Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

Ve studiu

5 otázek pro Prague Conspiracy

Můj soundtrack

Kristýna Kolocová

Čerstvé (z)boží

Nèro Scartch

Headliner 1/3

Coldplay

Headliner 2/3

Chris Martin

Headliner 3/3

Coldplay

Tipy

35 zaručených vánočních dárků

Rozhovor

Prostitutes

Star Wars

9 hudebníků, které provází Síla

Headliner

KLARA.

Rozhovor

Chris Corner

Art

7 nej uměleckých obalů

Jackie Crash

YellowCard

Téma

Poslední dny Johna Lennona

Story

Motley Crue

R.I.P.

Ice B byl bůh

Reportáž

Slza

TOP

9 největších vánočních hitů

Rozhovor

Struneři

Ženský element

Grimes Ještě divnější, než se zdá

Rozhovor

Anti-Flag

Televize

Videorama

TOP

11 pánů kteří znějí jako dámy

Vizuál

Warren FU

Retro

Frank Sinatra

Rozhovor

Katarína Knechtová

Test

H-D Kvíz

Insider

Barry Dickin

Song Story

Chris Isaak

Enface

Wolf Alice

Story

Johny Depp

Kalendárium

Památné dny

Hip Hop 1/2

Elementy ulice

Hip Hop 2/2

Dian

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Vyprávěj

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary!

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

  •  

    Novinky, tipy a zajímavosti z kulturního světa

    Star Wars ožívají, splnily i poslední přání

    Film měsíce

     
     
     

    text jaroslav špulák (právo)

     
     
     

    Robert Galbraith je mnohem slavnější

    V březnu začnou točit remake filmu Vrána

    Modiglianiho obraz je druhý nejdražší

    Pseudonym měsíce

    Odvaha měsíce

    Suma měsíce

     
     
     
     
     
     

    Všimli si ho i protagonisté snímku Mark Hamill, Peter Mayhew a John Boyega a učinili potřebné kroky. Fleetwoodovi nakonec zavolal sám režisér Abrams, aby mu oznámil, že mu přání splní. Promítání první verze snímku se konalo na neuvedeném místě. Za pár dnů Fleetwood zemřel.

    Znalce série asi nepřekvapí, že již bylo zveřejněno, že chystanou devátou epizodu Hvězdných válek bude režírovat Colin Trevorrow, který má na kontě mimo jiné úspěšný film Jurský svět (2015). Devátá epizoda by se měla dostat na plátna kin v roce 2019. Osmou epizodu, kterou plánují v amerických kinech představit 26. května 2017, bude režírovat Rian Johnson. Na samostatných filmech ze světa Star Wars momentálně pracují ještě Phil Lord s Chrisem Millerem a Gareth Edwards.

    Již 17. prosince bude mít i v českých v kinech premiéru další díl sci-fi série Hvězdné války. Na plátna vstoupí pod názvem Star Wars: Síla se probouzí. Příběh sedmé epizody vesmírné ságy by se měl odehrávat třicet let po událostech z filmu Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jedů (1983). Ve snímku režiséra J. J. Abramse se představí Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Max von Sydow, Anthony Daniels, Warwick Davis, Peter Mayhew a další.

    Před několika dny se v médiích objevila zpráva, že fanoušek filmu Daniel Fleetwood z Texasu zemřel pár dní poté, co mu společnost Disney Pictures a režisér Abrams umožnili zhlédnout v předstihu novou epizodu. Fleetwood trpěl agresivní formou rakoviny a před smrtí si přál vidět snímek, jehož distribuční premiéru naplánovali na předvánoční období. Jelikož bylo patrné, že se jí už nedožije, zveřejnil své poslední přání na sociálních sítích, kde se začalo šířit.

    pod jménem skrývá slavná autorka knih o Harrym Potterovi. Jelikož se přeorientovala na jiný literární žánr, chtěla zjistit, zda její detektivky budou mít úspěch i v případě, že ponesou jméno neznámého autora. A úspěch se dostavil, ačkoli byla Rowlingové identita nakonec proti její vůli prozrazena.

    Dva roky poté, 2. listopadu, se poprvé představila jako Robert Galbraith v rozhovoru pro BBC Radio 2. Zopakovala v něm, že série detektivek s Cormoranem Strikem by se mohla dočkat až sedmi knih. Televize BBC také plánuje natočit seriálové adaptace jeho příběhů.

