Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

  •  
     
     

    1

    1

    novinky

    co se děje...

    Je to tak, deset let od vydání desky A Bigger Bang začnou The Rolling Stones konečně pracovat na nové desce. Keith Richards nedávno prohlásil: „Sešli jsme se, pokecali a řekli si, že bychom měli konečně jít do studia. Ok? Ok! Tak tohle bychom měli! Kdy a kde to bude, to se zatím drbeme na hlavě.“ Zajímavá zpráva je to ale i tak. (JK)

    Bývalý člen Pink Floyd Roger Waters pracuje po třiadvaceti letech od desky Amused to Death na novém materiálu. Roger Waters to oznámil v jednom rozhovoru k blížící se premiéře jeho filmu Roger Waters The Wall. Údajně půjde o rockově laděnou rozhlasovou hru, jejíž část by mohla vyjít samostatně na nové desce. (JK)

    Jak se norská skupina A-ha vytáhla s novou deskou, se dočtete v recenzi, ale blíží se i třicáté výročí vydání zásadního alba Hunting High and Low. Reedice bude obsahovat nové nebo alternativní nahrávky, ale také odlišnou verzi klipu k slavnému hitu Take On Me. Podívat se můžete už zde, schválně, jestli najdete rozdíly na první zhlédnutí. (JK)

    Velšská kapela Funeral For A Friend ohlásila konec. Dojde k němu příští rok poté, kdy skončí její poslední koncertní turné. Projede při něm Austrálii, Evropu a skončí v Británii. „Když jsme před patnácti lety začínali, snili jsme jenom o tom, abychom mohli psát písničky a hrát na koncertech, občas si třeba natočit desku. Naše sny se splnily několikanásobně. Dostali jsme tři zlaté desky. Hudba se stala velkou částí života každého z nás. Ale všechno dobré jednou končí a my se ke konci dostali. Před lety jsme si řekli, že až budeme cítit, že bychom měli přestat, přestaneme. A to nastalo. Jeden příběh končí, další začíná,“ napsali členové kapely. (JŠ)

    Stouni míří do studia

    Nová Watersova hra

     

    Není pochyb o tom, že irští U2 patří mezi kapely, které v posledních letech předkládaly data vydání nových alb a posléze je zase rušily. Zřejmě při vědomí této skutečnosti informoval zpěvák Bono magazín Spin, že nová deska vyjde v roce 2016. Bez bližšího termínu. Dodal nicméně: „Je to pro nás netypické, ale hodně písniček je už hotových.“ Přesně to dává fanouškům kapely naději, že následovník alba Songs of Innocence (2014) vyjde skutečně někdy příští rok. (JŠ)

    Před několika měsíci oznámila americká kapela The Gaslight Anthem, že na dobu neurčitou přerušuje svou existenci. V září prozradil zpěvák Brian Fallon, že chystá první sólové album. „Už pracuju s demoverzemi svých skladeb, další informace přijdou,“ prohlásil. Termín vydání jeho debutu není znám. Dodejme ještě, že Fallon kromě The Gaslight Anthem spolupracoval i s kapelami The Horrible Crowes a Molly And The Zombies. (JŠ)

    Proti oblíbeným streamovacím službám se ozvali další muzikanti. Zpěvačka La Roux uvedla, že za poslední tři měsíce dostala za přehrávání skladeb jen sto liber. Ozval se také Kevin Kadish, spoluautor virálního megahitu All About That Base, kterým loni zejména Spojené státy uhranula Meghan Trainor. Za singl, který byl čtyři měsíce nejvíce streamovanou skladbou na internetu, prý dostal 5 679 liber, tedy něco kolem 210 tisíc korun. „Vychází to, že za milion přehrání dostanu asi dva tisíce,“ propočítal Kadish neférové zisky ze streamování. (HV)

