Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

Headliner

Vojtěch Dyk

Rozhovor

Elis

Start

Čerstvé (z)boží

Portrét

Enter Shikari

Headliner

Eminem

Enface

Korben Dallas

Rozhovor

Živé kvety

Anketa

Nominace na čtenářskou desku roku 2014

Anketa

Nominace na čtenářskou desku roku 2014

Story

Mark Ronson

Vzpomínáme

Zůstala po nich muzika

Rozloučení

Joe Cocker

TOP

10 vět, které by muzikanti neměli říkat

Story

Scott Stapp

  • Scott Stapp of Creed performs at SuperPages.com Center in Dallas, TX, on September 3, 2010. <P> Pictured: Scott Stapp <P> <B>Ref: SPL220237  030910  </B><BR/> Picture by: Jason Janik / Splash News<BR/> </P><P> <B>Splash News and Pictures</B><BR/> Los Angeles: 310-821-2666<BR/> New York: 212-619-2666<BR/> London: 870-934-2666<BR/> photodesk@splashnews.com<BR/> </P>GraphicLine

    text JAROSLAV ŠPULÁK (PRÁVO)

    foto isifa

    GraphicLine

    Scott Stapp

    ROZBIL SI HLAVU, SRDCE I ŽIVOT

    Polygon
     

    4

    GraphicLine
     

    story

    1

  • Cesta dolů může být rychlá a nečekaná. Důkazem je osud zpěváka americké kapely Creed, slavné zejména ve druhé polovině devadesátých let. Nedávno na videu přiznal, že zbankrotoval a je na dně. Scott Stapp, držitel Grammy, se vyzpovídal z toho, jak zůstal bez peněz, přespává v dodávce a rozvádí se se ženou. Omlouvá se svým dětem a zpytuje svědomí.

    GraphicLineGraphicLine

    Video zveřejnil poté, kdy ho loni 13. listopadu zadržela policie a po výslechu na dvaasedmdesát hodin zavřela do psychiatrické léčebny. Strážci zákona ho předtím našli na kraji silnice a podle úřadu šerifa ve floridském Madison County jen nesouvisle blábolil o tom, že ho chtěl někdo otrávit, přičemž byl zjevně pod vlivem drog.

    Zpěvákova manželka Jaclyn Stapp, která nedávno požádala o rozvod, policii potvrdila, že její manžel má dlouhodobé psychické problémy způsobené drogovou závislostí. Dodala, že mnohokrát vyhrožoval sebevraždou, tvrdil, že slyší neznámé hlasy, vidí lidi v ohni a ve škole, kterou navštěvují jejich děti, nechal vzkaz, že budovu brzy napadne Islámský stát.

    Začalo to před lety

    Stappovy problémy jsou dlouhodobé a souvisejí i se zánikem skupiny Creed. Její první doba existence spadá do let 1993 až 2004. Byla to etapa plodná, Creed se stali postgrungeovou ikonou, celý hudební svět je respektoval a Stapp platil za rock’n’rollovou hvězdu první velikosti. Jak se ukázalo, také tak žil – sex, drogy, rock’n’roll. Rok po prvním rozpadu své mateřské kapely využil své slávy a nahrál první sólové album The Great Divide (2005). Nebylo přijato až tak nadšeně, ale Stapp nad tím jenom mávl rukou, neboť si byl jist, že se neztratí.

    Creed se opět sešli v roce 2009 a výsledkem setkání v původní sestavě bylo album

    Polygon
     
     

    4

    GraphicLine

    story

    2

  • GraphicLineGraphicLine

    Několik dnů jsem také musel spát v autě a dva dny jsem nejedl

    Full Circle (2009). Turné bylo celkem úspěšné, a tak kapela jela dál s cílem dobrat se dalšího nahrávání. Kvůli Stappovi k němu ale nedošlo. Bývalý hrdina rockové mládeže nad sebou ztratil kontrolu, upadal do depresí a v roce 2012 se pokusil spáchat sebevraždu. V jednom hotelu v Miami vyskočil pod vlivem drog z balkónu ve výšce dvanácti metrů a přitom si rozbil lebku, roztříštil pánevní kost a přerazil nos. Přežil jenom proto, že mu urychleně poskytl první pomoc rapper T.I., který byl ubytován ve stejném hotelu.

    Creed se pak rozpadli a Stapp se protloukal životem, jak to jen šlo. Skončil ale tak, jak je uvedeno výše, z piedestalu spadl do chřtánu pekla, a to ještě není jeho trápení konec. Dostat se ze závislosti na drogách, alkoholu a lécích nebude záležitost několika týdnů.


