Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Headparáda

Headparáda

Co poslouchá...

Lenka Klicperová

Headliner 1/2

Pipes and Pints

Headliner 2/2

Kapely s dudama

Čerstvé (z)boží

Ponk

TOP

Chemical Brothers

Jídlo

Festivalové bašty

Publicistika

Zneužil mě manažer

Pozvánka

Desperados High Jump 2015

Rozhovor

Tomáš Klus

Kariéra

BÁJEČNÁ LÉTA S KLUSEM

Rozhovor

Julian Casablancas

Hlášky

Blackmore‘s Night

Headliner 1/3

Patti Smith

Headliner 2/3

Patti Smith

Headliner 3/3

Patti Smith

Rozhovor

Lindemann

Songstory

Do They Know It’s Christmas / We Are The World

Dialog

Primavera Sound 2015

TOP

Village People

Story 1/2

Frank Zappa

Story 2/2

Frank Zappa

Čerstvé (z)boží

Mayen

TOP

Knih’o’moll

Stop

Zákaz vjezdu

Anketa

Stalo se

Insider

Mel Bush

Story

Natalie Imbruglia

  • RectangleGraphicLineRectangleGraphicLine

    text Lucie Drugdová

    foto Sony Music

    Inspirována muži, poháněna bolestí

    Natalie Imbruglia

    Polygon
     

    6

    GraphicLine
     

    Story

    1

  • Proslavila ji pecka Torn a plejáda slavných milenců, mezi něž patřili zpěvák Lenny Kravitz nebo herec Josh Hartnett. Natalie Imbruglia totiž prý v mužích hledá inspiraci, a tak není divu, že její pátá studiová deska ponese název Male. Vyjde na konci července a čtyřicetiletá zpěvačka ji seskládala pouze s coververzí „chlapských“ hitovek.

    GraphicLineGraphicLine
     

    Australská diva se po šestileté pauze rozhodla, že je načase oprášit pěveckou kariéru a zase se trošku připomenout světu. Dala tedy dohromady seznam svých oblíbených písní nazpívaných muži a předělala je podle svého. První, jíž dala Natalie Imbruglia novu fasádu, je pecka od Daft Punk a ujetého rockera Juliana Casablancase Instatnt Crush. „V originální verzi totiž nemůžete slyšet, o čem píseň opravdu vypráví. Je to kvůli efektu na Julianově hlasu, který ale samozřejmě miluju. Jenže příběh v písni je tak nádherný, že chci, aby ho lidé slyšeli celý,“ vysvětlovala zpěvačka, proč si vybrala zrovna tenhle kousek.

    Že se pustila zrovna do předělávek, není velké překvapení. Coververze totiž stála i u zrodu její kariéry. Pecku Torn, díky níž se proslavila po celém světě, v roce 1995 napsal Phil

    Tornalley pro svou skupinu Endaswap, a dokonce za její složení získal prestižní ocenění ASCAP. Až o dva roky později tehdy dvaadvacetiletá zpěvačka sklidila se svou verzí z alba Left Of The Middle obrovský úspěch, vysloužila si tři nominace na cenu Grammy a stala se objevem MTV i nejprodávanější australskou zpěvačkou všech dob. „Pamatuju si jízdu autem se svou manažerkou, během níž mi jen stále dokola opakovala, že je ze mě milionářka,“ ohlíží se za těmi časy Imbruglia.


    Zmlsaná slávou

    I když si první velké peníze zvládla vydělat celkem brzo, na začátku své cesty za slávou si rozhodně jako v bavlnce nežila. Sebevědomá a „namlsaná“ z rolí v několika reklamách a dvouletého působení v úspěšném australském seriálu Sousedé (hrála v něm

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Story

    2

  •  

    Skladba Instant Crush v originální verzi Juiana Casablancase a Daft Punk.

    A Instant Cush v podání Natalie Imbruglie.

    GroupGroup
     
     

    Pro porovnání

    GraphicLineGraphicLine

    Jedla jen fazole nebo rýži, na nájmu dlužila dva tisíce a propadala hlubokým depresím

    netuší, jak má své problémy vyřešit. Během pár týdnů už tedy jedla jen fazole nebo rýži, na nájmu dlužila dva tisíce a propadala hlubokým depresím. „Nechtěla jsem za žádnou cenu jet zpátky domů. Věděla jsem, že umím zpívat, ale nejprve mě děsilo, že si nějakou hloupou chybou můžu zkazit rovnou dvě kariéry,“ přiznala Imbruglia.


