Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

R.I.P.

Apačka

Ve studiu

Support Lesbiens

Co poslouchá...

Míla Fürstová

Čerstvé (z)boží

Ghost of You

Headliner 1/2

Amy Winehouse

Headliner 2/2

Amy Winehouse

Headliner 2/3

Amy Winehouse

Story

Carly Rae Jepsen

Story 1/3

Led Zeppelin

Story 2/3

Led Zeppelin

Rozhovor

Priessnitz

Headliner

Vypsaná FiXa vs. Wohnout

TOP

KAMERA! KLAPKA! PRAHA!

R.I.P.

Ota Petřina

Rozhovor

Divokej Bill

Enface

Distrubed

Enface

James Harries

Enface

Jack Ü

Reportáž

Rock for People Europe

Fenomén

Red Bull Tour Bus

Rozhovor

Guano Apes

Reportáž

Glastonbury

TOP

10 letních hitů podle muzikantů

Song Story

Stardust

Anketa

Stalo se 2#

Rozhovor

Village People

Jídlo

Festivalové bašty II.

Rozhovor

Refused

Téma

Je to jenom hra

Téma

Tohle (ne)hrajte

Dialog

Mighty Sounds

Enface

Gabrielle Aplin

Rozhovor

Dream Theater

Pohledy

Colors of Ostrava

TOP

K soudu, ty hvězdo!

Čerstvé (z)boží

Rutka Laskier

Rozhovor

Halestorm

Insider

Sacha Skarbek

Bizár

Conchita Wurst

Test

H-D Kvíz

Ženský element

M.I.A.

Televize

Videorama

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Nechte si vyprávět

Hard & Heavy

Ocelové srdce

Jazz & Blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary

  •  
    RectangleRectangleRectangleRectangleRectangleRectangleRectangle

    text kay buriánek

    Kytary útočí. Temně, teskně, naštvaně, radostně i hlasitě. Značka: vážně a nezávisle.

    | Frank Carter & The Rattlesnakes | Rey Pila |
    | The Boy Wonder And The Teen Sensation |
    | Prayers | Apollinaire |

    Ty kytary!

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    indie

    1

  •  
     

    Hysterické a jednoduché. Klip funguje skvěle s banální zápletkou, kterou je nerozbitné sklo. V kombinaci s expresivním vzteklounem Frankem Carterem je o zábavu postaráno. Carter zdrhnul a posléze byl vyhozen z Gallows, se kterými natočil nezapomenutelné desky Orchestra of Wolves a Grey Britain. Jeho ambiciózní projekt Pure Love vyšuměl do ztracena. Teď je Frank Carter zpátky a – chvála uječenému ďáblovi – vrací se do polohy, ve které mu to funguje nejlépe. Má novou kapelu The Rattlesnakes a zase zlobí. Po první oficiální věci Fangs, naštvané punkovce, která zní jako mix The Bronx, The Distillers a starých Gallows, je tu další ofiko song Juggernaut, rovnou opatřený klipem. Budiž příslibem a předzvěstí celé desky Blossom, která by měla vyjít 14. srpna. Těšení, těšení.

    Frank Carter & The Rattlesnakes: Juggernaut

     
    TextFrame
     

    | Klip měsíce |

    Rectangle

    foto: teamrock.com

    Group
    Polygon
     
     
    RectangleRectangleGroupGroup

    Frank Carter & The Rattlesnakes: Live @ Sang Bleu London

    Frank Carter & The Rattlesnakes: Juggernaut

    Group
    Polygon
    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    indie

    2

  •  
     
    RectangleGroup

    Rey Pila:

    Fire Away

     
     

