Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

Ve studiu

5 otázek pro Skyline

Co poslouchá...

Iva Pazderková

Čerstvé (z)boží

20 Minutes

Headliner 1/3

Tata Bojs

Headliner 2/3

Tata Bojs

Headliner 3/3

Tata Bojs

Téma 1/2

Mladí a debilní?

Téma 2/2

7 milionových klipů

Rozhovor

Editors

En Face

Chris Cornell

Tajemství

Odmaskování

Téma 1/2

Bára Poláková

Téma 2/2

Jan P. Muchow

Retro

Rod Stewart

TOP

6 nej Lany Del Rey

Fenomén 1/2

Busking

Fenomén 2/2

Busking

Rozhovor

Michal Ambrož

Art

7 nejlepších vědeckých obalů

Headliner 1/2

Hurts

Comeback

The Libertines

Headliner 2/2

Hurts

Tip

Struny podzimu

TOP

10 nenáviděných dětí

  •  
     
     
     
     

    2

    Led Zeppelin

    Stairway To Heaven (1971)

    Nenávist na pódiu


    Americký swingový mistr Frank Sinatra o baladě Strangers In The Night ze stejnojmenného alba obvykle říkal, že je to „písnička na hovno“ nebo „nejhorší písnička, jakou kdy slyšel“. Každopádně ti, kteří přišli na jeho koncert, ji obvykle naživo slyšeli, neboť věděl, že se to od něho prostě očekává. A že kdyby ji nezazpíval, fanoušci by mu to neodpustili. Legenda praví, že při jednom koncertu měl ovšem během zpívání jako satisfakci do známé melodie broukat slova: „Nenávidím tuhle písničku“. Pozorní posluchači to prý moc dobře slyšeli.

    Raději smrt v bolestech


    Je to položka z rockového slabikáře, ale ne pro zpěváka Roberta Planta. „Volil bych raději smrt v bolestech, než zpívat tuhle písničku na každém koncertě. Když jsem napsal text, měl pro mě ohromný význam, byl to pro mě záznam stavu v roce 1971. Ale o sedmnáct let později? Hm, to není nic pro mě,“ sdělil v roce 1988 listu Los Angeles Times. O čtyři roky později dokonce poslal rozhlasové stanici v Portlandu, která odmítla jednu ze zásadních skladeb rockové historie zahrát na přání, osobní dárek.

    1

    Frank Sinatra

    Strangers In The Night (1966)

    Když se zeptáte zpěváka, které písničky ze svého repertoáru nemá rád, většinou zdvořile odpoví, že je to jako s dětmi: není prostě možné nemít nějaké rád. Jenže ne každý to má stejně. A tak pro vás Headliner sestavil žebříček deseti hitů, které jejich interpreti nemohou vystát.

     

    1

    1

     

    text JAROSLAV ŠPULÁK (PRÁVO)

    Foto shutterstock

    top

     
     
     

    5

    Sinéad O’Connor

    Nothing Compares 2U (1990)

    Příliš staré emoce


    Nothing Compares 2U z alba I Do Not Want What I Haven’t Got je bezesporu největší hit v diskografii irské zpěvačky. O to větším překvapením bylo, když letos v březnu oznámila, že právě tuhle skladbu už nebude nikdy zpívat. Pětadvacet let po jejím vzniku se prý totiž necítí být svázána s jejím obsahem a emocemi, které tehdy prožívala. Později dodala, že své rozhodnutí nezmění a ráda by o tom informovala všechny fanoušky, aby se na koncertě necítili být ošizeni či přímo podvedeni.

     

    8

    Radiohead

    Creep (1992)

    Únava z materiálu


    Přestože skladba Creep, která je na prvním albu Pablo Honey, přinesla Radiohead v první polovině devadesátých let díky častým rotacím ve vysílání stanice MTV obrovskou popularitu, později se jim znelíbila a dostala se na černou listinu. Že ji vyřadili z koncertního setlistu, dokonce rovnou oznámili. Když o ni později jeden z fanoušků při koncertu žadonil, bylo slyšet, jak zpěvák a kytarista Thom Yorke utrousil: „Do hajzlu, jsme z ní už unaveni.“

     

    7

    Nirvana

    Smells Like Teen Spirit (1991)

    Odhodit kytaru a odejít


    Smells Like Teen Spirit z alba Nevermind je pro fanoušky Nirvany něco jako hymna. Byla to ostatně skladba, která kapele zaručila nehynoucí slávu. V roce 1993 ale dnes již zesnulý zpěvák a kytarista Kurt Cobain v rozhovoru pro časopis Rolling Stone řekl, že když ji zpívá, cítí se trapně. „Všichni jsou na tu písničku strašně zaměřeni, protože ji slyšeli a viděli nejmíň milionkrát na MTV. Vtloukli jim ji do hlav. Já ji ale těžko, zvlášť když mám špatný večer, můžu zpívat. Když na ni dojde, chci odhodit kytaru a odejít,“ přiznal Cobain.

