Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Editorial

Editorial

Novinky

Novinky

Ve studiu

David Koller

Mucha i Hentai to vzali po svém

Headparáda

Headparáda

Zaostřeno

Čistý festival

Buskingem k recyklaci

Zaostřeno

Die Antwoord

Šílenství pokračuje

Ve studiu

5 otázek pro … Lazer Viking

Můj soundtrack

Jana Kománková

Devadesátkovej spirit byl nejvíc

Zaostřeno

Vypsaná fixa

Tlít se bude na Střeláku

Čerstvé (z)boží

Pandoo

Žádné druhé housle

Očima

Festivaly pod obraz

Zaostřeno

Brutal Assault- ekofestival

Headliner

Skrillex

Šťastlivec

Rozhovor

Foals

Na vrcholu pyramidy

TOP

Nudapláž aneb 10 nahatých obalů

Rozhovor

Moimir Papalescu

Robot s duší

Téma

Rock proti rasismu

Kladivem na nácky

TOP

11 trestanců Aneb z výsluní do chládku

Speciál

Festivaly

Na vlastní kůži

Zápisky

Rock For People

Mimo hlavní pódia

Rozhovor

Suuns

Nejlíp hrajeme po setmění

Rozhovor

Turbowolf

Bez špuntů na nás nechoďte

TOP

Pohoda

6 nálepek pro trenčínský fenomén

Pohled

Colours of Ostrava

Mezi osmi očima

5 minut s

Tame Impala

Na koncertě se chci nechat smést

Trip

Mighty Sounds

Kašlat na kapely

TOP

Srpnové hvězdy Aneb 7+1 festivalová ozdoba

Headliner

Stypka

Ten jeden co nejuchá

Story

Steven Tyler

Country je nový rock'n'roll

Hlášky

Steven Tyler

Sex je nejmocnější síla ve vesmíru

Téma

Vzestup a pád pop punku

Story

Blink-182

Jak přišla krize identity

Televize

Videorama

Rozhovor

Jake Bugg

Sám za sebe

Retro

Pezinok 1976 a 1977

Zapomenutá historie slovenského Woodstocku

Comeback

minus123minut

Na chvíli se sobě vzdálit

Insider

Jaroslav Beck

Další Hans Zimmer vzejde z videohry

Enface

Živé Kvety

Veselé písničky nám nejdou

Dotazník

Caravan Palace

Elektroswing přetrvá

Ženský element

Tarja

žhavé srdce ledové královny

Art

7 nej kosmických obalů

Průvodce

Hard Rock Cafe

Elvisovy černé šaty

Rozhovor

Fat White Family

KAŽDÝ V SOBĚ MÁ KOUSEK HITLERA

Songstory

Xavier Baumaxa

Nazijazz

Enface

Teepee

NECHÁVÁME SE UNÉST

TOP

Barbra Streisand

Vysmívaná i inspirující

Kvíz

Headliner test

Heavy

Natvrdo

Hip Hop

Elementy ulice

Folk

Bez cancáku

Indie

Ty kytary!

Jazz a blues

Bluesbar

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

  •  

    text Kay Buriánek

    Průvodce širokým spektrem taneční hudby, kde ze dne na den
    nezůstává na kameni kámen.

    | Alan Vega | Zhu | Hrtl | Steve Aoki | Mstrkrft | Hudson Mohawke | Skrillex x Rick Ross | Joyryde | Fabian Mazur & Luude | M.i.a. X Skrillex X Blaqstarr |

    MDMA

    7

    Edm

    1

  •  
     

    Alan Vega

    | R.I.P. měsíce |

    Suicide: Ghost Rider

    Suicide:
    Dream Baby Dream

    Suicide: Cheree

    Nikdy nezapomenu na moment, kdy jsem poprvé slyšel Ghost Rider z první desky Suicide. Nikdy nezapomenu, když jsem poprvé uviděl obal té samé desky. Byla to moje soukromá vkusová revoluce. Do toho momentu jsem si myslel, že punk je jenom záležitostí kytar a že kapela musí mít nejméně tři členy. Suicide byli víc punk než cokoli na světě a byli jenom dva. Jejich otravně minimalistický a urgentní sound byl jako droga. Nikdy jsem je nepřestal poslouchat a obdivovat a vždycky mi byli inspirací, když už jsem si myslel, že mě nemůže nic z minulosti znovu a zas

    překvapit. Alan Vega, polovina a hlavně hlas Suicide, odešel spící 16. července dělat rámus někam jinam. Sedmdesát osm není závratně moc, ale není to ani málo. Alane Vego, nikdy nezapomenu.

