Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

5 otázek pro...

Tata Bojs

Co poslouchá...

TOMÁŠ HANÁK

Čerstvé (z)boží

Dalekko

Headliner 1/2

Muse

Headliner 2/2

Muse

Téma

Alkohol ne, raději knihu

Rozhovor

Ivo Pospíšil

Legenda

B. B. King

Headliner 1/2

Kryštof

Headliner 2/2

Kryštof

Enface

Thom Artway

Rozhovor

Radůza

Fenomén

Jiří Černý

Rozhovor

Sick of it All

Rozhovor

Refew

Průvodce

Píseň po písni

Pohled

KURTOVA NESNESITELNÁ TÍHA BYTÍ

Retro

Ian Curtis

TOP

10 kapel, které se vrátily k hard rocku

Festival

Barbora Šubrtová

Enface

Peter Pan Complex

Rozhovor

Lukáš Krol

Čerstvé (z)boží

Electric Lady

Legenda

Keith Morris

Rozhovor

Fanánek

TOP

Kolik máš jmen, tolikrát jsi Snoop Doggem

Song Story

Mötorhead

Festival

20 let Brutal Assault

Rozhovor

Holywood Undead

  • GroupGraphicLine

    text Iva Boková

    foto Universal Music

    GraphicLine

    Hollywood Undead

    Díky cenzuře

    Polygon
     

    6

    GraphicLine
     

    Rozhovor

    1

  • Nová deska, masky, hokej, DJ Skrillex i cenzura. To byla témata, o kterých jsme mluvili s hvězdami Rock for People, kapelou Hollywood Undead.

    GraphicLineGraphicLine

    Nechceme znít jako nějaká jiná kapela, chceme být originální a rozpoznatelní. Proto přidáváme nejrůznější elementy, díky kterým budeme znít odlišně a budeme atraktivní pro fanoušky. Žánry a škatulky neřešíme. Nejdůležitější pro nás je vtáhnout lidi a zaujmout je svou muzikou.


    Necháváte se inspirovat vašimi oblíbenými kapelami?

    Ne. V době, kdy nahráváme nový materiál, neposloucháme žádnou muziku, abychom se vyvarovali kopírování a vlivů zvenčí. Snažíme se vytvořit pokud možno co nejoriginálnější materiál. Osobně opravdu nic v době natáčení neposlouchám, protože vím, že by mě to

    Hollywood Undead vydali 31. března čtvrté studiové album nazvané Day of the Dead. Krátce před evropským turné, které odstartují 5. června na festivalu Rock for People v Hradci Králové, jsme hovořili se zpěvákem a baskytaristou Georgem Raganem, který si říká Johnny 3 Tears.


    Hudební žurnalisté i fanoušci se téměř vždy snaží každou kapelu nějak zaškatulkovat. O vás se píše jako o rockové nebo rap-rockové skupině. Co tedy Hollywood Undead hrají?

    Určitě jsme primárně rocková kapela. Samozřejmě se stále vyvíjíme a máme různé přesahy. Základ je ale rocková hudba, do které přidáváme programování a industriální prvky.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Rozhovor

    2

  • GraphicLineGraphicLine

    Pocházíme ze zapadlých čtvrtí, kde kvete prostituce, ulice jsou plné feťáků, přestřelek, bomb a kriminality

    desku nebo promo fotku, bude okamžitě vědět, že jde o Hollywood Undead. Zároveň si myslíme, že čím jednodušší masky jsou, tím je to lepší. S hokejem tedy naše image ani my nic moc společného nemáme.


    Hollywood Undead letos budou na scéně už deset let. Chystáte pro fanoušky něco speciálního?

    Ne! V žádném případě! Je to velmi smutné výročí. Stárneme, a to se mi vůbec nelíbí! Ale vážně, určitě je to svým způsobem úspěch a jsme rádi, že fungujeme a máme ohlas. Za tu dobu jsme natočili čtyři desky, vlastně pět, pokud bychom počítali i živák. Mezi sebou máme skvělé vztahy, lidsky si sedíme, fungujeme… Od začátků jsme urazili dlouhou cestu, ale deset let zase není tolik, abychom to museli nějak extra slavit. Jsou tu kapely, které fungují padesát let. Hudební trh je navíc přesycený různými kompilacemi, výběrovými a výročními deskami. Nemyslíme si, že bychom ho měli něčím takovým zasypat i my.


    Vraťme se na začátek. Když jste nahráli první desku Swan Songs a hledali vydavatelství, naráželi jste na problém s cenzurou. Setkali jste se s ním i později?