    Na crowdfundingovém portálu Hithit.com nás tento měsíc zaujaly dva projekty. Prvním je turné nevšední formace Die alten Maschinen, za kterou stojí Moimir Papalescu, známý z Nihilists nebo Vanessy. Přispět by na něj měli všichni milovníci sci-fi – protože je celý postaven výhradně na estetice robotů. Na svou první desku se rozhodl vybírat peníze také projekt Smrtislav, který svým výrazem navazuje na tradici českých rockových kapel devadesátých let. Kdo ví, třeba jim na něj něco přihodí i Robert Kodym! (red)

    Třicet zlatých desek za jednačtyřicet let. To je hodnota nového rekordu v počtu získaných zlatých ocenění, který si minulý měsíc na své konto připsala americká kapela Kiss. Oznámila to agentura Recording Industry Association of America (RIAA) s tím, že Kiss „vytvořili nové standardy pro alba amerických kapel“. Během své kariéry získali šestadvacet zlatých desek a čtyři další za alba jednotlivých členů kapely, která vyšla v jeden den v roce 1978. K tomu má formace čtrnáct platinových alb a tři multiplatinová za kolekce Destroyer, Rock And Roll Over a Love Gun. (JŠ)

    Noví U2 budou příští rok

    Frontman The Gaslight Anthem sólově

    Kritika vůči Spotify sílí

    Papež i Smrtislav jsou na HitHitu

    Kiss mají rekord v počtu zlatých alb

    Megahit jinak

    Funeral For A Friend končí

     
     
 
×
Čtete:
2015/10
Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

Ve studiu

5 otázek pro Skyline

Co poslouchá...

Iva Pazderková

Čerstvé (z)boží

20 Minutes

Headliner 1/3

Tata Bojs

Headliner 2/3

Tata Bojs

Headliner 3/3

Tata Bojs

Téma 1/2

Mladí a debilní?

Téma 2/2

7 milionových klipů

Rozhovor

Editors

En Face

Chris Cornell

Tajemství

Odmaskování

Téma 1/2

Bára Poláková

Téma 2/2

Jan P. Muchow

Retro

Rod Stewart

TOP

6 nej Lany Del Rey

Fenomén 1/2

Busking

Fenomén 2/2

Busking

Rozhovor

Michal Ambrož

Art

7 nejlepších vědeckých obalů

Headliner 1/2

Hurts

Comeback

The Libertines

Headliner 2/2

Hurts

Tip

Struny podzimu

TOP

10 nenáviděných dětí

Rozhovor

Richard Müller

TOP

Richard Müller

Story

Soak

Čerstvé (z)boží

WLW8

Rozhovor

Joe Satriani

Story

John Newman

Rozhovor

Jim Adkins

Seriál

Wohnout vs. Vypsaná fiXa III

Obrazem 1/6

Hudební léto 2015

Obrazem 2/6

Jan Nožička

Obrazem 3/6

Adam Hencze

Obrazem 4/6

Kryštof Kalina

Obrazem 5/6

jakub Macháček

Obrazem 6/6

Petr Klapper

Rozhovor

Jaroslav Uhlíř

Songstory

Jaroslav Uhlíř

Čerstvé (z)boží

Apollinaire

Enface

Disclosure

Rozhovor

No Name

Insider

Štěpán Suchochleb

Test

H-D Kvíz

Story

Vendula Kašpárková

TOP

007 skladeb, které musíte slyšet

Film

Filip Topol neznámý

Ženský element

Adele

Televize

Videorama

Kalendárium

Památné dny

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Vyprávěj

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary!

Alternativa

Kroky podzem

EDM 1/2

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

New Order

Recenze

15. 10.

Recenze 1/2

1. 10.

Recenze 2/2

1. 10.

Duel

Cocote Minute

SMS REC

SMS/RECenze

Naživo

Melvins

Naživo

The Soft Moon

Naživo

Joe Bonamassa

Naživo

Enter Shikari

Naživo

Apocalyptica

Naživo

Soak

Naživo

Mans Zelmerlöw

Naživo

Lollapalooza

Naživo

James Harries

Naživo

Teepee, Václav Havelka III, Reublic of Two

Naživo

Sufjan Stevens

Naživo

Rapmasters

Naživo

Chinaski

Naživo

Please The Trees

Naživo

Euroconnections

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.