Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

Ve studiu

5 otázek pro Prague Conspiracy

Můj soundtrack

Kristýna Kolocová

Čerstvé (z)boží

Nèro Scartch

Headliner 1/3

Coldplay

Headliner 2/3

Chris Martin

Headliner 3/3

Coldplay

Tipy

35 zaručených vánočních dárků

Rozhovor

Prostitutes

Star Wars

9 hudebníků, které provází Síla

Headliner

KLARA.

Rozhovor

Chris Corner

Art

7 nej uměleckých obalů

Jackie Crash

YellowCard

Téma

Poslední dny Johna Lennona

Story

Motley Crue

R.I.P.

Ice B byl bůh

Reportáž

Slza

TOP

9 největších vánočních hitů

Rozhovor

Struneři

Ženský element

Grimes Ještě divnější, než se zdá

Rozhovor

Anti-Flag

Televize

Videorama

TOP

11 pánů kteří znějí jako dámy

Vizuál

Warren FU

Retro

Frank Sinatra

Rozhovor

Katarína Knechtová

Test

H-D Kvíz

Insider

Barry Dickin

Song Story

Chris Isaak

Enface

Wolf Alice

Story

Johny Depp

Kalendárium

Památné dny

Hip Hop 1/2

Elementy ulice

Hip Hop 2/2

Dian

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Vyprávěj

Hard & heavy

Ocelové srdce

  •  
     
     

    text JAROSLAV ŠPULÁK (PRÁVO)

    Vše podstatné z tvrdé hudby
    na jednom místě

    | Guns N’Roses | Black Sabbath | Harlej |
    | SikTh | Devin Townsend | Firespawn | Belphegor |

    Ocelové srdce

     
     

    5

    hard and heavy

    1

  •  
     

    Zdá se, že bychom se v příštím roce mohli dočkat významné události. Původní sestava americké kapely Guns N’Roses se prý dala dohromady a připravuje se na turné. Magazínu Dish Nation to potvrdil anonymní zdroj. Podle něho se kytarista Slash a zpěvák Axl Rose dohodli, že svolají původní sestavu.

    Tato informace navazuje na ty, které se objevily již dříve. Slash v nich tvrdil, že pokud jde o něho, nechal by se ke comebacku mateřské kapely přemluvit. Navíc do sebe všechno dobře zapadá, protože Guns N’Roses nefungují, co víc, ze sestavy odcházejí muzikanti, a Slash je na turné, které do konce roku skončí a pak by měl mít volno.

    Původní Guns N’Roses prý chystají turné

     
     
     

    | Naděje měsíce |

     
     

    Guns N’Roses:

    November Rain

    Pokud jde o složení původní sestavy, neočekává se, že se v ní objeví všichni skuteční zakladatelé, ale že půjde o sestavu nejslavnější, tedy s Izzym Stradlinem u kytary, Duffem McKaganem u baskytary a Stevenem Adlerem u bicích.

    „Mnoho věcí se změnilo. Nemáme už mezi sebou spory, nemáme už mezi sebou boje. Média to navíc dost nafoukla. Kdyby to všichni z vlastního přesvědčení chtěli, myslím si, že by náš návrat fanoušky potěšil. Mohli bychom se o tom pobavit. Nikdy neříkej nikdy,“ sdělil nedávno Slash.

    V srpnovém rozhovoru pro magazín Loudwire tentýž Slash řekl, že se s Axlem měli smířit už dávno. „Je dobré rozpustit negativní energii, která mezi námi byla tak dlouho,“ uvedl. „Na to, jestli se vrátíme, ale nemůžu odpovědět. Tohle téma radši opustíme, to je stará záležitost.“

     
     

    5

    hard and heavy

    2

  •  
     

    Přestože fanoušci britské hardrockové legendy Black Sabbath po letním ohlášení posledního turné v koutku duše doufali, že se kapela ještě rozhodne nahrát album a přidat pár let existence navíc, nebude to tak. Zpěvák Ozzy Osbourne minulý měsíc rázně zopakoval, že skupina po absolvování rozlučkového turné s názvem The End skončí.

    Konec nadějí,
    Black Sabbath odcházejí

     
     
     

    | Definitiva měsíce |

     
     

    Black Sabbath:

    Ironman

    dohromady kapelu. A tak jsme začali od nuly a naše první album vyšplhalo v žebříčku rovnou na druhé místo. Od té doby jsme se nikdy nepodívali zpět,“ zavzpomínal.

    Rozlučkové turné The End odstartuje v lednu. Do pražské O areny kapela dorazí 30. června 2016.

