Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Editorial

Editorial

Novinky

Novinky

Headparáda

Headparáda

Zaostřeno

Gaia Messiah

tvrdý holky jsou znovu spolu

Ve studiu

November 2nd

Zdrželi nás Reef

Zaostřeno

Street Food Rocks

Rock for People chce nabídnout nejlepší…

Pohled

Plastic People

aneb jak roztrhnout žížalu

Zaostřeno

Čistý festival

Můj soundtrack

Charlotte (Subways)

A6 umřu, všichni budou Kylie

Čerstvé (z)boží

Blacksheepboy

Dělat si svoje (v rouše beránčím)

Zaostřeno

Aerodrome

Metalová i punková vichřice pod střechou

Headliner 1/2

Midi Lidi

Přiznat vlastní slabost není slabost

Headliner 2/2

Give Masterpiece a Chance! Midi lidi píseň po písni

Headliner 1/3

Black Sabbath

A tak vznikl metal

Headliner 2/3

Black Sabbath

6,66 zásadních desek

Headliner 3/3

Ozzy Osbourne

48 památných výroků metalové legendy

Dotazník

Walk of The Earth

Spadlo mi na hlavu ukulele

TOP

Ty jsi zvíře (nebo kytka?)

Rozhovor

Eliza and the Bear

Nic úplně ujetého

Rozhovor

Oceán

Když chlapi brečí

Reportáž

Red Bull Flying Bach

Lidi na nás koukali skrz prsty

Insider

Gerry Leonard

Bowie mě hecoval

Téma

Radiohead

Po stopách mystéria

Rozhovor

Saul Williams

Rock for People hrozí hackerský útok

Rozhovor

Garbage

Zajímavé jsou chyby

Průvodce

Hard Rock Cafe

Madonna proti církvi i Hitlerovi

Televize

Videorama

Enface

Sun Kil Moon

Namyšlený sprosťák?

Rozhovor

Kovadlina

žádná debilní hierarchie part

Jackie Crash

Zebrahead

Nein! Scheisse! Nech ten autobus!

Art

7 nej pop punkových obalů

Příběh

Rodriguez

záhadná ikona revolty

Songstory

Ego

Žijeme len raz

Rozhovor

Suzanne Vega

Věřím na osudové okamžiky

Portrét

Paul McCartney

5 neznámých tváří Brouka

TOP

Druhé housle

10 zpěváků, kteří začínali jako křoví

Rozhovor

Kodaline

Zajímají nás skuteční lidé

Story

Roxette

Konec popové legendy

Insider

Vojtěch Lindaur

Lucie je pro holčičky!

Rozhovor

Protomartyr

Moc chlastám, kouřím a jsem tlustej parchant

Ženský element

Meghan Trainor

Úspěch skrze boky

  • text Šárka Hellerová

    foto Profimedia

    Meghan Trainor

    Úspěch skrze boky

     

    6

     

    Ženský element

    1

  • Zjevila se bez měsíce přesně před dvěma lety. A s ní obří hit All About That Bass o významu ženských proporcí. Svůj nový singl Mee Too z květnové desky Thank You ale nechala stáhnout z internetu. Prý jí v něm bez jejího vědomí digitálně zúžili pas. Seznamte se s čerstvou držitelkou Grammy Meghan Trainor.

     

    Neuvědomila jsem si, že za pět týdnů mě bude znát celý svět

    Když Trainor viděla záběry z videa na internetu, nejprve si myslela, že ji ve Photoshopu zeštíhlují fanoušci. Když jí došlo, že se kouká na oficiální verzi vlastního klipu, okamžitě nechala videoklip stáhnout a nahradit ho novou verzí. Takový příběh vypráví médiím. U písně, jež začíná slovy „Kdo je ta sexy věc, kterou vidím. To jsem já stojící v zrcadle“, jde o pozoruhodný vstup na scénu. Fanouškům po incidentu přes Snapchat vzkázala, že její pas ve skutečnosti není tak útlý. Ať už se jednalo o záměr s vědomou účastí hlavní aktérky, či ne, celé je to skvělá reklama pro nové album.

    To, že zpívat o „bocích jako skříň“ se vyplatí, ostatně Meghan Trainor ví už díky skladbě All About That Bass, která ji vystřelila do světa popu. „Myslím, že to je dobrá

    Jedenáctiletá skladatelka

    Oproti novince Me Too vyznívá příběh, který vedl k úspěchu onoho prvního hitu,

    písnička. Šíří se jako oheň. Rychleji a rychleji. Věděla jsem, že se bude líbit hodně holkám, ale neuvědomila jsem si, že za pět týdnů mě bude znát celý svět. Rozhodně má jiskru,“ řekla o ní dnes už dvaadvacetiletá zpěvačka.

