Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

  •  
     
     

    1

    1

    novinky

    co se děje…

    Ještě před Vánoci stihl festival Rock for People zveřejnit první jména. Přijedou miláčci českého publika Enter Shikari, britští tvrďáci Bullet for My Valentine a prvním skutečně velkým headlinerem budou kalifornští The Offspring. Festival se letos koná 3.–5. července ve Festival parku v Hradci Králové. (JK)

    Liam Gallagher je od rozpadu Beady Eye v roce 2014 bez kapely. Jeho bratr Noel se několikrát vyjádřil, že věří, že pokrevní parťák z Oasis rozjede sólovou kariéru. Liam to ovšem vyvrátil. A to dost jasně, když k tomu na svůj Twitter napsal: Jsi sjetej, čuráčí hlavo? Později myšlenku ještě rozvinul. Sólovou desku podle svých slov nenatočí, „protože není píča“. Jako vždy šarmantní a okouzlující. (HV)

    Psaní knih se Vladimiru 518 evidentně zalíbilo. Po úspěšných Kmenech stihl ještě před koncem roku dostat do obchodů soubor rozhovorů pod názvem Obsese. Vedl je s dvaceti osobnostmi tuzemské umělecké scény. Nechybí mezi nimi Karel Malich, Vladimír Skrepl, Petr Nikl, Ivan Pinkava, David Černý, Markéta Othová, Josef Bolf, Frederico Díaz, Krištof Kintera nebo Lubomír Typlt. Vladimir s nimi zkoumal jejich pracovní prostor i inspirační zdroje. (HV)

    O vynikající biografii The Dirt jsme psali loni, když jsme doporučovali tipy, jaké knížky si vzít na dovolenou. Frontman kapely Vince Neil nedávno oznámil, že se konečně shodli na definitivní verzi scénáře a práce na celovečerní adaptaci The Dirt se rozjíždí. Do kin prý film půjde ještě letos v létě. (JK)

    Nicki, to je jednoduché a rozpoznatelné jméno nejen známé interpretky, ale i připravovaného seriálu. Minaj se na něm scenáristicky podílí, neboť půjde o sitcom popisující zpěvaččinu rodinu a dětství v newyorské čtvrti Queens. Stylizovaný bude do devadesátých let a jednu z hlavních rolí získala známá komička Whoopi Goldbergová. (JK)

    „Myslím, že si ještě zahrajeme,“ prohlásil bubeník Jason Bonham, syn legendárního Johna Bonhama, na otázku ohledně návratu Led Zeppelin na koncertní pódia v rozhovoru pro server Vanyaland. V nejbližší době se toho však nedočkáme, neboť rok 2016 patří Jimmy Pageovi, který ohlásil přípravy na prvním sólovém turné po dvaceti letech. (JK)

    Kytarista a autor většiny písniček populární punkové kapely Tomáš Novotný na Facebooku ohlásil, že ve skupině končí. „Důvodem jsou různé pohledy na směřování kapely a já cítím, že je čas jít dál a věnovat se jiným projektům,“ napsal s dodatkem, že odehraje všechny domluvené koncerty. Svůj výdělek z nich se v sympatickém gestu rozhodl věnovat Klubu 007 na Strahově. Kdo ho v kapele nahradí, zatím podle dudáka Vojty Kaliny není rozhodnuto. (HV)

    Rock for People zná první jména

    Liam vyloučil sólovou kariéru

    Vladimir má novou knihu

    Mötley Crüe ve filmu

    Nicki Minaj bude mít svůj seriál

    Bonham věří v LedZep

    Pipes & Pints jsou bez kytaristy

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    V reggae hudbě je příjmení Marley vstupenkou k úspěchu. A těch vstupenek se rozdalo dost, protože Bob Marley si s různými ženami nasekal hodně potomstva. Festival Mighty Sounds oznámil, že jednou z hvězd letošního ročníku bude jeho syn Julian. Dalšími jmény na soupisce jsou například hardcoráři First Blood, psychobilly zvířata Mad Sin nebo streetpunkoví Los Fastidios. Festival se koná od 22. do 24. července v Táboře. (HV)

    Zpěv, tanec a hraní ve filmech podle všeho Beyoncé nestačí. Rozhodla se, že napíše scénář k celovečernímu snímku, v němž zároveň obsadí titulní roli. Film založený na skutečných událostech bude pojednávat o Saartjie Baartmanové, jihoafrické ženě, která žila v devatenáctém století v otroctví a jíž kvůli extrémně velkému pozadí vystavovali na hojně navštěvované freak show. (HV)

