Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

  •  
     
    GraphicLine
     
    Polygon

    1

    1

    GraphicLine

    novinky

    Na tiskové konferenci v brazilském Sao Paulu na konci dubna a v rozhovoru pro časopis Metal Hammer potvrdil zpěvák Ozzy Osbourne, že jeho skupina Black Sabbath v roce 2016 skončí. „Plánem pro příští rok je nahrát poslední album Black Sabbath a absolvovat rozlučkové turné. Každý z nás žije v jiné zemi, přičemž někteří chtějí pracovat a jiní zase ne. Ale ještě jedno turné spolu odehrajeme. A pokud jde o mě… má manželka Sharon utrácí všechny mé peníze, a tak nemohu přestat,“ uvedl Ozzy. Poslední větou chtěl říct, že se po konci Black Sab­bath vrátí na sólovou dráhu. (JŠ)

    Black Sabbath skončí

    GraphicLineGraphicLine

    co se děje...

    Rectangle

    We Are Making Love Again, debutové EP skupiny Lake Malawi, které vyjde 25. května, zčásti produkoval Matt Lawrence. Ten v minulosti spolupracoval na různých studiových pozicích například s Adele, Mumford & Sons nebo Foals. Nejvíc se podle zpěváka Alberta Černého podepsal na aktuálním singlu Audrey. Aby v ex frontmanovi Charlie Straight zažehl energii hodnou debutové nahrávky nového projektu, vzal ho do anglického pubu na jedno. Poté mu navrhl, aby zpíval ve vyšším tónu. „Vyřval jsem to jako Sting na prvních deskách The Police,“ vzpomíná Černý na nahrávání ve studiu v Londýně. Na českou letní sezónu se Lake Malawi v květnu důkladně připraví osmi koncerty ve Velké Británii. (ŠH)

    Lake Malawi s britským producentem

    Zpěvák irské kapely U2 Bono nemůže ani více než pět měsíců po nehodě, kterou měl v newyorském Central Parku, hrát na kytaru. Řekl to v rozhovoru pro The New York Times s tím, že stále nemůže ohnout dva prsty. „Mám pocit, jako bych měl cizí ruku. Lékaři ale říkají, že nervy se hojí rychlostí milimetr za týden, takže bych asi za třináct měsíců měl konečně vědět, jestli se mi vrátí do prstů cit. Rameno a tvář jsou na tom lépe,“ uvedl Bono. Nehodou je myšlen pád z kola, který měl loni 16. listopadu, když se snažil vyhnout jinému cyklistovi. Utrpěl při něm fraktury levé očnice, levé lopatky, levého malíčku a šestinásobnou otevřenou zlomeninu levé pažní kosti. Hned ho operovali, přičemž zákrok trval pět hodin. Ramenní kost mu při něm zafixovali pomocí tří kovových destiček a 18 šroubů. Následující den absolvoval druhý zákrok na malíčku. (JŠ)

    Kdo by neznal skladbu Stand By Me, na kterou se plouží na diskotékách a dojímá u romantických filmů? Tak trochu ve stínu tohoto hitu zůstává obdivuhodná kariéra Bena E. Kinga čítající přes třicet desek a nespočet vydaných singlů. Stejně tak je třeba zdůraznit, že jeho hudba inspirovala mnoho dalších muzikantů od Raye Charlese po Led Zeppelin, kteří pod názvem We`re Gonna Groove předělali jeho skladbu Groovin. Ben E. King zemřel 30. dubna ve věku šestasedmdesáti let. (JK)

    Parahoy!, toť název festivalu, který se loni odehrál v netradičních kulisách zaoceánského parníku. Zastřešuje jej americká kapela Paramore, jejíž členové nedávno oznámili konání druhého ročníku. Odehraje se na začátku března příštího roku, plavit se bude z Floridy do Mexika a na palubě návštěvníky kromě několikadenního festivalového programu čekají i různé atrakce. Některé z nich patří ke standardním výbavám luxusních zaoceánských lodí, jiné naopak nabídnou fanouškům exkluzivní zážitek, jako například Paraoke, tedy karaoke se členy kapely. Kam se hrabe jadranská dovolená s Evou a Vaškem… (JK)