     
     

    6

    Ženský element

    2

  • Chtěla jsem dokázat, že jsem dobrý autor

    autentičtěji a méně zavání intrikami šoubyznysu. Když bylo Meghan Trainor osmnáct let, získala práci v hudebním odvětví, ovšem tehdy ještě ne jako umělkyně, ale jako autorka písní. V té době jí to udělalo radost především proto, že nemusela pokračovat ve studiích. Písně psala od jedenácti let a nahrávala je v programu GarageBand do svého počítače. Tehdy také oznámila otci, že se stane zpěvačkou.

    V roce 2013 se přestěhovala do Nashvillu. Zde skládala pro jiné interprety a příležitostně jim zpívala doprovodné vokály.

    Kariéru profesionální songwriterky nestihla před vlastním průlomem úplně rozjet, ale přece jen několik jejích počinů našlo své interprety. Písničku od ní přijala za svou zpěvačka Sabrina Carpenter nebo skupina Rascal Flatts. Meghan Trainor se podílela například i na písni Ain‘t Your Mama, kterou zpívá Jennifer Lopez.


    Všechno díky jedné písni

    All About That Bass zpěvačka napsala v roce 2014. Ještě v době, kdy sama neměla

     
     

    6

    Ženský element

    3

  • Ale Beyoncé má doopravdy velikost dva!

    zpívá například svému budoucímu manželovi. Nabádá ho, aby jí kupoval květiny a zval na rande. Pak prý bude dokonalou manželkou. Varuje ovšem, že nikdy nebude péct jablečné koláče a ostatně vůbec se nehodlá učit vařit. Zato prý umí napsat chytlavou písničku.


    Velký dům a Grammy

    O tom, že Ameriku její poselství o přijetí sama sebe baví, svědčí spousta ukazatelů. Vysoké prodeje a pěkná čísla z hitparád proměnila mimo jiné za velký dům. Žije v něm se dvěma mladšími bratry a kočkami. Ovšem komerční úspěch doplňuje i uznání od americké hudební kritiky. Jeho největším projevem je cena Grammy pro Nejlepšího nového umělce roku.

    Ceremoniál Grammy byl prý pro zpěvačku jedním z nejkrásnějších večerů v životě. Ale ráno se probudila do nepříjemného dne. Anonym jí napsal sprostou urážlivou SMS, ve které ji vyzval, aby cenu vrátila, protože si ji nezaslouží. „Miguel (americký zpěvák, pozn. red.) mi říkal, počkej, až se probudíš a uvědomíš si, že to je opravdu pravda, to bude ještě lepší,“ vyprávěla Trainor novináři z OfficialCharts.com o rozčarování, které ji po slavnostní události čekalo.

    Trainor se nyní veze na vlně úspěchu a v květnu jí vyšla druhá deska Thank You. Dostává žádosti od dalších zpěváků a zpěvaček, aby jim napsala hit, a vynořují se tací, kteří litují, že All About That Bass před dvěma lety nenazpívali oni. Meghan tancuje ve videoklipu k singlu No v

    Půl roku se duo autorů snažilo potenciální hit udat labelům a doufalo, že ho nazpívá některá ze slavných kolegyň. Třeba Beyoncé. „Ale ona má doopravdy velikost dva,“ smála se Trainor v narážce na to, že v textu stojí, že velikost dva interpret nemá, ale zase se dokáže natřásat. Když demo, které nazpívala sama Meghan, slyšel L.A. Reid, výkonný ředitel vydavatelství Epic Records, okamžitě prý chtěl, aby mu jeho lidé tu holku z Nashvillu (kam se přestěhovala v roce 2013) přivedli.

    Meghan Trainor přišla do kanceláří Epic Records, upsala se jim a loni vydala debutové album Title. Kromě ženských křivek na něm

    nahrávací smlouvu, a jak tvrdí, netušila, že ji někdy bude mít. „Potkala jsem songwritera Kevina Kadishe, byla jsem jeho fanynka. Znala jsem písně, které dřív napsal. Chtěla jsem mu dokázat, že jsem dobrý autor. Řekla jsem, člověče, pojďme pro svět napsat něco, co bude úžasné a zábavné. Nemysleme na konkrétního umělce,“ vzpomínala Trainor pro Popjustice na setkání s Kadishem. Nechtěla se tehdy nechat svazovat představou interpreta, pro kterého skládá. Ne zcela překvapivě ji tento přístup nasměroval k tomu, že vznikla píseň, která byla úplně ze všech lidí nejlepší právě pro ni samotnou.

     
     

    6

    Ženský element

    4

  • síťovaných punčochách, stejně jako Beyoncé, od které odkoukává taneční pohyby. Píseň No vznikla poté, kdy ji L.A. Reid naštval prohlášením, že mezi písněmi, jež pro nové album připravila, není jasný singl. „V té písničce na něj vlastně ječím, že nenapíšu Bass 2.0, že to se nestane. Že se posunu, napíšu nové písně a vyrostu,“ vysvětlovala zpěvačka USA Today.

    Po menším skandálu kvůli manipulaci s šířkou jejího pasu v klipu k Me Too ji do svého pořadu pozval oblíbený moderátor Jimmy Fallon. Triumfálně zapěla svou skladbu a při závěrečné otočce škobrtla na vysokých podpatcích, skácela se k zemi i s mikrofonem a zůstala ležet jak široká, tak dlouhá. Spokojeně se smála.

     

    Zpívá celá rodina

    Meghan Trainor a její dva bratři se narodili v Massachusetts. Rodiče vlastnili klenotnictví, ale od mala děti směřovali k lásce k hudbě. Otec se totiž dřív než šperkům věnoval muzice a hrál na varhany v kostele. Tam s ním Meghan od šesti let zpívala. Později rodina založila kapelu Island Fusion a společně hrála na večírcích. V kapele hrál Meghanin otec, bratr a teta. Teta a strýc z Trinidadu vnesli do rodinné hudební tradice cit pro karibské rytmy, na které odkazoval název rodinné skupiny. Ve škole Trainor hrála v jazzové kapele na trumpetu. Mimo to umí na kytaru, baskytaru, klávesy a ukulele. V rodinné kapele kromě kytary a kláves hrála i na bonga. „Táta byl odhodlaný ze mě vychovat dobrého muzikanta a při každé příležitosti mě předhodil publiku,“ vzpomínala Trainor v rozhovoru pro časopis Rolling Stone.

     
     

    6

    Ženský element

    5

  • Před dvěma lety Meghan Trainor poprvé vystoupila u Jimmyho Fallona s písní All About That Bass.

    Jimmy Fallon, Meghan Trainor & The Roots Sing – All About That Bass

     
     

    Dear Future Husband, nos mi květiny, ale vařit ti nikdy nebudu.

    Meghan Trainor – Dear Future Husband

     
     

    V květnu zpěvačka u Fallona předvedla píseň Me Too a v závěru vystoupení efektní pád.

    Meghan Trainor – Me Too

     
     

    Do písně Like I‘m Gonna Lose You Trainor přizvala Johna Legenda.

    Meghan Trainor – Like I‘m Gonna Lose You

    Tančit se dle svých slov Trainor učila od Beyoncé. Píseň No vznikla poté, co ji naštval vydavatel.

    Meghan Trainor – No

     
     

    A ještě jednou All About That Bass ve své slavné původní verzi.

    Meghan Trainor – All About That Bass

     
     
     
     
     

    6

    Ženský element

    6

 
×
Čtete:
2016/6
Meghan Trainor: Úspěch skrze boky

Kvíz

Headliner test

Heavy

Natvrdo

Hip Hop

Elementy ulice

Folk

Bez cancáku

Klasika

Teď vážně

Indie

Ty kytary!

Jazz a blues

Bluesbar

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

Mluvené slovo

Vyprávěj

Recenze měsíce

ANOHNI – Hopelessness

Transgenderová vize beznadějného světa

Recenze

Recenze 2. 6. 2016

Duel

Eddie Stoilow

Jupiter

SMS REC

SMS Recenze

Naživo

Mumford&Sons

Euforie napříč arénou

Naživo

AC/DC

Axl to ustál

Naživo

Mika

Duhový kabaret radosti

Naživo

Noc lovců

hon na jedinečnost

Kalendárium

Památné dny

Tipy

Kam vyrazit?

Festivaly 2016

Festivaly 2016

Festivaly 2016

Červen

Festivaly 2016

Červenec

Festivaly 2016

Srpen – Září

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.