Hudební časopis zdarma ke stažení

App Store Google Play

Novinky

Co se děje

Redakční tipy

Headparáda

Ve studiu

5 otázek pro Skyline

Co poslouchá...

Iva Pazderková

Čerstvé (z)boží

20 Minutes

Headliner 1/3

Tata Bojs

Headliner 2/3

Tata Bojs

Headliner 3/3

Tata Bojs

Téma 1/2

Mladí a debilní?

Téma 2/2

7 milionových klipů

Rozhovor

Editors

En Face

Chris Cornell

Tajemství

Odmaskování

Téma 1/2

Bára Poláková

Téma 2/2

Jan P. Muchow

Retro

Rod Stewart

TOP

6 nej Lany Del Rey

Fenomén 1/2

Busking

Fenomén 2/2

Busking

Rozhovor

Michal Ambrož

Art

7 nejlepších vědeckých obalů

Headliner 1/2

Hurts

Comeback

The Libertines

Headliner 2/2

Hurts

Tip

Struny podzimu

TOP

10 nenáviděných dětí

Rozhovor

Richard Müller

TOP

Richard Müller

Story

Soak

Čerstvé (z)boží

WLW8

Rozhovor

Joe Satriani

Story

John Newman

Rozhovor

Jim Adkins

Seriál

Wohnout vs. Vypsaná fiXa III

Obrazem 1/6

Hudební léto 2015

Obrazem 2/6

Jan Nožička

Obrazem 3/6

Adam Hencze

Obrazem 4/6

Kryštof Kalina

Obrazem 5/6

jakub Macháček

Obrazem 6/6

Petr Klapper

Rozhovor

Jaroslav Uhlíř

Songstory

Jaroslav Uhlíř

Čerstvé (z)boží

Apollinaire

Enface

Disclosure

Rozhovor

No Name

Insider

Štěpán Suchochleb

Test

H-D Kvíz

Story

Vendula Kašpárková

TOP

007 skladeb, které musíte slyšet

Film

Filip Topol neznámý

Ženský element

Adele

Televize

Videorama

Kalendárium

Památné dny

Hip Hop

Elementy ulice

Klasika

Teď vážně

Folk

Bez cancáku

Mluvené slovo

Vyprávěj

Hard & heavy

Ocelové srdce

Jazz a blues

Bluesbar

Indie

Ty kytary!

Alternativa

Kroky podzem

EDM 1/2

MDMA

  •  

    text Kay Buriánek

    Průvodce širokým spektrem taneční hudby,
    kde ze dne na den nezůstává na kameni kámen

    | D¥B | Duke Dumont | Vavlt | Mykki Blanco | Justin Jay |
    | Monkey Safari | Torren Foot | With You | Ganz |

    MDMA

     
     

    6

    EMD

    1

  •  
     

    d¥b: despretyangboi

     
     

    Hodně tajuplní d¥b

    | Objev měsíce |

    bandcamp

    bandcamp

    O d¥b není snadné něco dohledat. Jako skoro pokaždé, zaujal mě celý grafický koncept kolem. Jejich černobílé pojetí a symboly korespondují i se soundem zatím jediného vydaného materiálu, EP s názvem despretyangboi. Dost pravděpodně název EP vysvětluje i zkratku, ale je to asi celkem jedno. Čtyři skladby – Desolation, S H R O U D, Forlorn a White Dwarf – jsou térově temné, experimentální, elektronické oscilátory hlubokého lesa, tunelu do nikam či schizofrenního nitra. Kdo má rád witchhouse i přísnost chladného „dark“ techna, bude spokojen. Země původu – Estonsko tomu jen dodává na atraktivitě. Na Bandcampu

    mají vše zdarma, ale určitě se nebudou zlobit za jakoukoli finanční podporu.

