Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

R.I.P.

Apačka

Ve studiu

Support Lesbiens

Co poslouchá...

Míla Fürstová

Čerstvé (z)boží

Ghost of You

Headliner 1/2

Amy Winehouse

Headliner 2/2

Amy Winehouse

Headliner 2/3

Amy Winehouse

Story

Carly Rae Jepsen

Story 1/3

Led Zeppelin

Story 2/3

Led Zeppelin

Rozhovor

Priessnitz

Headliner

Vypsaná FiXa vs. Wohnout

TOP

KAMERA! KLAPKA! PRAHA!

R.I.P.

Ota Petřina

Rozhovor

Divokej Bill

Enface

Distrubed

Enface

James Harries

Enface

Jack Ü

Reportáž

Rock for People Europe

Fenomén

Red Bull Tour Bus

Rozhovor

Guano Apes

Reportáž

Glastonbury

TOP

10 letních hitů podle muzikantů

Song Story

Stardust

Anketa

Stalo se 2#

Rozhovor

Village People

Jídlo

Festivalové bašty II.

  •  
    GroupGraphicLine

    text kay buriánek

    GraphicLine

    Festivalové bašty II.

    FOTO: Titulka – Shutterstock | Matyáš Vorda – Pepa Bolan | Filip „Fido“ Vondrášek – Lukáš Kopecký

    GraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLineGraphicLine

    Koloběh halušek

    11. 7.

    Hrady CZ, Točník


    Na první zastávce festivalu Hrady CZ jsme se zařadili do letního koloběhu halušek. Tolik halušek se zelím jako na tomto festivalu, který se koná každý víkend celé prázdniny, jsme nikdy nikde nepozřeli. Dostali jsme jako vždy stravenky, na něž si můžeme v areálu v jednom ze stánků koupit jídlo. Mají tam halušky a taky ještě něco jiného, ale to už jsme jednou všichni ochutnali a nepotřebujeme to zkoušet znovu. V backstagi je to rozmanitější, občas uvaří guláš nebo po nocích dělají hladovým kapelám toasty, které to vždycky všechno zachrání. Na tomhle festivalu opravdu nenajdete žádné alternativnější nebo zdravější stánky, je to naprostá festivalová klasika.

    Skutečně VIP bar

    12. 7.

    Vysočina Fest, Jihlava


    V Jihlavě jsme měli možnost jít se najíst do VIP baru, kde, kromě neustále se doplňujícího minirautu, byl bar s teplým jídlem. Měli například výbornou svíčkovou, sekanou, těstovinový salát či guláš.

    Co krom těch halušek?

    17. 7.

    Hrady CZ, Rožmberk


    Hrady pojedeme celé prázdniny, takže to bude většinou dost stejné, jako jsem psal v prvním postu. Ale je jedna věc, kterou musím napsat, abych úplně nekřivdil hnědému stánku s haluškami. Ptal jsem se kluků veganů z Pipes & Pints, jestli mají nějaký tip, co se na Hradech dá jíst. Oni mi doporučili, že v areálu mají žampiony se zeleninou, které jsou prý super. Takže příště mám co zkusit. No, jinak je to vlastně stejné.

    Havana místo tofu

    24. 6.

    Přeštěnice Open Air Festival


    Tak jedeme dál. Přeštěnice jsou menším, přesto sympatickým lokálním festivalem kousek od jihočeského Milevska. V šatně jsme měli nachystané parádní obložené mísy, plné všeho možného včetně zeleniny, ovoce a tmavého pečiva. Je trošku škoda, že neobsahovaly tofu nebo tempeh, ale Havana Club nám zavřel ústa. V areálu nebyl ani jeden vyloženě veganský stánek, byť někteří stánkaři byli ochotní vyjít mimozemšťanům vstříc. Velmi sympatický byl stánek Just Potatoes, který, jak je z názvu patrné, nabízel vařenou bramboru s nějakým super dresinkem dle výběru. Slečna mi nabídla bramboru s guacamole.