    Naštěstí ne. Dotkla se nás pouze s první deskou. Měli jsme hotové album a nikdo ho nechtěl vydat, pokud neuděláme určité změny. Vždycky jsme odmítli. Kdybychom souhlasili, stala by se z nás úplně jiná kapela, něčí produkt. Stáli jsme si za svým. Díky různým

    A jak vznikly vaše masky? Na internetu se můžeme dočíst, že jsou inspirované helmami hokejových brankářů. Jste fanoušci hokeje?

    Můžou připomínat masky hokejových brankářů, to ano. Ale třeba já se o hokej nijak zvlášť nezajímám, nejsem fanoušek. Jednoduše jsme chtěli přijít s něčím, co by kapelu vizuálně odlišilo od ostatních. Chtěli jsme dosáhnout toho, že když někdo uvidí naši

    ovlivnilo a mohl bych se přistihnout, že jsem si vzal nějaký motiv odjinud a použil ho v našich skladbách. To by nebylo dobře. Děláme všechno pro to, abychom se toho vyvarovali.

    Jak vznikl název kapely?

    Všichni jsme vyrůstali v Hollywoodu, ale ne v tom zářivém filmovém. Pocházíme ze zapadlých čtvrtí, kde kvete prostituce, ulice jsou plné feťáků, přestřelek, bomb a kriminality. Jako děti jsme nechápali, co se děje, a tak jsme pro to, řekněme, podsvětí, začali používat výraz undead. Když jsme o pár let později založili kapelu a vybírali název, přišel nám tenhle nejvýstižnější.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Rozhovor

    3

  • Dáváme šanci osobnostem, jež můžou být v budoucnu mezi světovou špičkou

    GraphicLineGraphicLine

    vyjednáváním, která se táhla roky, jsme ale získali čas a původní nahrávku vylepšili, leccos jsme předělali, doplnili, pozměnili. Výhradně však podle toho, jak jsme to sami cítili, ne podle toho, co nám chtěl někdo diktovat. Natočili jsme víc skladeb a na debutové album jsme měli z čeho vybírat a mohli jsme na ně dát to nejlepší, co jsme v té době byli schopni vytvořit. Takže jsme za ty problémy nakonec rádi. Museli jsme sice čekat dva roky, ale zůstali jsme sami sebou.


    V roce 2009 jste byli mimo jiné na turné se Skrillexem. Od té doby se z něj stal jeden z nejvýznamnějších dýdžejů planety. Plánujete nějakou spolupráci?

    Mám ho strašně rád. Znám ho už od doby, kdy byl ještě teenager. Když jsme vyrůstali, byl jako můj mladší bratr. Je moc fajn. Stala se z něj hvězda, takže teď je neuvěřitelně vytížený a i my toho máme spoustu. Spolupracoval bych s ním moc rád a vlastně doufám, že k tomu i dojde. Je to skvělý nápad. Ovšem otázkou je, jestli na to někdy bude čas. Věřím, že ano a že se k sobě po letech zase vrátíme.


    Za producenty čtvrtého alba Day of the Dead jste si vybrali dvojici Griffin Boice a Sean Gould. Proč padla volba právě na ni?

    Většina kapel se snaží najít producenty, kteří za sebou mají spoustu kvalitní práce a patří ke špičkám ve svém oboru. Jde o lidi, kteří se na scéně pohybují desítky let. My obvykle hledáme mladé producenty, přibližně v našem věku, kteří se snaží ukázat, co v nich je, co dovedou. Dáváme šanci

    Na albu je dvanáct skladeb. Která je vaší nejoblíbenější?

    Vydali jsme i de luxe verzi, na které je patnáct písní. Mou nejoblíbenější skladbou je I´ll Be There právě z rozšířené edice. Nejsem si jistý, jestli je de luxe verze k dostání i u vás, ale samozřejmě ji najdete na iTunes. Pokud se týká základní verze, tam je zřejmě mou nejoblíbenější skladbou, teď trochu přemýšlím, protože je to hodně těžké říct… ano, zřejmě je to Disease.


    Kolik skladeb z nové desky zazní na vašem nadcházejícím evropském turné?