    Poslední dubnovou neděli měla v pražské Baráčnické rychtě premiéru divadelní hra, kterou napsal a režíroval zpěvák Kamil Střihavka. Nápad na inscenaci Tolik hlav prý dostal 8. prosince 1980, kdy se s ním rozešla jeho tehdejší dívka a zemřel John Lennon. Hru však napsal teprve o prázdninách před dvěma lety. Vypráví o dvou mladících na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, jejich lásce k hudbě a touze vidět velký světový koncert. V hlavních rolích se představují Jan Zadražil a Jan Dolanský. Inscenace se bude v Baráčnické rychtě hrát 10. a 11. května a 8. června. (JŠ)

    GraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLine

    Bono stále bez kytary

    Zemřel Ben E. King

    Na moři s Paramore

    Kamil Střihavka napsal a režíroval divadelní kus

    Grooveshark, služba pro poslech streamované hudby, je po deseti letech u konce. Majitelé portálu dlouhodobě bojovali se žalobami pro porušování autorských práv, výrazně zapříčiněnými volným přístupem uživatelů k nahrávání obsahu. Proto se rozhodli provoz služby ukončit a okamžitě začali odstraňovat její obsah. Ve svém pokorném vyjádření k ukončení činnosti nabádají uživatele, aby respektovali autorská práva a podpořili portály, které umožňují legální přístup k hudbě a nepoškozují umělce a nahrávací společnosti. (JK)

    Konec služby Grooveshark

    RectangleRectangleRectangleRectangle
     
     
     
     
     
     
     
    GraphicLineGraphicLineGraphicLineRectangleGroupRectangle

    Universal Music

    Supraphon

     
 
×
Čtete:
2015/5
Co se děje

5 otázek pro...

Voxel

Co poslouchá...

Janek Rubeš

Čerstvé (z)boží

Junior Smile

Headliner 1/2

Monkey Business

Headliner 2/2

5x o Monkey Business

Konspirace 1/2

Paul McCartney

Konspirace 2/2

Paul McCartney

Téma 1/3

Grunge

Téma 2/3

12 zářezů na pažbě grunge

Téma 3/3

5 nadějí s grungem v těle

Rozhovor

L7

Headliner 1/5

Faith No More

Headliner 2/5

Mike Patton

Headliner 3/5

Faith No More

Headliner 4/5

Faith No More

Headliner 5/5

Velká recenze

Rozhovor

Apocalyptica

Fenomén 1/2

Scorpions

Fenomén 2/2

Best of Scorpions

Rozhovor

Jiří Marshal

Song Story

Blur

Rozhovor

Vladivojna La Chia

Abeceda

Erica Claptona

České Grammy 1/2

Andělská překvápka

České Grammy 2/2

Kde přistáli Andělé?

Insider

Zlata Holušová

Láska

Holky v českých textech

Rozhovor

Protoje

Story

Brian Wilson

Čerstvé (z)boží

Nano Illusions

Story

Mumford & Sons

Story

Beatsteaks

Rozhovor

Def Leppard

TOP

Roxette

Rozhovor

Rise Agains

Rozhovor

Róisín Murphy

Příběh

Hudba ve filmu

Ženský element

Florence Welch

TOP

7 českých hitů v reklamách

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika 1/2

Teď vážně

Klasika 2/2

Jiří Korynta

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Nechte si vyprávět

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Deska měsíce

Blur

Recenze

21. 5. 2015

Recenze 1/2

7. 5. 2015

Recenze 2/2

7. 5. 2015

Duel

Monkey Business - Sex and sport? Never!

Naživo

NILS FRAHM

Naživo

MUDHONEY

Naživo

Vladimir 518 & The Rocket Dogz

Naživo

WHILE SHE SLEEPS

Naživo

Against Me! Noc v punkrockovém transu

Naživo

Converse Workshop s Bastl Instruments

Naživo

Hudba Hollywoodu

Naživo

10. narozeniny Bandzone.cz

Naživo

Keep Prague Loud / DIV I DED

Tipy

Kam vyrazit?

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.