    Burrito od Strýce

    24. 6.

    Strýc of Klatovy, Klatovy


    Ten samý večer jsme přejeli do Klatov, kde probíhal první ročník městského festivalu Strýc of Klatovy. Fesťák se odehrával na pěti pódiích, my jsme hráli v letním kině. Dostali jsme lístečky na naprosto delikatesní dobroty. Já si vybral luxusní burrito, jak jinak než bez sýra a smetany, a oblizoval se ještě cestou v dodávce.

    Doma jsme gurmáni

    5. 7.

    Mighty Sounds, Tábor


    Vim, že samochvála smrdí, ale budiž mi omluvou, že jsem jedním z pořadatelů festivalu, nikoli festivalového cateringu. O ten se v areálu stará Aleš Víšek a nutno dodat, že víc než dobře. Aleš je gurmán vegetarián, nebo chcete-li gurmet, nesnáší éčka a laciné smažené kejdy, tudíž těchto už na pohled odpuzujících jídel se na Mighty nedočkáte. Každoročně kromě pestré mezinárodní kuchyně o nic nepřicházejí ani vegetariáni a vegani. Tento rok jsem nejvíc „frčel“ na veganských burgerech od plzeňské partičky Inspiral a veganských lasagní u menšího stánku lidí z Berlína, který mi byl několikrát doporučen, a posléze jsem už doporučoval i já. V areálu byly i vegan pizza, humus či různé variace kuskusu. Trochu mě zklamal LoVeg, který nabízel kari jako pouhopouhou zelenou kokosovou omáčku bez kousku zeleniny a párek v klasickém bílém rohlíku z Makra, jenž rozhodně není veganský. Oproti loňskému roku mi chyběla delikátní zmrzlina z rýžového mléka s malinami. Catering pro zaměstnance, brigádníky a kapely jsem vyzkoušel třikrát. Robi nudličky, ratatouille a kokosové kari, všechny tři variace byly veganské a hodnotil bych je jako dobré.

    Konečně tofu v backstagi

    11. 7.

    Coombal Open Air, Lužná


    Tento festival mě hodně bavil jak line-upem, tak jídlem. Sice jsme přijeli dost pozdě, takže u stánku se super vegetariánskými hot dogy a burgery už nic nebylo, ale v backstagi byla hromada lahůdek včetně tofu a celozrnného pečiva.

    Kukuřice s květákem

    18. 7.

    Stop Zewling, Úvaly


    V areálu nebylo víceméně nic, a i když jsou pořadatelé naši kámoši, nebudu je šetřit a nahlas říkám, že se na catering totálně vybodli. Vegani dostali jednu ogrilovanou kukuřici a masožrouti téměř neogrilovaný květák.

    Na falafel do Ostravy

    19. 7.

    Colours of Ostrava, Ostrava


    Na Colours jsem se tento rok vydal jako návštěvník a s jistotou mohu říci, že se tam dobře nají jak karnisti, tak vegetariáni a vegani. Na výběr toho pro bíložravé návštěvníky bylo fakt hodně. Různé druhy burgerů, luštěninových karbanátků, saláty, tortilly, kuskus nebo grilované Portobello žampióny. Já si však nejvíc ulítl na naprosto dokonalém falafelu ve špaldové placce s hummusem u slovenské party, která fakt umí!

    Burger z lilku?

    25. 7.

    Fialka Fest, Příbram


    Fialka Fest je akce menších rozměrů u vody a k jídlu jsem dostal parádní burger z lilku. Na výběr tam měli ještě asi pět čistých veganských jídel, takže rozhodně pět hvezdiček z pěti!

    Hladový konec

    25. 7.

