Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Editorial

Editorial

Novinky

Co se děje

Ve studiu

5 otázek pro … Prago Union

Zaostřeno

Glastonbury

Největší festival vzbuzuje kontroverzi

Zaostřeno

Žánrové ceny Anděl

Důstojnější, ale haproval zvuk

Obrazem

Očičkem Nožičky

Headparáda

Redakční tipy

Zaostřeno

Čistý festival

Zaostřeno

Deftones

Už to bude...

Můj soundtrack

Michaela Doubravová

Anojsem řekla u Eda Sheerana

Čerstvé (z)boží

Cocaine Party

Bordel za všech okolností

Headliner

Bára Poláková

Fakt jsem vyjukaná?

Fenomén

Jednou a dost

TOP

Máš na to!

  • Chystáte se na pracovní pohovor? Zkoušku? Čeká vás klíčové sportovní utkání? Kromě koncentrace a ustavičné přípravy potřebujete také pořádné povzbuzení. Headliner proto přináší seznam songů napříč žánry, které vás nahecují a dodají potřebnou energii. Pozor, ať vám sebevědomím ramena nenarostou tak, že vám nebude stačit šířka chodníku!

     

    Máš na to!

    aneb 21 nej hecovacích songů

    21

    8

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    9

    10

    11

    12

    13

    14

    15

    16

    17

    18

    19

    20

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    Hymna vítězství

    Vytřískat z příležitosti všechno

    Nejvášnivější riff na planetě

    Stoprocentní motivátor

    Dostat ze sebe to nejlepší

    Chuť absolutní moci

    Poslat všechny k čertu

    Instrumentální životabudič

    Jsem prase a jsem na to hrdej

    Energie, které nelze uniknout

    Ze dna na vrchol

    Uplout problémům

    Frajerství rockové hvězdy

    Miluju život, život miluje mě

    Rockyho vzpruha

    Přívaly radioaktivního adrenalinu

    Slavnostní návrat domů

    Čekání na explozi

    Chvalozpěv vyvrhelů

    Nedržet se zpátky

    Queen – We Will Rock You

    Eminem – Lose Yourself

    Red Hot Chili Peppers – Can’t Stop

    Fort Minor – Remember the Name

    Foo Fighters – Best of You

    Kanye West – POWER

    Rage Against The Machine –
    Killing In The Name

    Jorge Quintero – 300 Violin Orchestra

    The Heavy – How You Like Me Now?

    Metallica – Enter Sandman

    Drake – Started From The Bottom

    Awolnation – Sail

    Arctic Monkeys – R U Mine?

    VLADIMIR 518 – Planeta praha

    Survivor – Eye of the Tiger

    Imagine Dragons – Radioactive

    Diddy ft. Skylar Grey – Coming Home

    The Hives – Tick Tick Boom

    X Ambassadors
    ft. Jamie N Commons – Jungle

    The Chemical Brothers – Galvanize

    Dup – dup – tlesk, dup – dup – tlesk! Legendární rytmus z dílny Queen, který propojuje kapelu a publikum jako máloco. „Uvažoval jsem, co by diváci mohli dělat. Došlo mi, že se sice všichni mačkají v davu, ale můžou tleskat a dupat. Ráno jsem se probudil a složil We Will Rock You,“ prozradil kytarista Brian May. Při poslechu před ústní zkouškou nebo turnajem v šachách si budete jisti, že svého soupeře doslova rozšlapete.

    Kdybyste měli jednu šanci získat vše, co jste kdy chtěli. Využili byste ji, nebo si ji nechali proklouznout mezi prsty? Toť legendární řečnická otázka, kterou Eminem odpaluje megahit Lose Yourself. Ať už se chystáte na duel v rapu, nebo na kobereček ke svému šéfovi, textový génius z Detroitu vás na to znamenitě připraví. Příležitost často přichází jen jednou, tak z ní koukejte vytřískat všechno! A pokud vám to nebude stačit, pusťte si i Eminemovo lyrické veledílo Till I Collapse.