    Hollywood jako past

    Během natáčení klipu k budoucí hitovce Torn tak prý ani nemusela své zoufalství moc předstírat. „Myslím, že to, jakou dívkou jsem v klipu, je opravdu syrové a pro mě také dost děsivé,“ vzpomíná na chvíle, kdy trpěla úzkostmi a nenáviděla své tělo natolik, že se dožadovala natáčet ve vlastním oblečení. Měla totiž strach, aby ji vizážisté neoblékli do příliš obepnutého kousku. „Všichni si ale tehdy mysleli, že mám úplně každý krok do detailu skvěle promyšlený,“ svěřila se.

    Když nakonec utratila všechny peníze, uvědomila si, že je to poprvé, co jí věci samy nepadají do klína a ona vlastě absolutně

    také Kylie Minogue), se v devatenácti vydala zkusit štěstí do Londýna. Místo hledání angažmá se ale věnovala popíjení na večírcích a vysedávání po barech „V té době mi volal táta a elegantně mi sdělil, že bych už asi měla konečně popřemýšlet o nějaké práci. Až pak mi došlo, že asi viděl všechny ty fotky,“ vzpomíná Imbruglia.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Story

    3

  •  

    Největší hit Natalie Imbruglie Torn.

    Group
     
    RectangleGraphicLineGraphicLine

    Všichni si mylně mysleli, že mám úplně každý krok do detailu skvěle promyšlený

    Singl se nakonec stal naprostou senzací a Imbruglia začala žít jako hollywoodská hvězda. „Pořídila jsem si druhý dům v LA, dvě uklízečky nebo dva zahradníky. Pak mi ale došlo, že bych se měla hodně rychle vzpamatovat. Napadlo mě: Do háje, kdo si myslíš, že vlastně jsi? Nějaká Jennifer Lopez?“ vzpomíná zpěvačka. Najednou si připadala jako králíček ve světle reflektorů, jehož stále jen sužují obavy o osud dalších desek. Ty se později ukázaly jako oprávněné,

    jelikož v budoucnu už nikdy nedokázala úspěchy svého prvního alba překonat.

    Přestože se porotkyně australského X Factoru umístila například na šestém místě v žebříčku přirozeně nejkrásnějších žen v historii, ve svých čtyřiceti letech ještě stále nenašla vhodný protějšek a dnes je prý dokonce nucena používat seznamku

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Story

    4

  • GraphicLineGraphicLine

    Po rozvodu jsem dělala šílené věci, přišla totiž naprostá ztráta strachu

    byl v dopoledních hodinách doslova žalostný. S flaškou prakticky usínala i vstávala a nakonec skončila u soudu za výtržnosti. Fiaskem „nečekaně“ dopadlo i její pětileté manželství s frontmanem australské rockové kapely Silverchair Davidem Johnsem. „Po rozvodu jsem dělala šílené věci, přišla totiž naprostá ztráta strachu,“ vzpomíná Imbruglia na své bláznění.


    Materiál tu je

    Vypadá to, že pokud je bolest ze zlomeného srdce její největší inspirací ke skládání hudby, můžeme se v budoucnu těšit ještě na pár dobrých desek. Sama Imbruglia totiž přiznává, že je ve vztazích stejně naivní a důvěřivá jako postava Nikki, kterou ztvárňuje jako herečka v britské divadelní hře Things We Do For Love. „Tu podobu tam cítí úplně všichni. Ona je totiž optimista a snílek, který vidí v lidech jen to nejlepší, a navíc její povaze nechybí ani pořádná dávka sentimentu, protože ještě stále věří na lásku,“ uvedla v jednom rozhovoru.

    Natalie Imbruglia má každopádně prý už nyní dostatek materiálu pro další album, na němž pracuje, a chtěla by ho vydat v příštím roce. Nejdřív ale spatří světlo světa zmiňovaná deska předělávek, která se nahrávala v londýnském studiu s producentem Billym Mannem. Bude obsahovat dvanáct skladeb, mezi nimiž najdeme například coververze Friday I´m in Love od The Cure, The Waiting Toma Pettyho nebo baladu Neila Younga s příznačným názvem Only Love Can Break Your Heart.