    Den Platanu, Protivín


    Ten samý večer jsme ještě popojeli do Protivína na Den Platanu. Budu-li upřímný, areál jsem moc neprolezl, ale v šatně jsme měli nachystané mísy včetně hromady zeleniny. Vzhledem k tomu, že mi ještě v žaludku visel burger z Fialka Festu, a navíc bylo asi čtyřicet stupňů, ani jsem na jídlo neměl moc chuť.

    Kuře pro vegetariány

    18. 7.

    Vysmáté Léto, Kadaň


    V Kadani jsme dostali na výběr ze šesti jídel z nedaleké restaurace, kde i do údajně vegetariánských špaget Quatrro Formaggi dávají kuřecí maso. Všechno se nakonec nějak vysvětlilo, a tak ani náš vegetariánský zvukař Šmity hladový nebyl. Měli jsme Havanu, Jacka a víno, takže si nemůžeme stěžovat.

     
     
     

    Matyáš je všestranně talentovaný hudebník. Jeho hlavním působištěm je populární poprocková skupina Mandrage. Krom toho před pár lety začal fungovat i jako DJ pod jménem Dead Sailor. Kromě rezidentních nocí v pražském klubu Chapeau Rouge je vyhledávaným párty dýdžejem i leckde jinde. Aby toho nebylo málo, hraje ještě pro radost šanson a tango se svým tatínkem v kapele Burlesque. Jí všechno.


    www.mandrage.cz

    www.facebook.com/sailordead

    www.facebook.com/Burlesque

    Rectangle

    Matyáš Vorda

    (Mandrage, Dead Sailor)

     
     
     
     
     

    Filip zvaný Fido je trombonista a zpěvák ska kapely Fast Food Orchestra. Zároveň je jedním z klíčových postav realizačního týmu letního festivalu Mighty Sounds. Fido je vegan, to znamená, že nejí maso ani mléčné výrobky.


    www.fastfoodorchestra.cz

    www.mightysounds.cz

    Rectangle

    Filip „Fido“ Vondrášek

    (Fast Food Orchestra)

     
     

    Jak se jí na českých festivalech? Všežravec Matyáš z Mandrage a vegan Fido z Fast Food Orchestra pro Headliner podruhé zachytili své jídelní zážitky ze zákulisí letošních hudebních přehlídek. Žel, gurmán Mike Trafik z PSH nám vypadl, asi celý měsíc nic nejedl, chudák.

    RectangleRectangleRectangleRectangleRectangle

    jídlo

    Polygon
     
     
     

    1

    1

    GraphicLinePolygon
     
     
 
×
Čtete:
2015/8
Festivalové bašty II.

Rozhovor

Refused

Téma

Je to jenom hra

Téma

Tohle (ne)hrajte

Dialog

Mighty Sounds

Enface

Gabrielle Aplin

Rozhovor

Dream Theater

Pohledy

Colors of Ostrava

TOP

K soudu, ty hvězdo!

Čerstvé (z)boží

Rutka Laskier

Rozhovor

Halestorm

Insider

Sacha Skarbek

Bizár

Conchita Wurst

Test

H-D Kvíz

Ženský element

M.I.A.

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Nechte si vyprávět

Hard & Heavy

Ocelové srdce

Jazz & Blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary

Alternativa 1/2

Kroky podzem

Alternativa 2/2

Kittchen

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

The Chemical Brothers

Recenze

Recenze 20. 8. 2015

Recenze

Recenze 6. 8. 2015

Duel

Majk Spirit

Naživo

HIM

Naživo

Boy Wonder And The Teen Sensations, The Oxx, Dj Vegy

Naživo

Patti Smith, Horses

Naživo

Dr. John

Naživo

Festival Overtone

Naživo

The War On Drugs

Naživo

Robert Plant and The Sensational Space Shifters

Naživo

Benátská! Helloweenská přehlídka „Vesničanů“

Naživo

SázavaFest

Naživo

VR/Nobody, Aid Kid

Tipy

Kam vyrazit?

Festivaly

Úvod

Festivaly

Srpen, Září

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.