Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

  •  
     

    1

    1

    novinky

    co se děje…

    Čeští příznivci The Cure byli na konci listopadu jistě štěstím bez sebe. Kapela se totiž po osmi letech vrátí do Prahy a vystoupí 22. října v O areně. Pražskou zastávku světového turné oznámila i Rihanna, která přijede 26. července do Edenu. Mimochodem, zpěvačka okolo nové desky Anti hodně mlžila a vydala ji nečekaně před pár dny. (JK)

    Debutové album At Least For Now britského hudebníka Benjamina Clementina získalo letošní Mercury Prize. I Clementine věnoval své album Paříži, ovšem s nešťastným pátkem třináctého to výjimečně nemá nic společného. Do Paříže se zpěvák z Británie odstěhoval, když mu bylo 19, a šest let tam žil. Šest měsíců se protloukal na ulici. Vydělával si hraním v metru. „Uvědomil jsem si, že jsme si všichni rovni a že všechno je to o tom si vzájemně pomáhat, naučil jsem se od Paříže mnoho. Vyrostl jsem tam v muže,“ řekl mimo jiné při přijímání ceny. (ŠH)

    Kromě svaté Terezy se v posledních dnech mluví i o svaté Cecílii. Saint Cecilia se jmenuje hotel v Texasu, kde během dvou víkendů říjnového festivalu Austin City Limits pobývali a nahráli pět písní Foo Fighters. Vzniklé EP skupina nazvala Saint Cecilia a darovala je zdarma fanouškům. Dave Grohl písně doprovodil dopisem, ve kterém naznačil, že si kapela dá pauzu na dobu neurčitou. EP věnovala obětem teroristického útoku v Paříži. (ŠH)

    Alba 25 zpěvačky Adele se prodalo
    2,3 milionu kopií za první tři dny. Během jednoho víkendu se tak stalo nejprodávanějším albem roku. Adele se zdá být v klidu a zatímco bortí žebříčky, převléká se v pořadu BBC za imitátorku a dojímá tím své fanoušky po celém světě. (ŠH)

    Další velká jména

    Mercury Prize pro debutové album

    Foo Fighters si odpočinou

    Adele žertuje a prodává

    Do léta je ještě daleko, ale jeden z největších tuzemských festivalů Colours of Ostrava už potvrdil první účinkující. S novým elektronickým projektem Anohni přijedou Antony and the Johnsons nebo divocí CC Smugglers, britská banda buskerů, kteří kombinují několik žánrů od swingu až po americanu. (JK)

    Islandská skupina potvrdila, že pracuje na novém materiálu. Fanoušci si můžou začít kousat nehty – desku Sigur Rós ještě neoznámili, ale na nadcházejícím evropském turné hodlají hrát co nejvíc nových skladeb, aby si vyzkoušeli, jak na ně publikum reaguje. (JK)

    Příznivci tvorby Kateřiny Winterové a Jana P. Muchova zažívají v těchto dnech lehkou extázi. Skupina The Ecstasy of Saint Theresa se probouzí z dlouhého spánku, natáčí nový materiál a vyzývá fanoušky, aby si vyhradili 6. února 2016 čas. Ten den se bude konat její první koncert po letech. Dobrá zpráva je, že nebude jediný. Kapela se chystá v létě hrát. Zatím poslední album Watching Black vyšlo v roce 2006, o pět let později EOST vydali na DVD živák 101010. Na tento návrat se těšíme. (ŠH)

    Jakub Prachař a František Soukup dávají pro zimní sezónu znovu dohromady Nightwork. Ve formaci podle předpokladu nebude vystupovat Vojta Dyk, který se věnuje své kariéře s bigbandem a se zbytkem formace příliš nevychází. Za mikrofonem ho nahradí Ezy Hýbl, který se v minulosti zkoušel prosadit s kapelou EzyWay. (HV)

    Colours hlásí první hosty

    Sigur Rós zkouší naživo

    Probuzení The Ecstasy of Saint Theresa

    Nightwork bez Dyka

     
     

    V prvním rozhovoru po tragickém pátku třináctého listopadu frontman Eagles of Death Metal Jesse Hughes deklaroval, že chce s kapelou hrát na znovuotevření klubu Le Bataclan, který byl terčem teroristických útoků. Během těch bylo zabito 89 lidí včetně členů kapelní crew. „Fanoušci se schovávali v naší šatně, ale ti zabijáci se tam stejně dostali. Zabili všechny kromě kluka, co se schoval pod moji koženou bundou,“ popsal tragický večer v rozhovoru pro Vice. Koncertem chce kapela dokázat, že tu je pro fanoušky. (HV)

    Eagles of Death Metal zpět do Bataclanu

     
 
×
Čtete:
2015/12
Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

Ve studiu

5 otázek pro Prague Conspiracy

Můj soundtrack

Kristýna Kolocová

Čerstvé (z)boží

Nèro Scartch

Headliner 1/3

Coldplay

Headliner 2/3

Chris Martin

Headliner 3/3

Coldplay

Tipy

35 zaručených vánočních dárků

Rozhovor

Prostitutes

Star Wars

9 hudebníků, které provází Síla

Headliner

KLARA.

Rozhovor

Chris Corner

Art

7 nej uměleckých obalů

Jackie Crash

YellowCard

Téma

Poslední dny Johna Lennona

Story

Motley Crue

R.I.P.

Ice B byl bůh

Reportáž

Slza

TOP

9 největších vánočních hitů

Rozhovor

Struneři

Ženský element

Grimes Ještě divnější, než se zdá

Rozhovor

Anti-Flag

Televize

Videorama

TOP

11 pánů kteří znějí jako dámy

Vizuál

Warren FU

Retro

Frank Sinatra

Rozhovor

Katarína Knechtová

Test

H-D Kvíz

Insider

Barry Dickin

Song Story

Chris Isaak

Enface

Wolf Alice

Story

Johny Depp

Kalendárium

Památné dny

Hip Hop 1/2

Elementy ulice

Hip Hop 2/2

Dian

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Vyprávěj

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary!

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

Adele

Recenze

Recenze 17. 12. 2015

Recenze

Recenze 3. 12. 2015

Duel

Mandrage

Recenze

SMS Recenze

Naživo

Kraftwerk

Naživo

Everything, Everything

Naživo

Editors

Naživo

Converse

Naživo

A Place to Bury Strangers

Naživo

Wombats

Naživo

Whitesnake

Naživo

Cassandra Wilson

Naživo

Slash

Naživo

Máchův Brooklyn

Naživo

IAMX

Naživo

Ben Cristovao

Naživo

ZAZ

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.