    Sestra krále popu své fanoušky mezi svátky příliš nepotěšila zprávou, že musí odložit část chystaného turné k desce Unbreakable. Na vině jsou blíže nespecifikované zdravotní potíže, které vyžadují chirurgický zákrok. Změny termínů se zatím týkají především americké části turné. Zda se projeví u české zastávky, která je plánována na 20. dubna, zatím agentura Live Nation neoznámila. Lístky každopádně zůstávají v platnosti. (HV)

    Do soupisky rozhádaných hudebníků se po Novém roce přidala skupina Zakázaný ovoce. Přestože se hoši ještě nedávno během oslav deseti let na scéně objímali kolem ramen, za zády proti sobě navzájem kuli pikle. Výsledkem jsou stejně jako v případě Citrónu / Limetalu či Support Lesbiens / Portless dvě kapely, které se navzájem osočují z krádeže a vyhrožují si soudy. Značku Zakázaný ovoce drží dva zakládající členové, pod jménem Ukradený ovoce bude vystupovat zpěvák Pišto. (HV)

    Audiovizuální festival představující to aktuální ze světové elektronické i vážné hudby se vrátí do pražských klubů od 20. ledna do 12. února. Kromě koncertů dojde na představení současného tance, workshopy s muzikanty, projekce filmů a výstavy. Program zve například na anglickou zpěvačku Emika, rakouského virtuosa a spolupracovníka Björk Manua Delaga nebo klavíristu a autora hudby k televizním seriálům Sherlock či Jekyll a Hyde Michaela Price. (AKO)

    Na Mighty Sounds dorazí Marley

    Beyoncé se dala na scenáristiku

    Janet Jackson jde pod skalpel

    Ovoce se rozsekalo

    Festival Spectaculare potřetí

     
     
     
 
×
Čtete:
2016/1
Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

5 otázek pro...

Nano

Můj soundtrack

Veronika Arichteva

Čerstvé (z)boží

Saved by the Fortune

Headliner 1/4

David Bowie

Headliner 2/4

Tvůrčí vrchol ve stínu Berlínské zdi

Headliner 3/4

9+1 podoba ikonického Davida

Headliner 4/4

Plný šatník převleků

Headliner

Marpo

Art

7 nej politických obalů

Hlášky

Slipknot

Rozhovor

Bloc Party

Téma

Móda v hudbě

Ženský element

Sia

Rozhovor

Everything Everything

Rozhovor

Michal Pavlíček

Story

Imagine Dragons

TOP

10 nejmastnějších klipů

Téma 1/3

Best of 2015

Téma 2/3

Songy roku

Téma 3/3

Best of 2016

RIP

Vzpomínáme

RIP

Lemmy Kilmister

Obrazem 1/12

109 fotek roku

Obrazem 2/12

Jan Nožička

Obrazem 3/12

Petr Klapper

Obrazem 4/12

Adam Henze

Obrazem 5/12

Andrea Sovová (Andy Owl)

Obrazem 6/12

Jakub Macháček

Obrazem 7/12

Magdaléna Lindaurová

Obrazem 8/12

Michal Havlíček

Obrazem 9/12

Rusty Shepherd

Obrazem 10/11

Vojta Florian

Obrazem 11/11

Kryštof Kalina

Obrazem 12/12

Ivan Prokop

Rozhovor

Suede

Enface

Savages

Poradna

Jarda, sex a něžnosti

Insider

Rikk Scholvinck

Retro

Elton John

Televize

Videorama

Dialog

Jarda Svoboda vs. Nèro Scartch

Jackie Crash

Limp Bizkit

Songstory

Red Hot Chilli Peppers

Test

Headliner test

Kalendárium

Památné dny

Hip Hop 1/2

Elementy ulice

Hip Hop 2/2

DJ Friky

Heavy

Natvrdo

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Vyprávěj

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary!

Klasika

Teď vážně

Alternativa 1/2

Kroky podzem

Alternativa 2/2

Slnko Records - Máme jen naprosté nadšení

EDM

MDMA

Recenze měsíce

Bloc Party

Recenze měsíce

David Bowie

Recenze

Recenze 7. 1. 2016

Recenze

Recenze 21. 1. 2016

Duel

The Chancers

Recenze

SMS Recenze

Naživo

Jelen

Naživo

Kabát

Naživo

Vypsaná Fixa

Naživo

Michal Prokop & Framus Five

Naživo

Ennio Morricone

Naživo

Imagine Dragons

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.