    Inspirace ve zmaru

    Mezi ty, kteří prošli její náručí, patří například seriálový Ross David Schwimmer, zpěvák Lenny Kravitz, frontman kapely Coldplay Chris Martin nebo herec Josh Hartnett. Spojována byla i se zpěvákem Robbiem Williamsem nebo princem Harrym, milostné pletky s touhle dvojicí ale sama kupodivu nikdy nepotvrdila. Právě nešťastné lásky jsou však prý jedinou věcí, které ji dokážou přinutit napsat dobré skladby. „Moje hudba je pak mnohem lepší, z veškerých nezdarů i trablů v lásce si beru zkušenost a staly se vlastně i mojí největší inspirací,“ svěřila se.

    Jejím věrným parťákem se tak možná právě kvůli nestabilnímu osobnímu životu stal už klasicky alkohol. Imbruglia prý pitný režim svědomitě dodržovala už od střední školy, ale v letech kolem nového milénia její „nasávání“ dospělo až do takové míry, že si s ní přátelé nevěděli rady a pohled na ni

    Tinder. Zpěvačka přitom randí už od jedenácti a je známá svými početnými vztahy a „úlety“ s mnoha slavnými i neslavnými muži. „Vybírám si totiž vždycky jen samé špatné typy,“ přiznala v rozhovoru bloggerovi Paulu Joyovi.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Story

    5

  • Group
     
    GraphicLineGraphicLine

    NatalIe Imbruglia (*1975)

    Poprocková zpěvačka se narodila 4. 2. 1975 v Sydney. Už jako dítě se věnovala baletu či stepu, ale její obrovské nadání se rozhodně neprojevovalo jen při tanci. Imbruglia se tudíž velmi brzo začala objevovat také jako herečka v reklamách. Už v sedmnácti letech si pak „střihla“ roli v úspěšném australském televizním seriálu Sousedé nebo ztvárnila postavu Sněhurky na prknech divadla Marlowe v Canterbury. Do povědomí veřejnosti se přesto nejvýrazněji zapsala jako zpěvačka, a to především hitovkou Torn. Právě díky úspěchu skladby a následně celé debutové desky se stala nejvíce prodávanou australskou zpěvačkou v historii a kromě tří nominací na cenu Grammy získala také titul MTV objev roku. Její zpěv se dostal až na filmová plátna, a to když si vzala na starost skladbu Identify ke snímku Stigmata. Ona sama si zahrála například v „bijáku“ Johnny English po boku legendárního Mr. Beana Rowana Atkinsona a svou tvář propůjčila i kosmetické značce L´Oréal Paris. Právě díky hezkému „ksichtíku“ neodolala šarmu Natalie Imbruglie ani taková jména jako Lenny Kravitz, Josh Hartnett či Chris Martin. V roce 2003 si ale zpěvačka nakonec vzala frontmana kapely Silverchair Daniela Johnse, s nímž se o pět let později rozvedla. V roce 2010 byla Imbruglia jedním z porotců australské verze X Factoru a na svém kontě má celkem čtyři studiová alba: Left Of The Middle (1997), White Lilies Island (2001), Counting Down The Days (2005) a Come To Life (2009). Pátá deska s názvem Male vychází 24. července 2015.

    GroupPolygon
     
     

    6

    GraphicLine

    Story

    6

 
×
Čtete:
2015/7
Natalie Imbruglia

En Face

Noisy Pots

Rozhovor

Sifon

Reportáž

Rock For People

Téma 1/2

Sběratel

Téma 2/2

Sběratel

Pohled

Taylor Swift vs. Apple

Ženský element

Ella Eyre

Test

H-D kvíz

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Vyprávěj

Hard & Heavy

Ocelové srdce

Jazz & Blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary

Alternativa

Kroky pod zem

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Festival

Okoř PR článek

Recenze měsíce

Refused

Recenze

Recenze 23. 7. 2015

Recenze 1/2

Recenze 2. 7. 2015 1/2

Recenze 2/2

Recenze 2. 7. 2015 2/2

Duel

Tomáš Klus

SMS/REC

SMS/RECenze

Naživo

Lindsey Stirling

Naživo

Blackmore‘s Night

Naživo

Prague Proms

Naživo

The Gaslight Anthem

Naživo

Alt-j

Naživo

Body Count feat. Ice T

Naživo

United Islands

Naživo

Blur

Naživo

BiggBoss All Stars Team

Naživo

Tomáš Klus

Naživo

Dream Theater

Naživo

Eagles of death metal

Tipy

Kam vyrazit?

Festivalový speciál 1/3

FESTIVALY 2015

Festivalový speciál 2/3

FESTIVALY 2015 - červenec

Festivalový speciál 3/3

FESTIVALY 2015 - srpen/září

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.