Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Editorial

Editorial

Novinky

Novinky

Ve studiu

5 otázek pro… J.A.R.

Pohled

Smích skrz slzy

Zaostřeno

čistý festival

Zaostřeno

Johnny The Horse

KŘIVÁK JE MÁ DRUHÁ KŮŽE

Zaostřeno

Lenny

Ukázat démonům fakáče

Zaostřeno

Lucie

Lucie v kinech

Obrazem

Očičkem Nožičky

Headparáda

Headparáda

Můj soundtrack

Daniela Drtinová

Z chlapů mě nejvíc přitahuje Gilmour

Čerstvé (z)boží

Places

S hlavou v oblacích a nohama na zemi

Rozhovor

Heymoonshaker

CÍTÍME SE SEXY

Headliner

Red Hot Chili Peppers

Všechno je jinak

TOP

Nej klipy Red Hot Chili Peppers

Velký progres, stejná divočina

Hlášky

Red Hot Chili Peppers

Holky nám skákaly do postele!

TOP

Robert Plant

Vnímavý šlechtic

Téma

10 bizarních skandálů z hudebního světa

  • Sex, drogy a rock’n’roll. Životní krédo stovek muzikantů a rockových hvězd. Když se ale životní styl v rytmu téhle triády přežene, často vzniknou podivnosti, nad kterými zůstává rozum stát. Tohle jsou nejbizarnější skandály,
    za nimiž stojí populární hudebníci.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    10

    9

    8

    7

    6

    5

    4

    3

    2

    1

    Drogy a šampáňo přece jen časem přestanou bavit. Po koncertě v Seattlu roku 1969 se Led Zeppelin rozhodli oslavovat trochu netradičně. Seznámili se s natěšenou zrzavou obdivovatelkou, která kapele prozradila, že má ráda svazování. Led Zepp nelenili a nechali si do hotelového apartmánu přinést lano. Hotel Edgewater Inn byl tehdy mezi muzikanty velmi populární, protože stojí přímo u moře a dá se přímo z okna rybařit. Svou groupie přivázali k posteli a vzpomněli si na svůj předešlý úlovek. Jak už jste si dovtípili, tahle ryba, kterou chytili, neskončila v Plantově břichu, nýbrž ve všech intimních otvorech zamilované fanynky. Dodnes se neví, jestli šlo o žraloka, mečouna nebo chňapala. Od hotelu každopádně Led Zep­pelin dostali zákaz vstupu do konce života.

    Ne nadarmo mnozí Ozzyho označují za rockového šílence. Na vrcholu své drogové jízdy toho v osmdesátých letech zažil fakt hodně. Na turné s Mötley Crue legendárnímu zpěvákovi došel kokain, a tak si namísto něj šňupl lajnu živých mravenců. Možná jde jen o mýtus. Prokazatelně se dá ale dohledat Osbournův incident z ledna 1982, když mu během koncertu v Iowě někdo z publika hodil na pódium netopýra. Najetý Ozzy zvedl zvířátko v domnění, že je gumové (ačkoli mávalo křídly), a ukousl mu hlavu. Netopýr před svou ikonickou smrtí stihl vrátit úder a zpěváka na oplátku taky pokousal. Osbourne se musel nechat očkovat proti vzteklině a od té doby se mu netopýři vyhýbají obloukem. Rovněž se nabízí otázka, kde vzal fanoušek na koncertě netopýra a jak se s ním dostal přes ochranku…

    Trvalo by dlouho vyjmenovat všechny drogy, na kterých ujížděl Pete Doherty okolo roku 2003. Figuroval mezi nimi každopádně crack, kokain i heroin, a tak nad sebou umělec začal ztrácet kontrolu. Když už to jeho kapelní parťák Carl Barât nevydržel, vykopl Dohertyho z The Libertines a koncertoval bez něj. Bouřlivák tehdy neváhal a bývalému nejlepšímu kámošovi vykradl byt. Přivlastnil si Carlovu oblíbenou sběratelskou kytaru i laptop. Odměnou pro něj byl půlrok ve vězení, z něhož odkráčel s podmínkou už po dvou měsících. V den propuštění na něj před věznicí Carl čekal, aby se udobřili. Jen o dva roky později mimochodem Pete okradl a vydíral novináře, který o něm natáčel senzacechtivý dokument. Takhle se zachází s dělníky bulváru!