    Žijte vášnivě a osobitě! Přesně tuhle myšlenku vám vnukne nekontrolovaná pecka kapely, která se kréda drží už nějaký ten pátek. Red Hot Chili Peppers to s kytarovými i basovými riffy zkrátka umí, málokterá rocková písnička začíná tak svůdně jako Can’t Stop. Pusťte si ji třeba po probuzení. Místo snídaně do sebe hodíte energiťák a nažhavením vyskočíte bez rozmýšlení oknem.

    Připraveni? Jedeme! Pokud někdo věděl, jak přesvědčit lidi, aby si zapamatovali jeho jméno, byl to Mike Shinoda z Linkin Park. Coby Fort Minor nám v ódě s kulervoucím beatem nastínil, čím vším si musí muzikant projít, aby se prosadil. Dnes už všichni víme, „že je to z deseti procent o štěstí, z padesáti o bolesti“ a tak dále. Když už jsme u matematiky – Remember the Name je stoprocentní motivátor.

    Otázku, jak nejlépe využít svůj potenciál a vystoupit z komfortní zóny, vám jistě zodpoví Dave Grohl. V mistrovském díle jeho Foo Fighters je totiž slovo „best“ použito rovnou čtyřicetkrát! Best of You naznačuje dvě věci. Zaprvé: v jakékoli činnosti se musíte snažit být nejlepší. Ne druhý nejlepší. Absolutně nejlepší. Zadruhé: žádný zpěvák nemá tak dokonalý chrup jako Dave Grohl.

    Jak chutná absolutní moc? Určitě sladce. A zní přesně jako jeden z největších hitů Kanyeho Westa. Ačkoli v něm geniální rapper ujišťuje, že by nikdo neměl mít tak velikou sílu, výrazným beatem i projevem nám dává najevo, že můžeme dokázat všechno. „Každý superhrdina potřebuje svou hudební znělku,“ rapuje West. Pecku Power by určitě s radostí přijal rovnou Captain America.

    Anarchisti Rage Against the Machine se s tím nikdy zbytečně nemazlili. Jejich nejznámější dílo dává jasně najevo, že je cizí příkazy nezajímají. Zvlášť od lidí, kteří jsou sami zkažení. Stejný postoj postihne i vás. Necenzurovaná verze Killing in the Name obsahuje to krásné anglické slovíčko počínající písmenem F hned šestnáctkrát. To samo o sobě svědčí o nelibosti RATM k autoritám, ne? Varování: neposlouchat před rozhovorem s nadřízeným.

    Producent Jorge Quintero v sedmnácti letech ze srandy složil skladbu, která se stala fenoménem. K předzápasovému nabuzení hráčů ji využívají ve všech sportovních ligách včetně NHL, NBA a NFL. Jorge je příkladem toho, že i neznámý kluk, o němž na webu ani nedohledáte, odkud pochází, dokáže svou snahou dobýt svět. Díky jeho orchestrálnímu životabudiči to zvládnete taky.

    Hit britské indie čtveřice vystihuje situaci, kterou zažil každý muž s nosánkem nahoru. Jde o moment, kdy děvčeti prozradíte všechny ty škaredé věci, které jste v životě dělali. Ale vlastně je vám to úplně fuk a jste na sebe pyšní. „Někdy se chlap dostane do pozice, kdy si to může dovolit. Vylíčí, jaké prasárny zažil, a zeptá se jen: Jak se ti líbím teď, kotě?,“ vysvětluje zpěvák Kelvin Swaby. Ujišťujeme, že s The Heavy ve sluchátkách se nabonzujete i té největší krasavici v baru.

    Veledílo Metalliky o nočních můrách vás nenechá spát. Místo toho radši s chutí absolvujete dvě dvanáctihodinové směny v továrně v kuse. Úvodní gradace Enter Sandman působí, jako by se k vám se zdviženou rukou blížil stokilový řízek a vy věděli, že jeho levému háku prostě neuniknete. Touhle písní kapela často zakončuje své koncerty, a vy díky ní zaručeně dokončíte jakoukoli činnost.

