Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

R.I.P.

Apačka

Ve studiu

Support Lesbiens

Co poslouchá...

Míla Fürstová

Čerstvé (z)boží

Ghost of You

Headliner 1/2

Amy Winehouse

Headliner 2/2

Amy Winehouse

Headliner 2/3

Amy Winehouse

Story

Carly Rae Jepsen

Story 1/3

Led Zeppelin

Story 2/3

Led Zeppelin

Rozhovor

Priessnitz

Headliner

Vypsaná FiXa vs. Wohnout

TOP

KAMERA! KLAPKA! PRAHA!

R.I.P.

Ota Petřina

Rozhovor

Divokej Bill

Enface

Distrubed

Enface

James Harries

Enface

Jack Ü

Reportáž

Rock for People Europe

Fenomén

Red Bull Tour Bus

Rozhovor

Guano Apes

Reportáž

Glastonbury

TOP

10 letních hitů podle muzikantů

Song Story

Stardust

Anketa

Stalo se 2#

Rozhovor

Village People

Jídlo

Festivalové bašty II.

Rozhovor

Refused

Téma

Je to jenom hra

Téma

Tohle (ne)hrajte

Dialog

Mighty Sounds

Enface

Gabrielle Aplin

Rozhovor

Dream Theater

Pohledy

Colors of Ostrava

TOP

K soudu, ty hvězdo!

  • Group
     

    top

    Group
     
    Polygon
     

    1

    1

    GraphicLine
     

    Od lásky k nenávisti je jenom krůček. To pravidlo platí nejenom ve vztazích partnerských, ale i ve vztazích fanoušků a jejich idolů. Nedávná minulost přinesla několik příkladů, kdy idol fanouška natolik rozlítil, že ten jej nemilosrdně pohnal k soudu. Kdo myslíte, že uspěl?

    text JAROSLAV ŠPULÁK (PRÁVO)

    foto Shutterstock

    K soudu, ty hvězdo!

     

    8

    Miley Cyrus

    proti celé zemi

    Mistryní v urážení stovek až tisíců fanoušků najednou je již několik dlouhých měsíců laciná provokatérka Miley Cyrus. Bývalá americká dětská seriálová hvězda se rozhodla použít v cestě na popové výsluní starou ženskou zbraň, sice sexualitu, a maká na tom opravdu pečlivě. Loni v Mexiku twerkovala za pomoci dvou tanečníků s tamní státní vlajkou a došlo přitom i na otírání upoceného těla. Skupina mexických fanoušků ji za hanobení státního symbolu zažalovala o čtyři miliony dolarů. U soudu sice neuspěla, v Mexiku ale od té doby Miley moc rádi nemají.

    GraphicLineGroup
     
     
     

    7

    A$AP Rocky

    praštil zachránkyni

    Americký rapper A$AP Rocky se loni dostal do prekérní situace, když se musel zpovídat u soudu za napadení své velké fanynky Lisamarie Wade. Na koncertě ve Philadelphii od něho totiž dostala políček a k soudu šla s tím, že si nebyla vědoma jediného důvodu, proč se tak stalo. K rozuzlení došlo až při přelíčení. Svědci celého incidentu uvedli, že když A$AP Rocky odcházel z pódia, vrhla se na něho skupina fanoušků, která mu bránila v další cestě. Na jeho obranu se postavila jiná skupinka, ve které byla i Lisamarie Wade. A$AP Rocky byl z celé věci tak zmatený, že se rozhodl dojít do šatny stůj co stůj, a tak udeřil Wade v domnění, že mu brání v cestě. Byl to ale omyl, ona ho přišla zachránit. Vše skončilo omluvou.

    GraphicLineGraphicLine
     
     

    6

    Miguel skočil

    fanynce na hlavu

    Stagediving je disciplína, která je součástí koncertů už od šedesátých let. Skok z pódia do publika byl poprvé zaznamenán během vystoupení kapely Rolling Stones v Nizozemí v roce 1964, ovšem tehdy ještě neměl současné pojmenování. Je to hezká zábava, která se ale občas nepovede. Vyprávět by o tom mohl americký r’n’b zpěvák Miguel, se kterým se už dva roky táhne noční můra, kdy během vystoupení na Billboard Music Awards 2013 skočil mezi diváky a přistál rovnou na hlavě fanynky. Jak ukazuje záznam, hupsnul do davu bez přípravy a velmi bezohledně, a tak není divu, že poškozená divačka, která po doskoku umělce na svou lebku spadla na zem, nasměrovala celý případ k soudu a zažádala o odškodnění. Řízení stále probíhá.

    GraphicLineGraphicLineGroup
     
     
     

    5

    Steve Aoki

    zlomil fanynce krk

    Americký elektrohouseový hudebník a producent Steve Aoki momentálně dochází k soudu, kam se dostal za tři roky starý případ. V roce 2012 skočil během vystoupení v Hard Rock Café v San Diegu mezi fanoušky a zlomil přitom divačce Brittany Hickmanové krční obratel. Ta na místě ztratila vědomí. „Spadla jsem na zem a moji přátelé mi potvrdili, že mi skočil přímo na hlavu,“ řekla v rozhovoru pro pořad ABC 10 News. Pro jistotu žaluje i majitele podniku, ve kterém se koncert před třemi lety uskutečnil. Steve Aoki na celou věc reagoval slovy: „Nikdy jsem nechtěl během svých koncertů komukoli ublížit. Je mi skutečně líto, že se to stalo. Od svých právníků jsem ale dostal instrukci, abych o celé věci v médiích nemluvil, neboť celá ta záležitost je u soudu. Děkuju za vaše pochopení.“

    GraphicLineGraphicLine
     
     

    4

    Žaloba za

    špatný koncert

    V roce 2013 měla americká skupina Creed svá nejlepší léta za sebou. Nebyla nicméně ještě na konci kariéry a neustále koncertovala. Jedno její vystoupení bylo tak příšerné, že se čtyři lidé z publika rozhodli zažalovat zpěváka Scotta Stappa za to, že ho zásadně zkazil. Usoudili, že byl natolik opilý, že nebyl ve stavu obstojně vykonávat roli zpěváka. U soudu samozřejmě neuspěli.

