Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Headparáda

Headparáda

Co poslouchá...

Lenka Klicperová

Headliner 1/2

Pipes and Pints

Headliner 2/2

Kapely s dudama

Čerstvé (z)boží

Ponk

TOP

Chemical Brothers

Jídlo

Festivalové bašty

  •  
    RectangleRectangleGraphicLine

    text kay buriánek

    GraphicLine

    Festivalové bašty

     

    FOTO: Titulka – Shutterstock | Matyáš Vorda – Pepa Bolan | Filip „Fido“ Vondrášek – Lukáš Kopecký | Mike Trafik – facebook Mike Trafik

    GraphicLineGraphicLine
     
    Rectangle

    Matyáš Vorda

    (Mandrage, Dead Sailor)

    Zase nudle

    5. 6.

    Znojmo – Školní slavnost

    Rock For People


    Jako první příspěvek do festivalového gastro-blogu mi vyšel koncert ve Znojmě na zahradní slavnosti tamní vysoké školy. Trošku jsem tajně doufal, že dostaneme nějaký blaf, aby se mi o tom hezky psalo, protože to je vždycky lehčí než něco chválit. Ale naopak, dostali jsme super vepřovou kotletu s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami. To je na letní koncertní poměry opravdu něco výjimečného. Bylo to teplé, byl k tomu příbor a mohli jsme použít i opravdický keramický talíř. To jsme ale neudělali.

    Přejížděl jsem dýdžejovat na Rock For People a těšil se nejen na hraní, ale i na cizokrajné, alternativnější stánky s jídlem, které tam vždycky byly. V minulých letech jsem si tam dával třeba super indickou kuchyni nebo úplně skvělou pizzu od takových zhulených Francouzů, co u toho tančili, zpívali objednávky a házeli si mezi sebou pizzovým těstem. Letos ne, letos nudle, kebab, KFC a hospoda. Zklamání to bylo veliké. Hospoda s českým jídlem byla dobrá a byl tam chládek, ale to ostatní... Úplně ten samý fesťákový standard, jako všude jinde. Žádná zhulená pizza, žádná indická, jenom nudle. Tak jsem si je dal. Zase.

    Na domácí utopence

    6. 6.

    Žamberk – JamRock


    Druhý den jsem přejížděl zpátky za kapelou na festival JamRock do Žamberka. Měli jsme řízky, mísy se salámy a šunkou, ovoce, zeleninu a utopence. To bylo dobré, fakt utopence! Super domácí s nápisem Mandrage. Přikládam fotku, abyste věřili. Hurá Žamberk.

    Rectangle

    Strach z masa

    12. 6.

    Votvírák


    Pro nás nevegany to zase tak strašné nebylo, v zázemí byla polní kuchyně se všemi klobásami a grilovaným masem. Dal jsem si smažák, protože jsem se všeho ostatního bál. Ochutnal jsem i knedlíky plněné uzeným masem se zelím. Dobré to moc nebylo, ale může být i hůř.

    RectangleRectangle

    Noky ve tři ráno

    20. 6.

    Festival Kunčice – Kunčice n. Labem


    Z tohoto festivalu mám, co se jídla týče, největší potěšení z celého víkendu. Ač jsme kvůli festivalovému skluzu hráli jako předposlední kapela v dešti asi od půl druhé ráno, po koncertě jsme dostali full servis. Pro tuto noc jsme využili vegetariánské nabídky a dali si vynikající, ale opravdu moc dobré gnocchi se špenátem. No a v šatně nechyběl opět meloun. Melounům a festivalům zdar.

    RectangleRectangle

    Potěšení z výběru

    18. 6.

    Art-G Science Festival – Ostrava


    Tam se jedlo hezky, kuřecí špíz z nedaleké restaurace a pro vegetariány lasagne. Všechno ve várnicích, plus zeleninová a ovocná mísa s velkým množstvím melounu. Je to těžké hodnotit, protože na koncertní stravu jsou podobná jídla potěšením, ale žádný gastro zážitek to prostě většinou, a ani v Ostravě, není.

    Zpátky mezi klobásami

    19. 6.

    Bernard Fest – Humpolec


    Na Bernard Festu jsme se vrátili opět mezi klobásy, langoše a trdelníky. Mezi stánky se mi zalíbil akorát jeden s výbornou grilovanou šunkou od kosti. Do backstage jsme dostali tradiční šunky a sýry. A samozřejmě také meloun.