    Ač jste asi svou kariéru nezahájili v ghettu a teď nejste světoznámý rapper, tenhle verbální diktát na vás zabere. Nasaďte sluneční brýle, mračte se a všem dejte najevo, že jste lepší než oni. Neslušné, ale s největším hitem Draka v uších naprosto přirozené. „Lidi tvrdí, že jsem nikdy nebyl na dně, nezažil hlad. Jo, o tom pochybuju, vole,“ rapuje Drake. Těžko říct. Na vrchol se ale rozhodně vyškrábal.

    Aaron Bruno si prý na střední vysloužil přezdívku Awol, tedy označení pro zběha nebo člověka, který z místa odchází bez svolení. Školu měl tenkrát totiž trochu na háku. Z přezdívky vzešlo jméno projektu Awolnation a hlavně úderný elektro-rockový hit Sail. I ten pojednává o tom, jak je jednodušší před problémy prostě utéct. A přestože si okrajově pohrává i s myšlenkou sebevraždy, zvukově vás přinutí žít naplno.

    Zapněte si bezpečnostní pás, učísněte si pěšinku a vyrazte na nespoutanou rock’n’rollovou jízdu! Nikdo není takový frajer jako Alex Turner ve videoklipu k náloži R U Mine? Po jeho vydání si Arctic Monkeys oblékli křiváky a zamilovali si starou dobrou image „britských fuckin‘ rockstars“. Vy na tom budete podobně, energii a frajerství tohohle songu se nedá ubránit.

    Planeta Praha vám prostou procházku po české metropoli pozvedne na sebevědomé putování, při němž budete nad vším uvažovat trochu jinak. Nebudete chtít dopadnout jako ten „starej chlap, kterýmu už zbyl jen pes a chlast“. Daleko radši se stanete tím, který „nikdy na nic nezatrpk, makal furt dál, o deset let později už narval sál“. Tak jako Vladimir 518. Navíc si uvědomíte, že ať se věci mají jakkoli, život vás stejně miluje.

    Jeden z nejznámějších filmových songů a hudební synonymum pro překonávání vlastních limitů. Aby ne, vždyť ho k tréninku na filmovém plátně poslouchala legenda boxu Rocky Balboa. Notoricky známá melodie dodnes funguje jako vzpruha, kterou si pustíte vždy, když vás čeká jakákoli výzva. „Nikdy nás nenapadlo, že lidi tak dostane. Prostě jsme jen napsali song pro film,“ vzpomíná Jim Peterik, zakladatel skupiny Survivor.

    První a stále nepřekonaný hit Imagine Dragons servíruje dávky adrenalinu jak Pablo Escobar bedny kokainu. V zajetí syrových rytmických úderů do bubnu vyskočíte ze židle. Radioactive byl použitý ve videohrách Assassin’s Creed nebo NBA 2K14, které jsou zárukou akce. Vůbec nejlepší efekt má ale v oficiálním videoklipu, kde dodává sílu outsiderovi v ilegální bitvě plyšových příšerek.

    Vracím se domů, stavte slavobránu! Znáte ten pocit, když se po delší době navrátíte do rodného města? Víte, že jste ušli kus cesty a doby, kdy jste si před barákem hráli s balónem, jsou už tytam. Takový feeling dokázal zhudebnit rapper Diddy alias Puff Daddy se zpěvačkou Skylar Grey. Coming Home se stal například osobní hymnou LeBrona Jamese, když se rozhodl vrátit do rodného Ohia k týmu Cleveland Cavaliers. Je to nejen ultimátní motivace, ale i symbol nového začátku.

    Buďme upřímní, asi každý song švédských The Hives vás vyburcuje rychlostí Usaina Bolta. Pokud ale existuje jeden, který lehce převyšuje ty ostatní, je to Tick Tick Boom. Víte, že vás čeká exploze, a pomalu ji odpočítáváte. A je to přinejmenším exploze rock’n’rollu a nefalšované energie! Zkoušeli jste tuhle smršť zahrát v Gui­tar Hero? Nic náruživějšího neexistuje. Je to výbuch, na který se vyplatí čekat.