    7

    Edm

    2

  •  
     

    Let’s face it – Faded je jeden z prominentních songů desetiletí, o tom žádná. Ať je Zhu kdokoli, a že těch konspiračních teorií už pár bylo, je to neskutečně kreativní kreatura. Tečka. Už minule jsem věnoval hodně prostoru spekulacím o jeho prvním, v podstatě debutovém celistvém albu, a ono je teď skoro venku. Takže nejde jen tak klopit zrak a dělat, že oficiálně vyjde až za nějakou dobu. Protože! Generationwhy je tady! Zhu dělá začouzeně a sexy noční hudbu, a přitom je to akorát zvláštně pokroucená funky prosluněná fúze tropical house s trochou jazzu, což samo o sobě zní jako nonsens a oxymóron. Ale je to tak. Všechny ty divné kytary, falzetové chill vokálky, osmdesátkové klávesy a hlavně neuvěřitelně chytlavé motivy, to všechno zní, jako by nebylo z téhle planety a už vůbec ne z téhle doby. Současná EDM je smetiště. Zapomeňte na Skrillexe, Aviciiho a jiná zvěrstva. Tahle deska je esenciální nokturno, vyčaruje vám místo špinavé Vltavy pobřeží někde v tropech, pomerančový západ slunce a čisté drogy. Atmosféra, ságo, noir, house pop. Všechno, co chcete. Na tohle album jsem hodně čekal a nezklamalo!

    ZHU: Generationwhy

    | Žhavá novinka měsíce |

    foto: facebook kapely

     
     
     

    ZHU: Generationwhy

    7

    Edm

    3

  •  
     

    Hrtl: Limo

    HRTL: Limo

    | Video měsíce |

    foto: facebook kapely

    Limo je prostě Brno, no. Myslím tím teď video k tracku Leoše Hortla aka HRTL, režírované Jonášem Svobodou. A nemyslím to nikterak zle, já mám Brno a jeho atmosféru rád. Boombox a sladkovodní pláž. HRTL pracuje s minimem, což ve výsledku rozhodně neznamená nudu, ale naopak nebývalé možnosti přecházení z atmosférického techna do roztančeného housu, ambientních meziher a lo-fi přístupem okořeněné taneční hudby. A přesně tak zní nejenom samotný track Limo, ale, co je podstatnější, vypadá tak i klip

    k němu. Léto, hravost, nostalgie, nadsázka a humor. Brněnský humor, aby bylo jasno. Tohle je tuzemské taneční video letošního léta. Upa v poho.

     

    7

    Edm

    4

  •  
     

    Netflix – Steve Aoki:
    I‘ll Sleep When I‘m Dead

    Netflix – Steve Aoki:
    I‘ll Sleep When I‘m Dead

    | Dokument měsíce |

    foto: archiv Steve Aoki

    Myslete si o Steveu Aokim, co chcete. Já ho potkal, když mu bylo -náct, na schodech před Amoebou prodávat za pár dolarů singly hardcore kapel, které vydával na vlastním labelu Dim Mak. Sám v jedné takové screamo partě ječel. Další setkání bylo v New Yorku na festivalu CMJ, když tour-manažeroval a prodával merchandise pro právě začínající kapelu The Kills, které zabookoval první americké turné. Dnes patří mezi deset prominentních dýdžejů celé planety, hraje za nesmysl peněz a s lehkostí odehraje tři stovky shows za rok. Netflix bude 19. srpna premiérovat dokument I’ll Sleep When I’m Dead, ve kterém se dozvíte všechno a podle vše

    ho bude tak zábavný, dynamický a nepředvídatelný, jako je sám Steve Aoki. Na teaser se ale můžete podívat už teď a něco mi říká, že po jeho zhlédnutí si tenhle rokenrolový film o personě, která vnesla do taneční hudby dost punkového chaosu, nebudete chtít nechat ujít. Tak jako já.