    Britská spisovatelka J. K. Rowling se proslavila knižní sérií o čarodějnickém učni Harrym Potterovi. Když pak vstoupila na dráhu autorky knih pro dospělé, rozhodla se užívat pseudonym. Vybrala si jméno Robert Galbraith a před pár dny pod ním vydala již třetí detektivku. Po knihách Volání kukačky a Hedvábník se na trh dostal příběh, který nese název Career Of Evil. Spisovatelka se při jeho tvorbě inspirovala stejnojmennou písničkou americké skupiny Blue Öyster Cult, ke které napsala text Patti Smith.

    Detektivovi Cormoranu Strikeovi se tentokrát případ stává osobním. Jistá Robin dostane balíček, ve kterém jsou části ženské nohy. Strike to považuje za varování pro sebe a začne pátrat. Hlavními podezřelými jsou tři osoby z jeho minulosti.

    Když se v roce 2013 objevil na pultech obchodů debut Roberta Galbraitha Volání kukačky, nikdo netušil, že se

    Připomeňme, že film Vrána je adaptací komiksových

    příběhů z dílny Jamese O’Barra. Hlavního hrdinu Erika Dravena v původním snímku ztvárnil americký herec Brandon Lee. Během natáčení ale zemřel, byl nedopatřením postřelen a skonal po převozu do nemocnice. Zajímavé je, že jeho otec, slavný akční herec Bruce Lee, také zemřel při natáčení. Stalo se to během příprav snímku Game of Death.

    Natáčení remaku amerického thrilleru Vrána (1994) by mělo začít v březnu 2016. Informoval o tom portál TheWrap, přičemž zprávu o plánovaném obnovení projektu potvrdil pro magazín Entertainment Weekly i režisér Corin Hardy. „Vrána bude. Natočím ji! Už jsme na ní pracovali a než došlo k té nepříjemnosti s Relativity, šlo to dobře. Všichni teď čekáme, kdy znovu začneme s přípravami,“ vyjádřil se.

    Film začali připravovat už v létě letošního roku. Práce na něm však pozastavili poté, co společnost Relativity Media, která zastřešuje výrobu, v červenci vyhlásila bankrot. V té době také od projektu odešel herec Jack Huston, jenž se měl v nové verzi představit jako hlavní hrdina Eric Draven. „Bylo to špatným načasováním. Je to další nový začátek. Věřím, že brzy začneme znovu pracovat,“ řekl Hardy.

    Obraz Nu couché vznikl v letech 1917 a 1918 a do dražby se dostal vůbec poprvé. Předešlých šedesát let byl totiž součástí soukromé sbírky. Jeho novým majitelem se stal nejmenovaný sběratel z Číny. S ohledem na uvedená fakta je zřejmé, že letošní trh s výtvarným uměním dosáhne rekordních čísel.

    V newyorské aukční síni Christie’s vydražili 9. listopadu za 170,405 milionu dolarů obraz Nu couché italského malíře a sochaře Amedea Modiglianiho. Dílo se tak stalo druhým nejdražším uměleckým předmětem prodaným v aukci.

    Rekord drží obraz Alžírské ženy od Pabla Picas­sa, který byl v květnu letošního roku vydražen za 179,4 milionu dolarů. Zcela nejdražším uměleckým dílem je však obraz Nafea Faa Ipoipo Paula Gauguina, který švýcarský sběratel Rudolf Staechelin v únoru prodal nejmenovanému kupci za 300 milionů dolarů.

    odjinud

     
     

    1

    1

 
×
Čtete:
2015/12
Mimochodem

Recenze měsíce

Adele

Recenze

Recenze 17. 12. 2015

Recenze

Recenze 3. 12. 2015

Duel

Mandrage

Recenze

SMS Recenze

Naživo

Kraftwerk

Naživo

Everything, Everything

Naživo

Editors

Naživo

Converse

Naživo

A Place to Bury Strangers

Naživo

Wombats

Naživo

Whitesnake

Naživo

Cassandra Wilson

Naživo

Slash

Naživo

Máchův Brooklyn

Naživo

IAMX

Naživo

Ben Cristovao

Naživo

ZAZ

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.