    Řízky a meloun

    20. 6.

    Varnsdorfské slavnosti – Varnsdorf


    Bohužel jsem se mezi stánky v areálu nedostal, takže nemůžu soudit, co se dalo na akci koupit. My jsme však dostali řízky, a ty vždycky potěší. Řízky a samozřejmě obligátní meloun.

    GroupGroupGroupGroupGroupGroupGroupGroupGroupGroupGroupGroupGroup
     
    GraphicLineGraphicLine
     
    Rectangle

    Filip „Fido“ Vondrášek

    (Fast Food Orchestra)

    Nudle s Morganem

    20. 6.

    Kosmír Music Festival

    Val u Dobrušky


    V sobotu 20. června jsme hráli na festivalu Kosmír. Jednalo se o poměrně malinkatý festival s jedním větším stánkem kombinujícím pivko a několik klasických pivních jídel. Pro vegoše byla k dispozici zeleninová varianta nudlí. Dozadu jsme dostali klasické obložené mísy a Kapitána Morgana, takže všechno dobré.

    Přehlídka uzenin

    4. 6.

    JamRock – Žamberk


    Vykopávám z JamRocku, který jsme s kapelou otvírali, tudíž catering ještě hodně improvizoval, a to jak na straně pořadatelů, tak i místních stánkařů. Zkusil jsem je oběhnout, ale byla to bohužel bezmezná přehlídka párků a uzenin.

    Kde je LoVeg?

    5. 6.

    Rock For People


    Den poté, na Rock For People, mi oproti minulým ročníkům chyběl stánek typu LoVeg. Na doporučení kamarádů jsem nakonec vyzkoušel veganskou variaci párku v rohlíku s názvem The Spicy Vegan Dog. Stál 85 korun a dávám mu palec nahoru. V areálu bylo možné koupit ještě rýžové nudle se zeleninou nebo veggie tortillu.

    Správně obloženo

    6. 6.

    Rockový Slunovrat


    Nachystali nám super obložené mísy, včetně té veganské s tofu a hromadou zeleniny a ovoce. Velký respekt pořadatelům.

    Kotel hummusu

    10. 6.

    Žižkov sobě


    Catering obsahoval úplně všechny požadované položky a nelze mu vytknout absolutně nic. Veganské jídlo byl ohromný kotel šmakózního hummusu s hromadou žampiónů a zeleniny. V areálu Parukářky jsem se ocitl, až když byly všechny stánky zavřené, takže vůbec netuším, co se tam dalo sníst.

    Prázdný žaludek

    12. 6.

    Votvírák


    Na festivalu Votvírák si vegan o jídle může nechat leda zdát. Pokud tam nějaký takový stánek vůbec byl, nejspíš byl hodně dobře skrytý. Tomiovi by zřejmě upadl ten jeho mini pindík, neboť každý druhý stánek nabízel kebab. Nejen můj žaludek však zůstal prázdný i v backstage. Takto vypadlo jídlo pro osm lidí.

    RectangleRectangle
     
    GraphicLineGraphicLine
     
    Rectangle

    Mike Trafik

    (PSH, BiggBoss, Starworks)

    Vékázetko s plasťákem

    4. 6.

    Rock for People


    Vepřo knedlo z RfP. Barevná hudba ho dělala chvilku zelené, červené a já zachytil modrou variantu. Bylo třicet tři stupňů a catering pro vystupující byl vepřo knedlo?! Chlápek se strašně divil, že od rána neprodal ani jednu porci bramboračky. Jo, a pivo zadarmo, ale 50 korun záloha na kelímek!

    RectangleRectangle

    Jak se jí na českých festivalech? Všežravec Matyáš z Mandrage, vegan Fido z Fast Food Orchestra a gurmán Mike Trafik z PSH pro Headliner zachytili své jídelní zážitky ze zákulisí prvních letošních hudebních přehlídek. A občas je to pořádné žrádlo.

    facebook.com/MIKETRAFIK

    www.biggboss.cz

    Mike Trafik je hudební producent a DJ skupiny PSH, také majitel studia Starworks a aktivní člen labelu BiggBoss. V neposlední řadě i rádiový dýdžej a tvůrce urban music pořadu Black Starr na rádiu Expres. Patří mezi české hiphopové legendy nejenom jako člen kultovních PSH, ale i jako vyhledávaný producent. Je známý svým gurmánstvím. Do našeho foodblogu zatím přispěl skromně, ale o to řízněji.