     
     

    6

    EMD

    2

  •  
     

    Duke Dumont: Ocean Drive

     
     

    Duke Dumont: Ocean Drive

    | Video měsíce |

    foto: Archiv Duke

    Duke Dumont je anglický houseový DJ a producent. Momentálně sklízí oprávněnou pozornost za optimismem nadupaný singl Ocean Drive, který pochází z ípíčka Blasé Boys Club Vol. 1, jež by mělo vyjít co nevidět. Berte ho třeba jako melancholický dozvuk léta, protože právě léto, pohodu, bezstarostnost i lehkou letní erotickou tenzi evokuje. Video k němu to jen podtrhuje. Zdá se, že celkem transparentně míří na Dumontovu americkou fanouškovskou základnu, protože se celé motá kolem typicky losangelesky vypadajících modelek, které dělají typické LA věci – večerní výlety v kabrioletech po klubech i barech a denní popíjení

    u bazénu. Bezstarostnost sama, kterou bychom všichni chtěli žít alespoň na čas. No, co není, může být, a do té doby je třeba trénovat pózy a ležérní sex appeal alespoň u videa Ocean Drive. Jednou to přece musí přijít!

     
     

    6

    EMD

    3

  •  
     

    HxV: Into The Void
    001 VAVLT

     
     

    | Mix měsíce |

    HxV: Into the Void 001 VAVLT

    HxV neboli Heroes x Villains, dnes už jednočlenný projekt Daniela Pollarda, je pro insidery známé jméno. Pochází z Atlanty, neúnavně posouvá mantinely a boří zavedená klišé tím, že implementuje do svojí tvorby elementy typického atlantského hip hopu, pohybuje se na ostré hraně experimentátorství a má neutuchající zálibu v čemkoli temném a zároveň tvrdém. Je jedno, jestli jde o typické hybridy experimentální elektroniky a rapu, sofistikovaný post trap nebo o neustále častější výlety do světa temného techna, které Daniela Pollarda očividně fascinuje. Stejně jako jsou zjevné jeho tendence ignorovat zavedené žánrové mustry a prostě dělat to, čemu se všeobecně říká art. VAVLT je jeho kreativní platforma, skrze kterou hodlá ve svojí edukativní činnosti v oblasti nekonvenční elektroniky pokračovat.

    A Into The Void 001 je první mix, který rozhodně stojí za slyšení. Po první oficiální věci od VAVLT, což byla kolaborace HxV, Descender a TM88 s propůjčeným hlasem Gucci Mane v tracku s názvem Get It Black, mix Into The Void pokračuje v černé epopeji. Uslyšíte nečekané i překvapivě esenciální věci od Burial, Bjarki, EXT, Kiko, Serge Devant, Madeux, Madame nebo Louisahhh! Černá škola, vyšší dívčí.

     
     

    6

    EMD

    4

  •  
     

    Mykki Blanco je poděs. Při své první návštěvě Prahy šokoval konformní nudné měšťáky procházkami po centru ve svém transkoidním outfitu a na koncertě poté nadchnul svobodomyslné uctívače queer rapu. Stejně jako další oblíbenec pražské avantgardní mládeže Zebra Katz je tady jako doma a kids na něj slyší.

    Mykki Blanco: Mykki Blanco Presents C-ORE (2015)

     
     

    | Deska měsíce |

    foto: Archív Mykki Blanco

     
     

    Mykki Blanco: C​-​ORE

    Multigenderový bojovník za práva kohokoli na cokoli a excentrický performer tvrdí, že bude raději slavný jako nevkusní Insane Clown Posse než jako A$AP Rocky. Chtěl se tak vlastně vymezit a určit svoji roli na hudební scéně už s prvním albem Cosmic Angel: Illuminati Prince/ss. Jeho nové kolaborační album C-ORE vydává na vlastní značce Dogfood Music Group, která je pod křídly známého labelu !K7. Je to silný a hlasitý vzkaz všem, co mají problém pochopit, jak těžké je žít umělecký život svázaný kulturními konvencemi a zavedenými společenskými konstrukcemi. Čtyři jména – Blanco, Psychoegyptian, Violence a Yves Tumor dala dohromady kompilaci, která má přesahy do všech stran hlukem napěchované pyramidy. Rap, experimental, čistý noise, taneční rezonance, anatomie punku; C-ORE je