    Julian Casablancas opět vyhrabal neuvěřitelné věci

    | Exoti měsíce |

    Že je Julian Casablancas tak trochu magor, víme. Že má vlastní label Cult Records a poměrně zvrácený vkus, to také víme. Že na něm vyšla deska jeho vlastní divnoparty The Voidz, stejně jako skvělá alba třeba punkových Cerebral Ballzy nebo kolegy z The Strokes Alberta Hammonda Juniora, to zajisté víme též. Jenže teď vyhrabal něco, nad čím zůstává rozum stát. Tak trochu. Protože jak víme, Julian je magor. Rey Pila je kvarteto z Mexico City a Julian Casablancas mu pomáhal produkovat tři songy na nové desce The Future Sugar. Ta vychází 25. září, logicky na Cult Records. První ochutnávkou budiž úchylný synth-popový háček Fire Away, který se vám nepodaří vymést

    z hlavy. Co mi to jenom připomíná? Aha, dikce zpěváka Diega Solorzana je na vlas stejná jako Julianova. Na čemž není nic špatného. Fire Away je super jednoduchá záležitost, velmi letní a velmi chytlavá. Jestli se celá deska bude vlnit a vrtět ve stejném rytmu, máme se na co těšit, comrades.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    indie

    3

  •  
     

    Tento měsíc máme tuto rubriku tematicky o pomatencích. Mít kapelu jen s laptopem a nazvat ji takhle dlouze The Boy Wonder And The Teen Sensation není úplně normální. Ale budiž. Kuba Kaifosz má krom toho, že rád provokuje, je frontmanem Wild Tides, šéfredaktorem českého Vice a živí se tím, že nasírá lidi kolem, zároveň talentový přetlak. A mně velmi sympatický smysl pro bizarní humor. Široko daleko není obdobného člověka, i když se jich o to mraky pokouší.

    Další magor? The Boy Wonder And The Teen Sensation

     
    TextFrame
     

    | Objev měsíce |

    Rectangle

    foto: boywonderandtheeensensations.bandcamp.com

    Group
    Polygon
     
     
    RectangleGroup

    The Boy Wonder And The Teen Sensation: A Real Keeper

    Bandcamp

    Bandcamp

    k němu je esenciální chujovina, vyvolávající retardovaný úsměv, ale také velmi chytlavá záležitost, nutící k tanci a pikosekundovému zamyšlení, kam na to ten idiot chodí. Zčekujte jeho Bandcamp, je tam pár drobností k poslechu a celá deska v produkci Martina Přikryla co nevidět. A hlavně – běžte se na to někam mrknout, je fresh a k popukání.

    Nejlíp popíše svou karaoke produkci sám: „Boy Wonder & The Teen Sensations je pomník rock’n’rollovému neumětelství, přehnané glamové pompéznosti a absolutnímu kýči současného punku, který má tu drzost se ještě brát vážně. Zvuk do posledního tónu vykradený z oaklandské bubblegum queer-garage scény, všechno na čtyři a texty vyzdvihující krásu lidské průměrnosti v její největší špíně. Šlofíky, pizza, osmdesátkové horory, zapovězené lásky a wrestling. Instantní Amerika. Takže vztyk, pohled namířit k nebi a ruku na srdce!“

    No, není to krásné? Jakkoli tohle všechno zní jako špatný vtip, opak je pravdou. První singl A Real Keeper a klip

    Group
    Polygon
    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    indie

    4

  •  
     

    Prayers jsou hodně divná skvadra. A divné věci, jak známo, přitahují. Prayers jsou dva potomci ilegálních mexických imigrantů žijící v San Diegu. Kromě toho, že se hrdě hlásí k aktivní příslušnosti v mexickém gangu, ne jenom kvůli image, ale jaksi na ostro (o čemž vypovídají i často na odiv vystavovaná tetování), sami sebe zároveň nazývají průkopníky ‚cholo goth‘ hnutí. Nože, bouchačky, pouliční šarvátky a gotická hudba v podání dvou gumexických členů ostrého gangu? Jde tohle dohromady?

    Prayers: Young Gods

     
    TextFrame
     

    | Deska měsíce |

    Rectangle

    foto: nbcsandiego.com

    Group
    Polygon
     
     
    RectangleRectangleGroupGroup

    Prayers: Young Gods

    Dokument Noisey

    jako opravdu?!), je to celkem vzrušující a exotický mix elementární syntezátorové gotiky s expresivním zpěvem, deklamováním a polorapováním. Těžko říct, jsou-li zajímavější konstelace a hostovačky než samotná prezentace Prayers. Asi je to fuk. Tracky jako Young Gods, Chthonian, kde hostuje vedle Travise i Skinhead Rob z The Transplants, nebo odštěkaný rap v Drugs s DJ Kleverem od Yelawolfa, jsou prostě boží. Připomíná mi to newyorské noise-rockery A.R.E. Weapons a to mi ke štěstí stačí. Je to hybné, provokativní, lehce naivní a exotické. V záplavě dokonalých vybroušených prefabrikátů jsou Prayers přesně tím, co dělá nudnou předvídatelnou hudební scénu zase aspoň trochu vzrušující. Bouchačky a nože jim odpouštím.

    Často se setkávají s homofobními nadávkami, ale jejich řeč těla jasně nabádá k tomu, že není radno si s nimi zahrávat. Vyznávají se z lásky k Bauhaus a Peter Murphy je pro ně to samé, co pro běžného Mexičana Velký Mo (Mexičani masivně zbožňují Morrisseyho). Young Gods je už jejich třetí emise, ale možná i díky produkci a hostování Travise Barkera (Blink-182), který navíc EP poslal do světa prostřednictvím vlastního labelu LaSalle, působí nejurgentněji a nejkompaktněji zároveň. Napomáhá tomu i ideální stopáž někde mezi EP a malou velkou deskou, konkrétně sedm songů. Tak akorát. Když lehce přimhouříte oči nad gangsterskou rétorikou („zabíjel jsem pro potěšení, ale ne proto, že bych neměl srdce…“

    Group
    Polygon
    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    indie

    5

  •  
     
    RectangleGroup

    Apollinaire: Ice

     
     

    Apollinaire: Ice

    | Singl měsíce |

    Stojaté vody pražské pitoreskní indie scény mají konečně zase o čem bouřit, klevetit a co pomlouvat. Apol­linaire je nový projekt, ze kterého se pomalu, ale jistě klube nová regulérní kapela. Když pomineme fakt, že se měli původně jmenovat Mazda Audio, ale nakonec skončili u trochu nudnějšího Apollinaire, ve hře je několik zajímavých kuloárních faktů. Předně, jedná se o partu kolem Martina Přikryla alias Destroyera, náruživého to sběratele hudebního vercajku, oblíbeného politického aktivisty a zakladatele poměrně respektované kapely The Prostitutes. Že se pohybuje v reklamě, je věc druhá, za kterou mu leckdo rád meje anus, ale nám tohle pochopitelně nevadí. Do Apollinaire si přibral Zdendu Lichnovského, původně z The Dogsbodies, toho času působícího v Peter Pan Complex, ségru

    Kláry Vytiskové Terezu a bubeníka Petra Matouška. Mají zjevně za lubem pražský novoromantický synthpop. Záslužné a odvážné, dalo by se říct. Ice je první zveřejněná věc. Jednomu se hned chce navléci černé poncho, rozpřáhnout ruce a ve slow motion se točit dokola, s očima načerno, upřenýma k nebi. Nebo tak nějak. Prý za pár dní bude celé EP a na podzim deska. Ice je za mě fajn, song v pohodě, jinak bych o tom nepsal, že ano.

    Polygon
     
     

    6

    GraphicLine

    indie

    6

 
×
Čtete:
2015/8
Ty kytary

Alternativa 1/2

Kroky podzem

Alternativa 2/2

Kittchen

EDM

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

The Chemical Brothers

Recenze

Recenze 20. 8. 2015

Recenze

Recenze 6. 8. 2015

Duel

Majk Spirit

Naživo

HIM

Naživo

Boy Wonder And The Teen Sensations, The Oxx, Dj Vegy

Naživo

Patti Smith, Horses

Naživo

Dr. John

Naživo

Festival Overtone

Naživo

The War On Drugs

Naživo

Robert Plant and The Sensational Space Shifters

Naživo

Benátská! Helloweenská přehlídka „Vesničanů“

Naživo

SázavaFest

Naživo

VR/Nobody, Aid Kid

Tipy

Kam vyrazit?

Festivaly

Úvod

Festivaly

Srpen, Září

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.