    Electrorockové propojení se spoustou swagu. Zpěváka, který vás dokola vyzývá, abyste ho následovali do městské džungle, poslechnete. „Chtěli jsme stvořit skladbu pro ty, kteří žili na kraji společnosti nebo vyrůstali ve špatných podmínkách,“ vysvětluje producent písně Alex Da Kid. Kvůli chlupy ježícímu beatu si ji mimochodem zamilovalo i marketingové oddělení sluchátek Beats by Dr. Dre.

    Svět se neustále drží zpátky. Proto bychom se měli stát příkladem pro ostatní a zbytečně se nepřiposrat. Z této ideje před jedenácti lety vycházela nadčasová vize elektronického dua The Chemical Brothers. Nejen cena Grammy svědčí o tom, že na něco kápli. U Galvanize se na tanečním parketu i mimo něj rozhodně zpátky držet nebudete.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    text Vojta Tkáč

    foto Lolostock/Shutterstock.com

    7

     

    Férovka s Mikem Tysonem

    Kasabian – Club Foot

    Přestože byste normálně neublížili ani mouše, písně Kasabian v čele s Club Foot dělají divy. Na koncertu se nevyhnete účasti v mosh pitu a s načerpanou energií si troufnete na férovku vyzvat i Mika Tysona. „Song je o lásce a životě. Když jsme ho psali, tak zrovna vypukla válka v Iráku,“ řekl před lety kytarista Serge. Ano, po poslechu se vám bude chtít žít a milovat na maximum!

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    TOP

     
     

    1

    1

 
×
Čtete:
2016/4
Máš na to!

Rozhovor

The Offspring

Už nikam nespěcháme

TOP

WTF

9+1 klip, které vypadají jako apríl

Enface

Kygo

Od fotbalisty k dýdžejské superstar

Rozhovor

Indy

Ideální míra druhé puberty

Fenomén

Dancehall Queen

Jak se vrtí zadkem na reggae

Hlášky

Zakk Wylde

Hlavně nesmí dojít pivo

Story

Last Shadow Puppets

Vedlejšák nejlepších kámošů

Téma

14 andělských objevů

Rozhovor

Years  & Years

Oslavujeme skutečnou sexualitu

Headliner

Gwen Stefani

To album mi zachráilo život

Televize

Videorama

Rozhovor

Beata Hlavenková

Story

Travis

Z hospody na Glastonbury

Rozhovor

The Lumineers

První deska byla jako první rande

Songstory

Tata Bojs

Virtuální duet

Enface

Klyne

Ať lidí tančí

Rozhovor

Radimo

Rap naživo a lesní školka

Jackie Crash

Pop punkový trip na ostrovy

Rozhovor

Toy Dolls

Považovali nás za vtip

TOP

12 vzrušujících bokovek

Insider

Pavel Fuksa

Jak předat pocit z hudby

Kvíz

Headliner test

Retro

Brian Eno

Nejlépe placená práce pro zbabělce

Vizuál

David LaChapelle

Zkáza s krásou

Průvodce

Hard Rock Cafe

Jak Dylan spustil revoluci

Rozhovor

King Charles

Enface

Patrick Wolf

Divočení všežravého vlka

Ženský element

Kesha

Bláznivý a krásný život?

Heavy 1/2

Natvrdo

Heavy 2/2

Crossfaith

Hip Hop

Elementy ulice

Folk

Bez cancáku

Klasika

Teď vážně

Indie

Ty kytary!

Jazz a blues

Bluesbar

Alternativa 1/2

Kroky podzem

Alternativa 2/2

Josef Jindrák (Polí 5)

Ztraceno v překladu

EDM

MDMA

Mluvené slovo

Vyprávěj

Recenze měsíce

Pet Shop Boys

Super

Recenze

21. 4. 2016

Recenze

7. 4. 2016

Duel

Lucie Bílá

Hana

SMS REC

SMS Recenze

Naživo

Narozeniny Radia RockZone

Naživo

Lenka Dusilová

Naživo

Skepta

Naživo

Charles Aznavour

Naživo

Emma Smetana

Naživo

Mass

Božský Dyk a střípky hvězdného světa

Naživo

Trikot

Blízké setkání třetího druhu

Naživo

Mandrage

Diskopříběh z Plzně

Naživo

Adrian T. Bell

Koncert s nádechem luxusu

Kalendárium

Památné dny

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.