    7

    Edm

    5

  •  
     

    MSTRKRFT:

    Party Line

    MSTRKRFT: Operator

    | Album měsíce |

    foto: archiv MSTRKRFT

    Řekněme to třeba takhle: po dlouhé a palčivé absenci se elektronické duo MSTRKRFT vrací se svojí vlastní svébytnou vizí industriální kolize s elektronickou taneční hudbou. Zní to dost šíleně? No, to jejich Operator taky, tím si buďte jistí. Už první singl (opravdu se tomu má v jejich případě říkat singl?) Priceless s hostujícím vokálem Sonnyho Kaye zněl jako alarmující psychopatická verze Death from Above 1979. Operator je jako noiseová symfonie nebo třeba soundtrack k otevírání pekla. Jedno je jisté, kanadské duo Jesse Keeler a AL-P se rozhodně nesnažilo někomu zavděčit. Jejich zvukový teror je od první věci Wrong Glass Sir jako gilotina. MSTRKRFT vyměnili popovou senzibilitu za momenty očistných výletů

    až na dřeň podstaty. Track Party Line s mumláním Iana Svenoniuse z Nation of Ulysses vlastně determinuje potkávání světa elektronické scény přelomu tisíciletí. Ano, v roce 2016, s tehdejším zvukem, ale současnými technologiemi i aktuálním nadhledem a s vlivy milovaných punk a hardcore kapel devadesátých let. Takový pelmel si nechám líbit. Skvělé album pro otrlé a odvážné.

    7

    Edm

    6

  •  
     

    | Top 5 tracků měsíce |

     

    Trapový makeover singlu Chimes, to chceš. Jakkoli se Alexander Lewis i Y2K snažili dát tomuhle majstrštyku novou fazónu, Hudson Mohawke je prostě Hudson Mohawke. I tak bravo za snahu.

    Opět Skrillex. Věc ze soundtracku k Suicide Squad a další položka na už tak impresivní list přispěvatelů, kde se mimochodem potkávají taková jména jako Wiz Khalifa, Eminem nebo Panic! At the Disco. V téhle společnosti přece Skrillex ani Rick Ross nemůžou chybět. Suicide Squad jde do kin 5. srpna, ale Purple Lamborghini si můžete dát už teď.

    Chimes

    Purple Lamborghini

    Hudson Mohawke: Chimes (Alexander Lewis X Y2K Flip)

    Skrillex x Rick Ross:

    Purple Lamborghini

     

    Joyryde = Los Angeles = inovativní future house. Sampluje vintage vokál z filmu Death Race 2000 z roku 1975 do extatického bass-houseového bangeru a nám nezbývá než tleskat a tančit.

    Tohle je krásná tvář internetu. Jenom díky němu je možné, že mohou na jedné věci spolupracovat lidé z rozdílných kontinentů. Jako v případě Right Now, kde se potkává Fabian Mazur z dánského Copenhagenu s LUUDE, který žije v australském Perthu. Inteligentní trap s vzdušnými vokály a klouzajícími melodiemi. Well done, boys.

    M.I.A. rekrutovala Skrillexe (opět!) a Blaqstarra, aby byli součástí jejího nejnovějšího singlu Go Off z ohlášené novinky nazvané AIM. Premiéru měl v show Annie Mac na britském Radiu 1 a celé album byl mělo vyjít 9. září. Tak uvidíme. Blízkovýchodní vlivy s pro M.I.A. typickou melodikou a frázováním: No, proč ne.

    Maximum King

    Right Now

    Go Off

    Joyryde: Maximum King

    Fabian Mazur & LUUDE:
    Right Now

    M.I.A., Skrillex,

    Blaqstarr: Go Off

    7

    EDM

    7

 
×
Čtete:
2016/8
MDMA

Mluvené slovo

Vyprávěj

Recenze měsíce

Biffy Clyro

Ellipsis

Recenze měsíce

Prago Union

Smrt Žije

Recenze

Recenze

Duel

Blink-182

California

Recenze

SMS recenze

Naživo

Black Sabbath

V posledním tažení

Naživo

Iron Maiden

Chtělo to jen lepší zvuk

Naživo

Headliner pontony

Kotel i piánko

Naživo

Rodriquez

Nostalgie, pokora i rozpačitost

Naživo

Fingers Up

Naživo

Tyler The Creator

Když je rap víc punk

Naživo

Rihanna

Jak odzpívat koncert zadkem

Naživo

The Dead Daisies

Rockový večer v nóbl prostředí

Naživo

Republic of Two

Melancholie mezi stromy

Kalendárium

Památné dny

Tipy

Kam vyrazit?

Festivaly 2016 úvod

Festivaly 2016

Festivaly 2016

Festivaly 2016

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.