    Bůh šel stranou

    Při veškeré lítosti nad jeho příběhem může leckomu připadnout divné, jak neupřímný Stapp ve svém životě byl. V roce 1999, jako rocková hvězda, zmlátil svou manželku tak, že skončila v péči lékařů. Brzy se do oběhu dostala videokazeta, na které jej několik jeho groupies orálně uspokojuje, a také se ukázalo, že občas nezvládá svou chuť pít a užívat drogy. K excesům docházelo i přesto, že v textech písniček Creed se Stapp odvolával na Boha i Bibli. Když se ho novináři ptali, jestli mu takový život přijde správný, v klidu odpověděl, že si není ničeho zlého vědom, neboť svůj život zasvětil Ježíšovi.

    Jeho druhá žena Jaclyn, bývalá Miss New

    „Ukradli mi kupu peněz, nebyly mi vyplaceny honoráře a v mém životě se rozpoutalo peklo. Jsem cílem podlých ataků. V posledních týdnech byla zmrazena všechna má konta a zůstal jsem bez prostředků. Několik dnů jsem také musel spát v autě a dva dny jsem nejedl,“ stěžoval si Stapp na videu, které nedávno uvolnil.

    Jak už bylo řečeno, drama teprve začíná. Nejenom že se bude pokoušet vrátit do života. Své nepřátele, o nichž ale zřejmě ví jenom on, vyzval Stapp na právnický souboj. Hledá dobrého právníka, ale protože je bez prostředků, uvedl svůj telefon s prosbou, aby mu někdo takový zavolal.

    „Pravda nakonec vyjde najevo,“ uzavírá zpěvák.

    Yorku, uvedla, že se postupem času stával nebezpečným náboženským fanatikem a ohrožoval ji i jejich děti. Prý pokaždé, když byl pod vlivem, tvrdil, že je v kontaktu s Bohem a vyhrožoval jí jeho jménem. Dodala, že byl paranoidní a tvrdil, že na Floridě brzy vybuchne biologická bomba a že za Anonymními alkoholiky stojí CIA.

    Polygon
     
     

    4

    GraphicLine

    story

    3

  • Scott Stapp performs at Cruzan Amphitheater on the "Full Circle" tour in West Palm, FL. <P> Pictured: Scott Stapp <P> <B>Ref: SPL206807  310810  </B><BR/> Picture by: Ralph Notaro / Splash News<BR/> </P><P> <B>Splash News and Pictures</B><BR/> Los Angeles: 310-821-2666<BR/> New York: 212-619-2666<BR/> London: 870-934-2666<BR/> photodesk@splashnews.com<BR/> </P>TextFrameGroup

    Vyznání Scotta Stappa

    GraphicLineGraphicLine
     
    TextFrameGroup

    Jeden ze svých velkých hitů

    Creed pojmenovali Torn

    GraphicLineGraphicLine
     
    Polygon
     
     
     

    4

    GraphicLine

    story

    4

 
×
Čtete:
2015/1
Scott Stapp

Story

Moby

Portrét

Charli XCX

Výročí

Tom Waits

Po stopách

Kdo je Mirek Tabák?

Odhalení

Petr Ostrouchov

Výročí

Tina Turner

Nominace

Cena Apollo

Rozhovor

Josef Sedloň

TOP 50

50 nejzásadnějších singlů roku 2014

TOP 50

50 nejzásadnějších singlů roku 2014

TOP 50

50 nejzásadnějších singlů roku 2014

TOP 50

50 nejzásadnějších singlů roku 2014

Objektivem

2014 Objektivem

Objektivem

Jan Nožička

Objektivem

Ivan Prokop

Objektivem

Martin Semenysin

Objektivem

Tomáš Třeštík

Objektivem

Andrea Sovová

Objektivem

Vojta Florian

Objektivem

Kryštof Kalina

Objektivem

Jakub Macháček

Insider

Michal Thomes

Test

HD kvíz

Ženský element

Macy Gray

Co poslouchá

Ondřej Kobza

Tip

Wounds

Televize

Videorama

Rozhovor

Voxel

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Hard & Heavy

Ocelové srdce

Jazz Blues

Bluesbar

Alternativa

Kroky podzem

EDM

MDMA

Pohled

Slabý rok 2014

Deska měsíce

Vojtěch Dyk

Recenze

Recenze 15. ledna 2015

Recenze

Recenze 1. ledna 2015

SMS/REC

SMS/RECenze

Duel

Wu Tang Clan

Naživo

Lamb

Naživo

Taking Back Sunday

Naživo

Selah Sue

Naživo

Vypsaná fixa

Tipy

Kam vyrazit?

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.