    Je druhá půlka šedesátých let a policie dostane anonymní tip, aby zkontrolovala byt Keitha Richardse, kytaristy Rol­ling Stones a člověka s průkaznou drogovou historií. Když ale policajti do bejváku vtrhli, nenašli okamžitě drogy ani Richardse. Místo toho narazili na Micka Jaggera a polonahou zpěvačku Marianne Faithfull. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby Jagger právě nepojídal tyčinku Mars… z vagíny své někdejší přítelkyně. Tenhle mýtus členové Rolling Stones i sama Marianne několikrát popřeli. Přesto se historka stihla provařit. Zhruba ve stejnou dobu byla tahle parta zatčena za držení heroinu, cannabisu a amfetaminu. Asi karma.

    Že už si nevzpomínáte na devadesátkovou dívčí partu L7? Je často spojována se začátky grunge a stoprocentně znáte její hit Pretend We‘re Dead ze hry GTA San Andreas. Holky se ovšem nechvalně proslavily také bizárem z Reading festivalu 1992. Kvůli problémům s technikou tehdy dostaly od organizátorů příkaz předčasně ukončit své vystoupení. Naštvaní fanoušci začali na pódium házet bahno, což se dotklo zpěvačky Donity Sparks. Evidentně jim chtěla hodit něco nazpátek, stačil by mikrofon, flaška s vodou, ručník nebo třeba bota… Místo toho si muzikantka ze svých soukromých partií vytáhla tampon a vrhla ho chudákům v prvních řadách se slovy „Sežerte můj použitý tampón, čuráci“. Ano, devadesátky byly fakt bizarní.

    Dnes osmdesátiletý zpěvák Jerry Lee Lewis patřil na konci padesátých let k zásadním průkopníkům rock’n’rollu a později i country. Když roku 1958 odstartoval své britské turné, očekávalo se, že se do americké hvězdy zamilují celé ostrovy. Místo toho šňůra skončila hned po druhém koncertě. Zjistilo se totiž, že drobná dívka, která Lewise doprovází, je jeho manželka. A zároveň sestřenice. V té době jí bylo jen 13 let. Pro zpívajícího klavíristu to znamenalo okamžitý bojkot ze strany všech angloamerických rádií. Jeho koncertní honoráře údajně klesly o téměř deset tisíc dolarů. Lewisovu kariéru to paradoxně neukončilo a v roce 1986 byl dokonce uveden do Rock‘n‘rollové síně slávy. Kdyby se něco takového stalo dnes, muzikanta by nejspíš ukamenovali právníci, novináři, moralisti, feministky… a vlastně celý svět.

    Není sporu o tom, že Jim Morrison patří mezi největší rockové hvězdy všech dob. Kromě toho se ale bývalý zpěvák The Doors řadil i k známým opilcům hudebního světa. Z jeho mnoha excesů se nejpamátnějším stal zřejmě ten z Miami na jaře 1969. The Doors koncertovali v hale bez klimatizace, kde se na místo sedmi tisíc nacpalo rovnou dvanáct tisíc fanoušků. Dá se představit, jaké tam muselo být horko. Alkoholem poháněný Morrison se proto postupně začal svlíkat a vyzýval k tomu i své následovníky v publiku. Tohle údajně přerostlo až v Jimovo onanování a simulaci orálního sexu s kytaristou Robbiem Kriegerem přímo na pódiu. Legendární zpěvák dostal pokutu 500 dolarů a šest měsíců ve vězení, které si nakonec kvůli předčasnému úmrtí neodseděl. Až v roce 2010 mu stát Florida posmrtně oficiálně odpustil.

    Samozvaná Antichrist Superstar stavěla celou svou kariéru na šokování společnosti. Dnes bohužel Marilyn Manson šokuje hlavně svými opilými (ne)výkony na pódiu. V minulých dvou dekádách stihl hudební byznys nakrknout víckrát než většina jeho vrstevníků dohromady. Namátkou se stal reverendem v satanistickém kostele, prohlašoval, že je nakažen prasečí chřipkou, vystupoval a nechával se vyobrazovat s falešnými prsními implantáty a do studia si pozval hluchou fanynku, kterou svlíkl, ozdobil hot dogy i salámem, počural a nafotil… Památný exces absolvoval i v roce 2003 během vystoupení v okolí Detroitu. Na sobě měl jen tanga a silonky, když si nohama přitáhl k pódiu člena ochranky a jeho hlavu důvěrně seznámil se svými genitáliemi. Výsledkem se stala pokuta čtyři tisíce dolarů a nešťastníkovo doživotní trauma.

    Německý dvoučlenný boyband Milli Vanilli prožíval na přelomu osmdesátých a devadesátých let enormní celosvětový úspěch. V roce 1990 pánové dokonce vyhráli Grammy za nejlepší novou kapelu. Ještě rychleji než slávu získali, o ni ovšem bohudík přišli. Při jejich vystoupeních na MTV a v dalších televizích se ukázalo, že vlastně Fab Morvan a Rob Pilatus naživo nezpívají, nýbrž jen otvírají pusu na playback. A co hůř, zjistilo se, že nezpívají ani na své průlomové debutové desce. Svůj vokál jim propůjčila dvojice neznámých pěvců. Bizár vedl k okamžitému odebrání hudební ceny i neskutečné ostudě a poučení pro hudební byznys. Milli Vanilli by možná rovnou mohli začít vystupovat se zalepenou pusou jako Richard Krajčo na Andělech!

    Pokud vám předešlé případy přišly úsměvné, tento rozhodně není. V hudebním světě se pohybovalo (a dost možná bohužel stále pohybuje) mnoho úchylů, například Gary Glitter. Nový rozměr zvrácenosti, bizarnosti a naprostého lidského selhání ovšem představil Ian Watkins, někdejší frontman velšských nu-metalistů Lostprophets. Před třemi lety byl odsouzen k 35 letům ve vězení za zneužívání dětí. U soudu se přiznal k pokusu o znásilnění kojence, k natáčení dětské pornografie i k drogové závislosti. Společně s Watkinsonem si zasloužený trest odpykávají dvě ženy a fanynky Lostprophets, které umožnily zpěvákovi zneužití svých dětí. Omlouváme se, že jsme vám touhle ohavností zkazili četbu tohoto článku…

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    téma

     
     

    1

    1

 
×
Čtete:
2016/7
10 bizarních skandálů z hudebního světa

Insider

Vojta Lindaur

První počítač mi koupil Phil Collins

Enface

Bat For Lashes

Pozvánka na pochmurné líbánky

Rozhovor

Jack Garrat

CHCI ŠÍŘIT KREATIVITU

Reportáž

Primavera

Koupím lístek! Zn. Zoufale prosím!

Rozhovor

Aurora

Domov je zásadní

TOP

8 knih pro dovolenou plnou muziky

Televize

Videorama

Story

The Strokes

Revolucionáři z New Yorku

Indsider

Vojtěch Woody Troják

Drsný holky, inkoust a rokenrol

TOP

Červencoví headlineři. Aneb 9 + 1 festivalových ozdob

Rozhovor

The Vaccines

Psát songy je věda

Enface

Metronomy

Čas na manikúru

Rozhovor

Monika Načeva

Album jsem dostala jako dárek

Vizuál

Stanley Donwood

Podivín mezi duhami

Retro

Neil Young

Turné, které změnilo rock'n'roll

Kvíz

Headliner test

Reportáž

Prago Union

Síla otcovství, prospěšnost drog a kult krále…

Track by Track

Prago Union

píseň po písni

Rozhovor

Ho99o9

Nehádáme se, nejsme pár

Rozhovor

Biffy Clyro

Žádné kompromisy, žádné vy*ebávání!

Průvodce

Hard Rock Cafe

Ten, kterému složil hit Lennon

Rozhovor

Yaksha

Mít dobrý vliv

Reportáž

Sweden Rock Festival

Čtyři dny v rockovém ráji

Ženský element

Låpsley

Nikoliv zpěvačka, ale elektronická umělkyně

TOP

Republic of Two

Klenoty vylovené z jezera

Heavy

Natvrdo

Hip Hop

Elementy ulice

Folk

Bez cancáku

Klasika

Teď vážně

Indie

Ty kytary!

Jazz a blues

Bluesbar

Alternativa 1/2

Kroky podzem

Alternativa 2/2

Veena

EDM

MDMA

Mluvené slovo

Vyprávěj

Recenze měsíce

Red Hot Chili Peppers – The Getaway

Recenze

Recenze

Duel

James Cole – Orfeus

SMS REC

SMS recenze

Naživo

Muse

Čistá dokonalost

Naživo

Biffy Clyro

Nejlepší koncertní kapela planety?

Naživo

Role, Dalekko

Czeching na Vltavě

Naživo

Boy

Královsky sametové stopy

Naživo

Pentatonix

Jen hlasy stačí

Naživo

Aerodrome Festival

Zachraňte svět!

Naživo

Paul McCartney

Esence kvalitních písní

Naživo

Moderat

Fenomenální završení trilogie

Naživo

Lucie

Stejně jako zamlada

Naživo

Kovadlina

Paluba zůstala mastná

Naživo

Destroyer

Zábava s dlouhotrvajícím účinkem

Naživo

United Islands

Stále je kam růst 

Naživo

Metronome

9 největších momentů prvního ročníku

Kalendárium

Památné dny

Tipy

Kam vyrazit?

Festivaly

Festivaly 2016 úvod

Festivaly

Festivaly 2016

Festivaly

Festivaly 2016

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.