Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

R.I.P.

Apačka

Ve studiu

Support Lesbiens

Co poslouchá...

Míla Fürstová

Čerstvé (z)boží

Ghost of You

Headliner 1/2

Amy Winehouse

Headliner 2/2

Amy Winehouse

Headliner 2/3

Amy Winehouse

Story

Carly Rae Jepsen

  • RectangleGraphicLine

    text Lucie Drugdová

    foto universal Music

    GraphicLine

    Carly Rae Jepsen

    V ringu s vlastním stínem

    Polygon
     

    6

    GraphicLine
     

    story

    1

  • Když se popová diva Carly Rae Jepsen rozhodla natočit klip k první ochutnávce z chystané studiovky Emotion, na pomoc jí přiběhly hned dvě světové hvězdy. Herec Tom Hanks, jenž se ve videu prohání ulicemi a zapáleně zpívá právě novou zpěvaččinu pecku I Really Like You, se prý dokonce nabídl kamarádovi a producentovi Scooteru Braunovi sám od sebe.

    „Seděli spolu jednou u večeře, a když se Tom dozvěděl, co chystáme, hrozně se divil, proč jsme se ho vlastně ještě nezeptali, jestli by si náhodou nechtěl zahrát hlavní roli,“ svěřila se Jepsen pro Access Hollywood. „Pamatuju si, že jsem zrovna držel v ruce

    Nejvíc ji děsí, že zůstane jen další „senzací jednoho hitu“. Letní odrhovačku Call Me Maybe z roku 2011 se totiž devětadvacetileté Kanaďance stále nedaří překonat. Na konci srpna to Carly Ray Jepsen znovu zkusí s třetí studiovou deskou Emotion. Na pomoc si pozvala například Siu nebo herce Toma Hankse.

    GraphicLineGraphicLine
     
    GraphicLineGraphicLine

    Carly Rae Jepsen – I Really Like You

    Group

    Písnička I Really Like You z nové desky a video, v němž si zahrál Tom Hanks.

     
    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    story

    2

  • RectangleGraphicLineGraphicLine

    Bylo neuvěřitelné podívat se vedle sebe, na jedné straně vidět Justina Biebera a na druhé Toma Hankse

    Přitom právě po slávě a úspěchu, kterou jí hitovka přinesla, toužila celý život. Už od sedmi let se totiž dokola předváděla ve všelijakých pěveckých soutěžích a v roce 2007 se jako většina ambiciózních dospívajících talentů i anti-talentů zúčastnila soutěže Canadian Idol, v níž nakonec vybojovala bronz. „Neříkám, že jsem nechtěla vyhrát, jelikož moc soutěživějších lidí neznám, ale teď za třetí místo upřímně děkuju. Ve smlouvě, kterou vítěz podepisoval, totiž moc práv ani výhod nebylo,“ přiznala Carly.

    I přes úspěch v talentové show na její debutové album lidé v obchoďácích fronty nestáli

    pivo a vykřikl, že do toho chci jít,“ doplnil ji Hanks. Do videa se vetřel i tisíci nenáviděný a miliony milovaný Justin Bieber, který byl prý zrovna kousek, a tak se chtěl na natáčení také ukázat. „Bylo neuvěřitelné podívat se vedle sebe, na jedné straně vidět Justina a na druhé Toma,“ vzpomínala zpěvačka pro digitalspy.co.uk. Devětadvacetiletá hnědovláska však hvězdnou pomocí rozhodně nepohrdla, jelikož si už pár let snaží strhnout nálepku „one hit wonder“, kterou jí přišil celosvětový úspěch písně Call Me Maybe.

    Polygon
     

    6

    GraphicLine
     

    story

    3

  • RectangleGraphicLineGraphicLine

    Psala jsem texty jako obyčejný deník

    Když už to tedy vypadalo, že bude Jepsen jen další v řadě z těch, které showbusiness připravil o iluze, soudnost i sebeúctu, přišla trefa do černého v podobě dnes z paměti těžko vymazatelné skladby Call Me Myabe. Přitom sama autorka si rozhodně nemyslela, že se tahle píseň může vůbec nějakým velkým hitem stát. „Já totiž nedokážu předvídat, co v rádiu bude fungovat. Nemám na to čuch. Dokonce bych nikdy Call Me Maybe jako singl sama nevybrala,“ svěřila se.