    „Neříkám, že už nikdy po boku Geezera nebo Tonyho nevystoupím, ale oficiálně jako Black Sabbath končíme. Vrátím se ke svým sólovým věcem,“ prohlásil. Prozradil také, že se kapela rozhodla rezignovat na nahrávání alba na rozloučenou, protože by to dlouho trvalo. „Trvalo by to tři nebo čtyři roky, to už by mi bylo sedmdesát nebo jednasedmdesát let. Takže jsme se rozhodli pouze pro rozlučkové turné,“ vysvětlil.

    Zavzpomínal ale na začátky kapely. „Začínali jsme jako děti. Nejvíce si vážím toho, že jsme nebyli skupinou v hlavě nějakého magnáta. Byli jsme čtyři děcka z místa, které se jmenovalo Aston. Bylo to příšerné místo za levné nájemné a my si řekli, že tam dáme

     
     

    5

    hard and heavy

    3

  •  
     

    Dvacet let oslaví 5. prosince ve Velkém sále Lucerny v Praze česká kapela Harlej. Koncert bude vyvrcholením turné, jež pětice podniká od listopadu v sálech, ve kterých si v minulosti udělala jméno. Hostem série je zpěvák Vláďa Šafránek, který je spoluzakladatelem formace, nicméně z ní v roce 2006 odešel. U mikrofonu jej tenkrát nahradil Tomáš Hrbáček a kapela funguje dál.

    Harlej zase se Šafránkem

     
     
     

    | Výročí měsíce |

     
     

    Harlej:

    Z Cuby kiwi

    kytarista a spoluzakladatel kapely Tonda Rauer. Harlej vydal za dvacet let existence jedenáct řadových alb.

    Na české poměry má nebývale silné fanouškovské zázemí a na její koncerty chodí tolik lidí, že si o takovém počtu mohou mnohé jiné tuzemské skupiny nechat jenom zdát. „Původně jsme si mysleli, že náš bývalý zpěvák Vláďa Šafránek se jako host objeví pouze v Lucerně. Potom jsme se s ním dohodli, že s námi pojede celé výroční turné. Koncert v Lucerně bude delší, představí se na něm i bývalí členové kapely a pozvali jsme i další hosty. A celé se to bude točit jako záznam na DVD,“ prozradil

     
     

    5

    hard and heavy

    4

  •  
     

    | Ocelový déšť |

    Britští progres-metaloví SikTh vydali devět let po svém rozpadu novou skladbu. Jelikož bývají označováni za jednu z nejvlivnějších kapel současného metalu, očekávání byla vysoká a následně naplněna. Skladba Philistine
    Philosophy přináší vše, co by měl progresivní metal mít, hlavně skvělé instrumentální i pěvecké výkony. Je součástí minialba Opacities.

    Geniální multižánrový Kanaďan vydal v polovině listopadu na DVD záznam koncertu Ziltoid Live At The Royal Albert Hall. V londýnské hale letos v dubnu odehrál více než dvě hodiny trvající set v doprovodu dvanáctičlenného sboru i několika hostů. Na Townsenda nezvykle poklidná skladba Deadhead, jež doprovodila emisi DVD jako videoklip, pochází z alba Accelerated Evolution z roku 2003.

    SikTh

    Devin Townsend

     
     
     
     

    SikTh:

    Philistine Philosophies

    Devin Townsend Project: Deadhead

     

    V čele deathmetalové superskupiny ze Švédska stojí Lars Göran Petrov a Victor Brandt z Entombed. V sestavě jsou i členové formací Necrophobic či Dark Funeral a první společný výtvor se jmenuje The Emperor. Zjevil se v polovině listopadu a je úderný, nemilosrdný, zvrácený a pro některé i sexy.

    Rakouští blackmetalisté Belphegor, kteří v příštím roce oslaví pětadvacet let existence, nahráli ve zkušebně novou skladbu, jež se objeví na následovnici desky Conjuring The Dead ze srpna minulého roku. Kompozice se jmenuje Totenkult – Exegesis Of Deterioration, nové album vyjde někdy příští rok.

    Firespawn

    Belphegor

     
     
     

    Firespawn: The Emperor

    Belphegor: Rehearsal

     
     
     
     

    5

    hard and heavy

    5

 
×
Čtete:
2015/12
Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary!

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

Adele

Recenze

Recenze 17. 12. 2015

Recenze

Recenze 3. 12. 2015

Duel

Mandrage

Recenze

SMS Recenze

Naživo

Kraftwerk

Naživo

Everything, Everything

Naživo

Editors

Naživo

Converse

Naživo

A Place to Bury Strangers

Naživo

Wombats

Naživo

Whitesnake

Naživo

Cassandra Wilson

Naživo

Slash

Naživo

Máchův Brooklyn

Naživo

IAMX

Naživo

Ben Cristovao

Naživo

ZAZ

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.