    www.mightysounds.cz

    www.fastfoodorchestra.cz

    Filip zvaný Fido je trombonista a zpěvák ska kapely Fast Food Orchestra. Zároveň je jedním z klíčových postav realizačního týmu letního festivalu Mighty Sounds. Fido je vegan, to znamená, že nejí maso ani mléčné výrobky.

    www.facebook.com/Burlesque

    www.facebook.com/sailordead

    www.mandrage.cz

    Matyáš je všestranně talentovaný hudebník. Jeho hlavním působištěm je populární poprocková skupina Mandrage. Krom toho před pár lety začal fungovat i jako DJ pod jménem Dead Sailor. Kromě rezidentních nocí v pražském klubu Chapeau Rouge je vyhledávaným párty dýdžejem i leckde jinde. Aby toho nebylo málo, hraje ještě pro radost šanson a tango se svým tatínkem v kapele Burlesque. Jí všechno.

    zeleniny, čerstvých lusků, to všechno zakáplé olivovým olejem a kořeněné provensálským kořením. Poté jsme přejeli do Soběslavi na festival Dobrovol, který pomáhá handicapovaným lidem. Samotná ředitelka organizace nám osobně navařila hromadu skvělého jídla. K mání byl pohankový salát, papriky plněné pohankou, pečené brambory, červená řepa i Havana Club.

    Ten den jsme si střihli dvojáček. Začali jsme na slavnostech města Ledeč nad Sázavou. Akce probíhala na náměstí a stánky nabízely pouze českou klasiku: klobásy, trdelník a pivo, nicméně pořadatel nám ochotně zařídil super rizoto s hromadou

    Ochotný pořadatel

    13. 6.

    Městské slavnosti Ledeč nad Sázavou

    Festival Dobrovol – Soběslav

    jídlo

    Polygon
     
     
     

    1

    1

    GraphicLinePolygon
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
×
Čtete:
2015/7
Festivalové bašty

Publicistika

Zneužil mě manažer

Pozvánka

Desperados High Jump 2015

Rozhovor

Tomáš Klus

Kariéra

BÁJEČNÁ LÉTA S KLUSEM

Rozhovor

Julian Casablancas

Hlášky

Blackmore‘s Night

Headliner 1/3

Patti Smith

Headliner 2/3

Patti Smith

Headliner 3/3

Patti Smith

Rozhovor

Lindemann

Songstory

Do They Know It’s Christmas / We Are The World

Dialog

Primavera Sound 2015

TOP

Village People

Story 1/2

Frank Zappa

Story 2/2

Frank Zappa

Čerstvé (z)boží

Mayen

TOP

Knih’o’moll

Stop

Zákaz vjezdu

Anketa

Stalo se

Insider

Mel Bush

Story

Natalie Imbruglia

En Face

Noisy Pots

Rozhovor

Sifon

Reportáž

Rock For People

Téma 1/2

Sběratel

Téma 2/2

Sběratel

Pohled

Taylor Swift vs. Apple

Ženský element

Ella Eyre

Test

H-D kvíz

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Vyprávěj

Hard & Heavy

Ocelové srdce

Jazz & Blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary

Alternativa

Kroky pod zem

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Festival

Okoř PR článek

Recenze měsíce

Refused

Recenze

Recenze 23. 7. 2015

Recenze 1/2

Recenze 2. 7. 2015 1/2

Recenze 2/2

Recenze 2. 7. 2015 2/2

Duel

Tomáš Klus

SMS/REC

SMS/RECenze

Naživo

Lindsey Stirling

Naživo

Blackmore‘s Night

Naživo

Prague Proms

Naživo

The Gaslight Anthem

Naživo

Alt-j

Naživo

Body Count feat. Ice T

Naživo

United Islands

Naživo

Blur

Naživo

BiggBoss All Stars Team

Naživo

Tomáš Klus

Naživo

Dream Theater

Naživo

Eagles of death metal

Tipy

Kam vyrazit?

Festivalový speciál 1/3

FESTIVALY 2015

Festivalový speciál 2/3

FESTIVALY 2015 - červenec

Festivalový speciál 3/3

FESTIVALY 2015 - srpen/září

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.