    Naštěstí ale hitovku začala hrát stále dokola kanadská rádia, a neunikla tak samozřejmě ani uším dívčího idolu Justina Biebera, který

    a po naivní „holce od vedle“ neštěkl ani pes. „Když si totiž poslechnete mou první desku, slyšíte, že jsem ještě nevěděla absolutně nic o tvorbě textů. Vždyť já je psala jako obyčejný deník. Navíc jsem do té doby byla taková hrozně nevinná a myslím, že občas by prostě nebylo na škodu, kdybych tuhle tvář dokázala ztratit,“ rozebírala zpěvačka pro stereogum.com příčinu svého neúspěchu. Přesto jsou ale deníky dodnes tím nejčastějším zdrojem, ze kterého Carly Rae Jepsen čerpá. Má jich prý schovaných víc než šedesát a pokaždé, když si během nočního psaní skladeb po hotelích neví rady, do nějakého z nich nahlédne.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    story

    4

  •  
    GraphicLineGraphicLine

    Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe

    Group

    Nejznámější hitovka Carly Rae Jepsen Call Me Maybe.

     
    GraphicLineGraphicLine

    Carly Rae Jepsen – Run Away With Me

    Group

    Aktuální singl z alba E•MO•TION, které vyjde 27. srpna 2015

     
     

    Lavina, která se strhla, odstartovala nejprve podpisem smlouvy se School Boy Records a pokračovala katapultováním skladby do čela hitparád v desítkách zemí. Stala se okamžitě také jednou z nejprodávanějších i nejstahovanějších písní posledních let, a Jepsen si dokonce vysloužila rovnou dvě nominace na Ceny Grammy.

    byl zrovna v Kanadě na dovolené. Primitivní letní „odrhovačka“ se mu zalíbila natolik, že svým milionům fanouškům na Twitteru vzkázal: „Call Me Maybe je asi nejvíc chytlavá písnička, kterou jsem ve svém životě slyšel.“ Když pak navíc se svými slavnými „kamarádíčky“ v čele s přítelkyní Selenou Gomez natočil video, v němž na písničku tancují, a ještě se za Carly přimluvil u svého manažera Scootera Brauna, rozpoutal kolem Jepsen neuvěřitelnou hysterii.

    Dodnes ale ze stínu vlastního úspěchu ještě vystoupit nedokázala. Žádný z jejích dalších singlů se už totiž nevryl pod kůži podobným způsobem. I přestože například duet s Owl City nazvaný Good Time má na YouTube skoro 171 milionů zhlédnutí, se 701 miliony, jenž nasbíralo Call Me Maybe, se to rozhodně srovnávat nedá. „Pokud mám být upřím

    Bieber si ji dokonce natolik oblíbil, že si ji vzal jako předskokanku na památné Believe Tour, při němž se několikrát pozvracel (prý z mléka) přímo na pódiu, a později s ní dokonce natočil duet Beautiful. „Je skvělé s ním každý večer vystupovat a cítit jeho zapálení pro věc. Navíc jsem strašně vděčná za veškerou jeho podporu, i když absolutně nechápu, proč si vybral zrovna mě,“ přiznala zpěvačka. Je si totiž dobře vědoma toho, že nebýt Bieberovy podpory, její cesta za slávou by byla nejspíš mnohem delší.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    story

    5

  •  
    GraphicLineGraphicLine

    Carly Rae Jepsen

    Group

    Narodila se 21. listopadu 1985 v Mis­sion v Kanadě. Už jako malá snila o tom, že se stane hvězdou, a za velké podpory rodičů se účastnila různých castingů a pěveckých soutěží. V roce 2007 dokonce obsadila třetí místo v Canadian Idolu a svou písní Call Me Maybe uchvátila v roce 2011 nejprve zpěváka Justina Biebra a poté prakticky celý svět. Byla předskokankou americké skupiny Hanson, zahrála si sama sebe v jedné epizodě seriálu 90210, a dokonce si střihla i roli Popelky na Broadwayi. Kromě Justina Biebra natočila píseň například i s Owl City a pod svá křídla si ji vzal manažer Scooter Braun. Jejím velkým přáním do budoucna je vyjít z vlastního stínu a zazpívat si s Katy Perry. Na svém kontě má zatím dvě studiová alba Tug of War (2008) a Kiss (2012). Třetí počin s názvem Emotion vyjde 21. srpna.

