. Poslechněte, rozhodněte.

    Podobné remixy jsou tenký led. Todd Terje z Norska je jméno, jež celkem právem provází velký hype. Vzít si do parády ikonické country Dolly Parton zavání průserem, přinejmenším prohřeškem proti dobrému vkusu a neodpustitelným koketováním s kýčem. Tady se podařilo prokličkovat a téměř šestiminutové disco-houseové orgie se obešly bez ztrát na životech. Vtipná věc, která vás buď naštve, nebo si ji budete pouštět po zbytek dne do zblbnutí.

    Kid Cudi je miláček a nedoceněný experimentátor. Love je zbrusu nový song, natočený loni a nikdy nevydaný. Produkoval ho Dot Da Genius a jako kostra slouží sampl songu Sunblocks od Ratatat, jehož použití dokonce samotní Ratatat posvětili. Je čas začít se těšit na novou Cudiho desku Man on the Moon III, poslední z „Měsíční“ tematické trilogie. Měla by vyjít snad brzo.

    Group Group Group Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    EMD

    6

 
×
Čtete:
2015/4
MDMA

Odjinud

Mimochodem

Deska měsíce

The Prodigy

Recenze

16. 4. 2015

Recenze

2. 4. 2015

SMS/REC

SMS Recenze

Duel

Xavier Baumaxa

Naživo

Burton Špindl Spring Sessions

Naživo

Kapitán Demo

Naživo

THE DANDY WARHOLS

Naživo

Xavier Baumaxa

Naživo

Dry The River

Naživo

Keep Prague Loud/Purist

Naživo

Manfred Mann‘s Earth Band

Naživo

Tomáš Klus

Naživo extra

První křížek na krku aneb 15 obrazů památného večera

Naživo

Prague Allnighters

Naživo

Archive

Naživo

Michal Hrůza

Naživo

Mydy Rabycad

Naživo

Visací zámek

Naživo

LUNO

Tipy

Kam vyrazit?

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.