    Z nového alba budeme hrát čtyři skladby. Vydali jsme už čtyři nahrávky, takže máme

    osobnostem, jež můžou být v budoucnu mezi světovou špičkou, lidem, kteří přinesou čerstvou energii a něco nového, nějak obohatí naši tvorbu. A to jsou důvody, proč jsme si vybrali producenty, které jsme si vybrali. Nebojí se experimentovat, byli nadšení z toho, že jsme je angažovali, což je, myslím, na výsledku dost znát. Snažili se dostat z nás to nejlepší a my jsme se zase snažili dostat to nejlepší z nich.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Rozhovor

    4

  • RectangleGraphicLineGraphicLine

    Hodně pijeme,

    hlavně v Evropě

     

    Hollywood Undead – Day of The Dead

    GraphicLineGraphicLineGroup
     

    Oficiální videoklip k titulní skladbě z letošního stejnojmenného čtvrtého studiového alba Day of The Dead.

    Hlavně v Evropě, protože Evropa je k popíjení obecně mnohem tolerantnější než Amerika. Obvykle tedy dohrajeme, popijeme, pobavíme se s lidmi, jdeme spát, vstaneme a hned zase začínáme pít. Turné je pro nás jeden velký večírek, který si užíváme na maximum.

    z čeho vybírat a chceme, aby na koncertech byly všechny zastoupeny rovným dílem. Proto jsme se rozhodli, že budeme hrát čtyři songy z každé desky, aby byli všichni spokojení.


    Evropské turné odstartujete na festivalu Rock for People v Hradci Králové. Můžou se vaši čeští fanoušci těšit na něco speciálního?

    Snažíme se, aby každý koncert byl svým způsobem speciální. Přivezeme tentokrát ale úplně nové skladby. Budeme hrát na spoustě festivalů a i my sami se těšíme na některé další kapely, které tam vystoupí. Doufáme, že si spolu s fanoušky užijeme spoustu zábavy.


    Co děláte v průběhu turné mezi koncerty, v hotelích a tourbusu?

    Spoustu celkem nudných věcí. Já třeba hodně čtu. Samozřejmě také hodně pijeme.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Rozhovor

    5

  • Group
     
    GraphicLineGraphicLine

    Hollywood Undead

    Šestičlenná americká kapela vznikla před deseti lety v kalifornském Los Angeles. Píše se o ní jako o rockové, ale často jí bývá přisuzován i subžánr rap rock. Diskografie Hollywood Undead, pro které jsou typické masky inspirované helmami hokejových brankářů, čítá čtyři studiová alba. Ve stejný rok jako debutové album nabídli také první živák. V České republice vůbec poprvé vystoupili loni v listopadu ve velkém sále pražské Lucerny.

    Polygon
     
     
     

    6

    GraphicLine

    Rozhovor

    6

 
×
Čtete:
2015/6
Holywood Undead

Fakta

Muzika a věda

Čerstvé (z)boží

Artvox

Story

Caro Emerald

TOP

5 hvězd YouTube

Insider

Michal Šamánek

Story

Neil Young

Reportáž

Tomáš Klus

Rozhovor

Lake Malawi

TOP

Lake Malawi

Story

Tori Kelly

Story 1/2

Nile Rodgers

Story 2/2

Nile Rodgers

Reportáž

Coachella

Festival

Okoř článek

Story

Blur

Peníze

Kiss

Ženský element

Joss Stone

Test

H-D kvíz

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika 1/2

Teď vážně

Klasika 2/2

James Horner

Folk 1/2

Bez cancáku

Folk 2/2

Justin Lavash

Mluvené slovo

Nechte si vyprávět

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz & Blues 1/2

Bluesbar

Jazz & Blues 2/2

Petr Ostrouchov

Indie

Ty kytary!

Alternativa 1/2

Kroky podzem

Alternativa 2/2

Květy

EMD

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

Kryštof

Recenze

Recenze 18. 6. 2015

Recenze

Recenze 4. 6. 2015

Duel

Kabát

SMS/REC

SMS/RECenze

Naživo

David Koller

Naživo

Trail of Dead

Naživo

Bobby McFerrin

Naživo

David Guetta

Naživo

Kiss

Naživo

Rise Against

Naživo

Karin Park

Naživo

Our Last Night

Naživo

Stick To Your Guns, Deez Nuts, Trash Talk, Being As An Ocean

Naživo

Roxette

Naživo

Monkey Business

Naživo

Def Leppard

Naživo

Kabát

Naživo

Budějovický Majáles

Naživo

Converse WorKshop

Naživo

Beatsteaks

Tipy

Kam vyrazit?

Festivalový speciál 1/4

FESTIVALY 2015

Festivalový speciál 2/4

FESTIVALY 2015 - červen

Festivalový speciál 3/4

FESTIVALY 2015 - červenec

Festivalový speciál 4/4

FESTIVALY 2015 - srpen/září

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.