    GraphicLineGraphicLine

    Neuvěřitelně mě děsí, že bych skončila ve škatulce, v níž mě definuje jen jediná skladba

    Jak se kanadská hvězdička vypořádá se stínem vlastního úspěchu, se budeme moci přesvědčit už jednadvacátého srpna, kdy její třetí studiový počin vyjde. Natáčela ho v Los Angeles, New Yorku či Stockholmu a kromě už zmiňovaných umělců se na jeho vzniku podíleli třeba i Greg Kurstin nebo Max Martin. „Můžete se těšit na nahrávku ovlivněnou osmdesátými lety. Jakmile jsem totiž začala tímhle stylem psát, nešlo to zastavit,“ těší se na výsledek sama zpěvačka.

    Právě obrovský stres a tlak ji ale přinutily k neuvěřitelnému nasazení při práci na novém albu. Napsala prý dokonce 250 skladeb. „Většina z nich je ale jen experiment. Kvůli tomu, že nemám moc cit pro hity, vybírali se mnou finální jedenáctku hlasováním všichni známí a samozřejmě i lidé ve vydavatelství,“ vyprávěla.

    Ke spolupráci si přizvala například Siu, se kterou prý vytvořila „dívčí hymnu“, a pozvánku dostaly i její nejoblíbenější autorky Tegan a Sara. S indie sesterskou dvojicí se prý snažila přijít na recept, podle něhož byla „namíchaná“ pecka Girls Just Want To Have Fun, která je v jejích očích nejlepším popovým kouskem. Navíc se do textů snažila dostat o ždibec víc sexu a své rýmy prý donutila zase o něco zestárnout.

    ná, tak mě neuvěřitelně děsí, že bych skončila ve škatulce, v níž mě definuje jen jediná skladba,“ přiznala pro stereogum.com a dodala, že Call Me Maybe jí sice dodalo vášeň k tomu, aby se dál věnovala hudbě, ale kvůli dosud nepřekonanému úspěchu na sebe cítí ohromný tlak.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    story

    6

 
×
Čtete:
2015/8
Carly Rae Jepsen

Story 1/3

Led Zeppelin

Story 2/3

Led Zeppelin

Rozhovor

Priessnitz

Headliner

Vypsaná FiXa vs. Wohnout

TOP

KAMERA! KLAPKA! PRAHA!

R.I.P.

Ota Petřina

Rozhovor

Divokej Bill

Enface

Distrubed

Enface

James Harries

Enface

Jack Ü

Reportáž

Rock for People Europe

Fenomén

Red Bull Tour Bus

Rozhovor

Guano Apes

Reportáž

Glastonbury

TOP

10 letních hitů podle muzikantů

Song Story

Stardust

Anketa

Stalo se 2#

Rozhovor

Village People

Jídlo

Festivalové bašty II.

Rozhovor

Refused

Téma

Je to jenom hra

Téma

Tohle (ne)hrajte

Dialog

Mighty Sounds

Enface

Gabrielle Aplin

Rozhovor

Dream Theater

Pohledy

Colors of Ostrava

TOP

K soudu, ty hvězdo!

Čerstvé (z)boží

Rutka Laskier

Rozhovor

Halestorm

Insider

Sacha Skarbek

Bizár

Conchita Wurst

Test

H-D Kvíz

Ženský element

M.I.A.

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Nechte si vyprávět

Hard & Heavy

Ocelové srdce

Jazz & Blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary

Alternativa 1/2

Kroky podzem

Alternativa 2/2

Kittchen

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

The Chemical Brothers

Recenze

Recenze 20. 8. 2015

Recenze

Recenze 6. 8. 2015

Duel

Majk Spirit

Naživo

HIM

Naživo

Boy Wonder And The Teen Sensations, The Oxx, Dj Vegy

Naživo

Patti Smith, Horses

Naživo

Dr. John

Naživo

Festival Overtone

Naživo

The War On Drugs

Naživo

Robert Plant and The Sensational Space Shifters

Naživo

Benátská! Helloweenská přehlídka „Vesničanů“

Naživo

SázavaFest

Naživo

VR/Nobody, Aid Kid

Tipy

Kam vyrazit?

Festivaly

Úvod

Festivaly

Srpen, Září

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.