     
     

    6

    Vanilla Ice

    Ice Ice Baby (1990)

    Vendeta vlastnímu klipu


    Jak může někdo nenávidět písničku, která byla jeho největším hitem, a ještě v ní jsou samply od Queen a Davida Bowieho? Američan Vanilla Ice, vlastním jménem Robert Matthew Van Winkle, to tak měl. Ice Ice Baby z alba To Be Extreme nenáviděl dokonce tak, že se v roce 1999 vydal do budovy MTV, aby zničil originální video a všechny kopie. Za pár let se na něho zapomnělo. Ale možná měl pravdu. Několik let poté se totiž skladba v anketě VH1 a časopisu Blender ocitla mezi padesáti nejděsivějšími. Ačkoli v prosinci 2007 zase skončila na 29. místě ankety televize VH1 o sto nejlepších songů devadesátých let…

     

    4

    Guns N’Roses

    Sweet Child O’Mine (1987)

    Byl to jen vtip


    Kytarový riff ze začátku skladby z alba Appetite for Destruction je jedním z nejpopulárnějších na světě. Kytarista Slash ho ale nemá rád a vysvětluje, že je to kvůli tomu, jak píseň vznikla. „Byla to náhoda a byl to jenom vtip. Seděl jsem a dělal při tom ksichty. Předstíral jsem, že jsem idiot, a hrál ten riff. Izzy Stradlin začal hrát stejné akordy na basu, a totéž bicí. A Axlovi se to líbilo. Nenávidím tu písničku, protože je strašně hloupá. Teď už jsem smířlivější, ale choval jsem k ní velkou nenávist,“ uvedl slavný kytarista.

     
     

    3

    Madonna

    Like A Virgin (1984)

    Leda za milion(y)


    Každý, kdo by chtěl přimět Madonnu, aby zazpívala na koncertě hit Like A Virgin nebo Holiday, musel by disponovat částkou se šesti nulami na konci, a to ještě v dolarech. Zpěvačka totiž před sedmi lety prohlásila: „Nevím, jestli ještě někdy Like A Virgin nebo Holiday zazpívám. Prostě nemůžu. Leda by mi někdo zaplatil, řekněme, třicet milionů dolarů, nebo tak nějak.“ O rok později se k tématu prvního singlu ze stejnojmenného alba vrátila a řekla, že když Like A Virgin slyší, přivádí ji k zuřivosti. „Z nějakého důvodu si lidé myslí, že jsem restaurace nebo obchod, do kterého si jdou koupit jednu ze svých oblíbených písniček. Já ale říkám, že Like A Virgin je přesně ta, kterou nechci slyšet,“ prohlásila. Co za tím přesně je, neuvedla.

    Strangers in The Night – Frank Sinatra

     

    Led Zeppelin – Stairway to Heaven

     

    Madonna – Like A Virgin

     

    Guns N‘ Roses – Sweet Child O‘ Mine

     

    Sinéad O Connor – Nothing Compares 2U

     

    Vanilla Ice – Ice Ice Baby

     

    Nirvana – Smells Like Teen Spirit

     

    Radiohead – Creep

     
     

    10

    Lorde

    Royals (2013)

    Jako vyzvánění Nokie

    Royals je písnička ze stejnojmenného alba novozélandské zpěvačky Lorde. Byla jejím debutovým singlem a vstupem do současného hudebního nebe. Její historie není dlouhá, přesto se k ní už dnes Lorde staví odmítavě. „Slýchám lidi, kteří ji zpívají a vkládají do ní celou svou duši. Slýchám ji v nejrůznějších verzích, jenom ne v té své. Uvědomila jsem si, že je vlastně strašná. Zní jako vyzvánění Nokie v roce 2006. Žádná melodie, není ani příjemná, ani dobrá. Katastrofa, hrůza,“ řekla o své nejslavnější skladbě zpěvačka.

    Lorde – Royals

     

    9

    Oasis

    Wonderwall (1995)

    Chuť rozdávat rány


    Populární písnička z alba (What’s the Story) Morning Glory? britských Oasis to odnesla také. „Nenávidím tuhle zasranou věc. Pokaždé, když ji musím zpívat, dusím se,“ prohlásil před lety Liam Gallagher. Udělal to přesně tak, jak je to u něj obvyklé. A dodal, že s tou skladbou se už nechce nadále identifikovat. „Přijedu do Ameriky a hned slyším: Ty jsi Pan Wonderwall. V tu ránu mám chuť dát někomu pěstí,“ vztekal se.

    Oasis – Wonderwall

     
     
 
×
Čtete:
2015/10
10 nenáviděných dětí

Rozhovor

Richard Müller

TOP

Richard Müller

Story

Soak

Čerstvé (z)boží

WLW8

Rozhovor

Joe Satriani

Story

John Newman

Rozhovor

Jim Adkins

Seriál

Wohnout vs. Vypsaná fiXa III

Obrazem 1/6

Hudební léto 2015

Obrazem 2/6

Jan Nožička

Obrazem 3/6

Adam Hencze

Obrazem 4/6

Kryštof Kalina

Obrazem 5/6

jakub Macháček

Obrazem 6/6

Petr Klapper

Rozhovor

Jaroslav Uhlíř

Songstory

Jaroslav Uhlíř

Čerstvé (z)boží

Apollinaire

Enface

Disclosure

Rozhovor

No Name

Insider

Štěpán Suchochleb

Test

H-D Kvíz

Story

Vendula Kašpárková

TOP

007 skladeb, které musíte slyšet

Film

Filip Topol neznámý

Ženský element

Adele

Televize

Videorama

Kalendárium

Památné dny

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Vyprávěj

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary!

Alternativa

Kroky podzem

EDM 1/2

MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

New Order

Recenze

15. 10.

Recenze 1/2

1. 10.

Recenze 2/2

1. 10.

Duel

Cocote Minute

SMS REC

SMS/RECenze

Naživo

Melvins

Naživo

The Soft Moon

Naživo

Joe Bonamassa

Naživo

Enter Shikari

Naživo

Apocalyptica

Naživo

Soak

Naživo

Mans Zelmerlöw

Naživo

Lollapalooza

Naživo

James Harries

Naživo

Teepee, Václav Havelka III, Reublic of Two

Naživo

Sufjan Stevens

Naživo

Rapmasters

Naživo

Chinaski

Naživo

Please The Trees

Naživo

Euroconnections

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.