    GraphicLineGraphicLine
     
     

    3

    Napadený

    Marilyn Manson

    Marilyna Mansona napadl letos v dubnu v restauraci v kanadské provincii Alberta muž, který tvrdí, že vzal spravedlnost do vlastních rukou, aby nemusel k soudu. Udeřil ho do obličeje, protože Manson prý nazval hanlivým výrazem jeho přítelkyni. Manažer zpěváka jeho tvrzení popřel a uvedl, že Manson incident nevyprovokoval. Jeho vyjádření potvrdil i na místě přítomný jiný fanoušek Johnny Scott, jenž pro deník Toronto Sun uvedl, že muž hudebníka napadl poté, co se s ním chtěla vyfotit jeho přítelkyně. „Marylin Manson se ke každému choval kamarádsky, fotku udělal s každým, kdo o to požádal, a kdo chtěl autogram, dal mu ho. Jen si povídali a ten chlápek ho jednoduše udeřil do obličeje, bez jakékoli předešlé provokace,“ objasnil Scott. Dodal, že Mansonovi po útoku tekla z nosu krev. Na místo incidentu přivolali i policii, která případ na místě uzavřela. Manson chtěl fanouška žalovat, nakonec od toho ale ustoupil. Fanoušek také nikoho nežaloval.

    GraphicLineGraphicLine
     
     

    2

    Rod Stewart

    ukopl nos

    Rod Stewart se v říjnu roku 2012 během vystoupení v Las Vegas pokusil fanoušky pobavit svým fotbalovým mistrovstvím a zažongloval si na pódiu s míčem. Nakonec ho prudce vykopl mezi diváky, což učinil tak nešťastně, že zasáhl obličej třiapadesátiletého Mostafy Kasheho z Kalifornie. Ten skončil s frakturou nosu v lékařské péči. Zpěvák se mu za to neomluvil a odmítl mu v první fázi vyplatit jakékoli odškodné. Fanoušek proto Stewarta zažaloval, a tak se nakonec dohodli mimo soudní síň. Kashe žádal odškodné ve výši deseti tisíc dolarů a proplacení služeb právníků. Kolik dostal, však není známo.

    GraphicLineGraphicLine
     
     

    1

    Drtič zubů

    Axl

    Australan Darren Wright zažaloval před dvěma lety frontmana amerických Guns N’Roses Axla Rose za to, že mu mikrofonem vyrazil zub. V rozhovoru pro The West Australian popsal svůj zážitek takto: „Nejprve jsem vnímal oslepující explozi bílých světel a následně jsem cítil úder do úst. Měl jsem pocit, jako by mě někdo praštil, a chvíli jsem netušil, co se děje. Pak jsem jazykem nahmatal v ústech úlomky zubu a kdosi se mi plazil u nohou, kde ležel mikrofon.“ Axl totiž na vystoupení, které se konalo 9. března 2013 v australském Perthu, mrštil do davu mikrofonem a trefil Wrighta. Ten ho zato pohnal k zodpovědnosti a požadoval náhradu za léčení, které ho stálo až pět tisíc dolarů. U soudu neuspěl. Ironicky na to konto vyznělo gesto promotéra koncertu Andrewa McManuse, jenž se zraněnému fanouškovi za incident omluvil a jako satisfakci mu nabídl mikrofon podepsaný samotným Axlem. Wright to odmítl se slovy, že nějaký mikrofon mu jeho vyražený zub nenahradí, což je svatá pravda.

    GraphicLineGraphicLineGraphicLine
     
 
×
Čtete:
2015/8
K soudu, ty hvězdo!

Čerstvé (z)boží

Rutka Laskier

Rozhovor

Halestorm

Insider

Sacha Skarbek

Bizár

Conchita Wurst

Test

H-D Kvíz

Ženský element

M.I.A.

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Nechte si vyprávět

Hard & Heavy

Ocelové srdce

Jazz & Blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary

Alternativa 1/2

Kroky podzem

Alternativa 2/2

Kittchen

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

The Chemical Brothers

Recenze

Recenze 20. 8. 2015

Recenze

Recenze 6. 8. 2015

Duel

Majk Spirit

Naživo

HIM

Naživo

Boy Wonder And The Teen Sensations, The Oxx, Dj Vegy

Naživo

Patti Smith, Horses

Naživo

Dr. John

Naživo

Festival Overtone

Naživo

The War On Drugs

Naživo

Robert Plant and The Sensational Space Shifters

Naživo

Benátská! Helloweenská přehlídka „Vesničanů“

Naživo

SázavaFest

Naživo

VR/Nobody, Aid Kid

Tipy

Kam vyrazit?

Festivaly

Úvod

Festivaly

Srpen, Září

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.