    jako svrbící kůže, kolektivní „fuck off“ stereotypu a nesmyslnému kategorizování. Bez pózy a patosu. Lidé nechtějí obecně vidět divného muže v ženských šatech slavit jakýkoli úspěch a být středem pozornosti. Lidé ho kolikrát nechtějí vidět vůbec, akceptovat odlišnosti a učit se žít ve světě, který není rozdělen přesně na ty kvadranty, které znají. Bojí se. Mykki Blanco je něco jako drsná terapie, jak se zbavit vlastních předsudků.

     
     

    6

    EMD

    5

  •  
     

    | Top 5 tracků měsíce |

    Dozvuky léta. Jako když se vrátíte ze zahradního grilování a je z vás ještě několik hodin cítit vůně spáleného uhlí, marinády i parfému holky, co byla tak zatraceně sexy a teď litujete, že jste se nezeptali na jméno a neřekli o číslo. Hit It!

    Houseová smetánka Monkey Safari dostala pěkný štulec (v dobrém) od klokana Dom Dolla. Sic velký fanoušek originálu, podařilo se mu zachovat originální vibe i lehce tajuplný duchařský vokál, ale pohrál si s basovými frekvencemi a vymoduloval klubové monstrum. Zařadit do playlistu, okamžitě!

    Justin Jay

    Monkey Safari

     
     
     
     

    Justin Jay:

    Hit It

    Monkey Safari:

    Cranes (Dom Dolla Remix)

     

    Další Australan promenádující se naší měsíční přehlídkou klade jednoduše jednu G-houseovou bombu za druhou. 1,2 Step má uhrančivou basovou linku, která napříč celým trackem bují a prorůstá, ďábelsky našeptávající vokál a vůbec všechny potřebné propriety, které jen lze od Lorda Torrena očekávat. Cool shit.

    Ještě než byli Major Lazer, kdysi v třetihorách, byl společný projekt guru Dipla a producenta, který si říkal Switch. Ten má teď novou hračku With You. S hostujícím Vince Staplesem stvořil Ducha, houseový track s rapovou náplní, a je zpátky ve hře. Tuhle věc nemůžete nemilovat.

    Future bass je čím dál častěji skloňovaným směrem taneční scény. Amsterdamský producent Ganz si budoval solidní jméno hlavně díky svým remixům pro větší kolegy jako je A-Trak, Flume nebo Odesza. Cold Fire je jeho trapem infikovaná autorská věc s popovým vokálem Gii Koka a masivním syntezátorovým dropem. Čistá práce.

    Torren Foot

    With You

    Ganz

     
     
     
     
     

    Torren Foot:

    1,2 Step

    With You:

    Ghost (Featuring Vince Stapes)

    Ganz:

    Cold Fire (Featuring Gia Koka)

     
     
     
     

    6

    EMD

    6

 
×
Čtete:
2015/10
MDMA

Odjinud

Mimochodem

Recenze měsíce

New Order

Recenze

15. 10.

Recenze 1/2

1. 10.

Recenze 2/2

1. 10.

Duel

Cocote Minute

SMS REC

SMS/RECenze

Naživo

Melvins

Naživo

The Soft Moon

Naživo

Joe Bonamassa

Naživo

Enter Shikari

Naživo

Apocalyptica

Naživo

Soak

Naživo

Mans Zelmerlöw

Naživo

Lollapalooza

Naživo

James Harries

Naživo

Teepee, Václav Havelka III, Reublic of Two

Naživo

Sufjan Stevens

Naživo

Rapmasters

Naživo

Chinaski

Naživo

Please The Trees

Naživo

Euroconnections

Tipy

Kam vyrazit?

Tiráž

Tiráž

Používáme cookies abychom Vám umožnili lepší procházení stránkou. Pro více informací si přečtěte Co jsou Cookies. Pokud budete pokračovat v procházení stránek, vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami.